14 personer bekreftet skadd

Publisert 25.04.2018 av Patrick Key. Endret 25.04.2018.

_MG_9786
Sea King helikopter ankommet MF Værøy.

Øvelse - Øvelse - Øvelse

Kl. 08:42 i dag morges kom de første meldingene om en eksplosjon på MF Værøy i Mørkvedbukta, etter å hatt motorproblemer siden 07:00.

De siste oppdateringene bekrefter at det er foreløpig 14 skadd, hvor åtte av disse skal være kritisk skadet, og de resterende seks skal være moderate. Øyenvitner forteller om et høyere antall skadde, men disse påstandene er ikke bekreftet.

Brannen skal ifølge Hovedredningssentralen Nord-Norge være under kontroll, etter at to Sea King helikoptere, redningsskøyta Klavenes Marie og kystvaktskipet KV Harstad ble satt om bord. Det søkes også etter mulige personer i vannet.

Politistudenter involvert i ulykken

Politihøgskolen i Bodø har kl. 11 bekreftet av 12 politistudenter har vært involvert i eksplosjonen. Studentene kommer fra et tredagers strandryddingstokt i Lofoten. Polithøgskolen har vært i kontakt med Nordland Politidistrikt, og har så langt kunne bekrefte at det var en ulykke.

- Vi har vært i kontakt med en av våre studenter som bekrefter ulykken, men melder at alle våre studenter er uskadde og har det etter forholdene bra, forteller Johnny Steinbakk i en pressemelding onsdag formiddag.