Fornøyd med redningsarbeidet

Publisert 25.04.2018 av Patrick Key.

Maria Strandås og innsatsleder for helse
Maria Strandås og innsatsleder for helse

Fagleder land, Maria Strandås, er imponert over innsatsen til nødetatene etter ulykken på MF Værøy.

ØVELSE - ØVELSE - ØVELSE


Onsdag morgen kom den første meldingen om en eksplosjon og røykutvikling på MF Værøy i Mørkvedbukten. Nødetatene og HRS var raskt på stedet, og begynte evakueringen umiddelbart. I tillegg bisto to Sea King helikoptere, RITS, redningsskøyta Klavenes Marine, kystvaktskipet KV Harstad og ett Bell helikopter fra Forsvaret.

Det endelige omfanget av ulykken ble onsdag ettermiddag bekreftet til å være 64 skadde og to omkomne. Årsaken til eksplosjonen er foreløpig uklar, og det er fortsatt usikkert hvordan brannen blusset opp igjen, etter at det tilsynelatende var kontroll på ulykkesstedet, forteller redningsansvarlig hos HRS Frode Iversen på en pressekonferanse kl. 16:00.

En stor utfordring

Kunne man reddet livet til de to omkomne?

- Det er vanskelig å si. Alle nødetatene gjorde en god jobb for å redde flest mulig, og det er veldig utfordrende å gi alle den beste behandlingen når det er et så stort antall skadde, sier Maria Strandås, fagleder land.

Noro-virus

Utover dagen ble det tipset om et utbrudd av Noro-virus blant kriseteamet, der to helt sentrale medlemmer ble rammet.

- Ja, det stemmer. Vi fikk fort på plass folk om kunne ivareta deres roller, og vi har en god hygienerutine på akkurat dette.

Så det var ingen andre smittede blant kriseteamet?

- Nei. Ingen større utbrudd enn de to, avslutter kriseteamleder ved Nord Universitet, Arne Brinchmann.