Flere skadde er fraktet til Mørkved universitetssykehus

Publisert 25.04.2018 av Silje Engenes. Endret 25.04.2018.

Helikopter:
Første helikopter ankommer Mørkved universitetssykehus.

Etter eksplosjonen på MF Værøy er det flere som blir fraktet til universitetssykehuset på Mørkved. Første pasient ankom i ambulanse.

ØVELSE - ØVELSE - ØVELSE

På Mørkved universitetssykehus er sykepleiere og leger i full gang med undersøkelse på skadde som er ankommet. Første skadde ankom universitetssykehuset i ambulanse og helikopteret fraktet flere med alvorlige skader.

Sykehusdirektør ved Mørkved universitetssykehus forteller at i dette øyeblikket er det syv pasienter inne som behandles fortløpende, men han vet ikke noe om omfanget av skadene.

Politistudenter involvert i ulykken

Det meldes om at 12 politistudenter også er involvert i ulykken på M/F «Værøy»

Politihøgskolen avdeling Bodø har 12 studenter om bord på eksplosjonsrammede M/F Værøy.
Studentene kommer fra et tredagers strandryddingstokt i Lofoten.
Politihøgskolen har vært i kontakt med Nordland Politidistrikt, og har så langt kunnet bekrefte at det var en ulykke.

En av studentene kan bekrefte ulykken, men melder at alle studentene er uskadde og har det etter forholdene bra. De deltar nå i redningsarbeidet fordi det er andre skadde om bord og venter på å bli evakuert fra fergen.

I følge politiet blir det opprettet pårørendesenter i kantina i Mørkvedgården. Det ordnes med kaffe og mat.
Politihøgskolen avventer nærmere beskjed om hvor og når studentene kommer på land. De blir sannsynligvis fraktet inn til Mørkved universitetssykehus (MUS).

Vi oppdaterer saken fortløpende.