Lundal: - En lokal suksess

Publisert 04.05.2018 av Patrick Key.

Kjøttprodusenten Lundal er en av gamle Skjerstads stoltheter. Familiebedriften har eksistert siden starten av 80-tallet, og feirer i år 35-årsjubileum. Den lille bedriften har gjort seg stor på salg av kjøttprodukter i Nordland.

LUNDAL:
Produsering av kjøttprodukter er blitt en suksess for bedriften.

Tor Olav Lundal (34) har jobbet på Lundal i Breivik de siste 10 årene, og fungerer som én av tre daglige ledere. Han har primært hovedansvaret for salg og markedsføring.

- Selv om jeg har et hovedansvar, jobber jeg litt overalt i bedriften. Vi er en liten bedrift, så vi er alle med og hjelper der det trengs. Det gjelder alt fra produksjon til pakking av produkter, sier Tor Olav.

Høy omsetning
Med rundt 20 millioner kroner i omsetning i 2016, har bedriften gjort det bra til tross for at de bare er åtte faste ansatte. Det er spesielt ved juletider omsetningen stiger til topps.

HOVEDPRODUKT:

Steking av karbonder

- Vi produserer mest av storfe og lam. Gjennom stort sett hele året går det mest i storfe, og da er det hovedproduktene karbonader og kjøttkaker som vi selger mest av. Mesteparten av omsetningen vår foregår i årets to-tre siste måneder. Da produserer vi pinnekjøtt, lammerull og fenalår. Det er veldig populært mot julen, forteller Lundal.

Eksporterer dere nasjonalt, eller er det mest i lokalsamfunnet?
- Vi holder oss helt fra Brønnøysund i sør til Narvik i nord. Våre største kunder er de lokale dagligvarehandlene som Coop Nordland, Rema 1000 og NorgesGruppen.

Pris for nyskapende produkter
Prisen for årets unike og mest nyskapende produkt, Arktisk Verdiskapningsprisen, har Lundal blitt tildelt to år på rad.

Daglig leder:
DAGLIG LEDER:

Tor Olav Lundal

Hva gjør produktene deres unike?
- Lundal er en liten produsent, og det gjør kanskje at vi får det ekstra håndlaget på produktene våres. Vi bruker lite innsatsmidler og holder produktene våre mest mulig naturlige. Så vi bruker nok litt ekstra tid på hvert produkt.

Hva betyr Lundal for Skjerstad?
- Det er vanskelig å si, men vi er en typisk "hjørnsteinsbedrift". Vi opprettholder i hvert fall folketallet her med tanke på våre ansatte og våre barn i skolen, avslutter en lattermild Tor Olav.