- Jeg har aldri sett noe lignende

Publisert 04.05.2018 av Elizabeth Sire.

Lisa Lie sin gjenskaping av "Uår av Terje Vigen" tok turen til den nye kultursalen i Steigen for å overraske. Med ulike tolkninger av budskapet var tilskuerne både fornøyde og forvirret.

1
KREATIV GALSKAP:

I Uår av Terje Vigen konfronteres vi med håndteringen av sult, sykdom og naturkatastrofer – det vi trodde vi hadde på en armlengdes avstand. 

I Uår av Terje Vigen omskrives Henrik Ibsens episke dikt Terje Vigen (1861). I Ibsens dikt er historien lagt til Napoleonskrigene, da det er kornblokade og hungersnød i landet. Diktet skildrer hvordan Terje Vigen ror til Danmark for å få tak i mat til familien, samt de tragediene han møter på veien. 

Sondre Furuhaugen var en av de som så forestillingen. Han håper dette ikke blir siste gang en slik forestilling vises i Steigen.

- Kall det for kreativ galskap hvis jeg forsto handlingen. Det var i alle fall steikanes artig. Jeg kan ikke huske selv at det har vært en forestilling i denne skalaen i Steigen tidligere.

3
FORNØYD TILSKUER:

Karoline Pettersen synes forestillingen var spennende og noe utenom det vanlige.

Karoline Pettersen var også til stede under forestillingen. Hun kunne fortelle at det var en forestilling med mange overraskelser og kaos.

- Jeg har aldri sett noe lignende. Det var veldig underholdene, spennende, og man visste aldri hva som kom rundt neste sving, forteller hun.

Selv er hun veldig fornøyd med kulturtilbudet i Steigen. Med et stort tilbud og ny kultursal er det mye å se frem til på kulturfronten.

- Det er helt utrolig hvor mye tilbud vi har her til å være en så liten kommune. Vi har et enormt korps, orkester, kor, og andre kulturarrangementer. Etter vi fikk den nye kultursalen kan vi endelig blant annet ta imot Nordland Teater.

Kultursjef i Steigen, Torunn Aalstad, er veldig fornøyd med den nye kultursalen.

- Nå har vi endelig mulighet til å få litt større forestillinger inn til Steigen. Det har blitt veldig bra!