Drømmen om store scener, skrikende fans og et liv på veien.

Publisert 04.05.2018 av May Helen Simonsen. Endret 04.05.2018.

Jentebandet EASY har allerede spilt inn sin første egenskrevne låt og drømmen om artistlivet begynner å smake.

DRØMMER OM STORE SCENER:
Poserende ute i snøen Jentebandet EASY.

Da Nettopp.no besøkte EASY i Sørfold kommune i februar fortalte de at den store drømmen er å stå på store scener rundt om kring i verden.

Bandets oppstartsfase.
Jentene Emilie, Shanett og Ylva som alle er 15 år, forteller at de startet bandet i fjor og deltok på UKM hvor de gikk videre til fylkesmønstringen i Saltdalen. De har alltid vært bestevenninner, men siden den gang har de alltid vært et band.

- Hva med bandnavnet EASY? Hvor kommer det fra?
- Alle bryter ut i latter, og Shanett forteller at det er veldig kunstnerisk og kreativt, med et lurt smil om munnen. Det er forbokstavene til navnene våre satt sammen.

Alltid vært interessert for musikk
Jentene har alltid funnet sang og musikk interessant. Selv om Emilie flyttet til Sørfold da hun gikk i 5.klasse, fant hun raskt sin plass inn i gruppen.
- Jeg bodde tidligere på Tverrlandet og spilte en del fotball, men når jeg kom hit hadde de ikke fotballag, så da begynte jeg å interessere meg for sang.

De går alle på kulturskolen. Emilie har gått snart fem år, Shanett siden 2.klassen og Ylva har spilt gitar siden 4.klasse, samt gått på sang og dans. De forteller man vil prøve litt av hvert og at de har en utrolig bra kulturskole i Sørfold. Videre forteller de at kommunen blir kalt for kulturkommunen og jentene selv er veldig fornøyd med både skolen og lærerne.

FOTO: Pernille Tømmerås
GLAD OG SMILENDE:

Ylva og Emilie inne i bingen hvor de bruker tiden sin til å skrive og øve på sanger de skal fremføre.

Planer fremover
- Vi har allerede hatt noen av våre første spillejobber blant annet på Elkems 50-års jubileum, men også i lunsjer og slikt, forteller jentene mens de smiler til hverandre. De utdyper videre at de føler seg veldig heldig som allerede har fått noen spillejobber, og at Sørfold er veldig flink til å inkludere dem, noe de syns er veldig gøy. Planene fremover blir også derfor å jobbe mer med musikk. Og vi alle skal søke oss inn på musikklinjen i Bodø, noe vi gleder oss veldig til.

Jentene ser litt usikkert på hverandre og sier "kan vi si det?". Etter en kort stund forteller de at de holder på å skrive sin egen låt. Tidligere har de bare jobbet med cover-låter, men gleder seg til å produsere noe eget. Vi har også sendt inn en søknad for å få muligheten til å spille på Filmfest Salten.

Da vi dro tilbake til Sørfold i april hadde de allerede skrevet sin første låt og ville spille den for oss. Sjangeren jentebandet forholder seg til for øyeblikket er pop og rolige sanger. Samtidig hadde de fått godkjent søknaden til Filmfest Salten, og det var bare dager igjen til de skulle opptre.

- Hvor ser dere for dere at dere er om 10 år?
- Filmskuespiller, reise rundt, leve av musikken. Som band sammen vil vi fortsette å skrive låter, men vi har også individuelle drømmer. Vi sitter alle sammen i musikkbingen på kveldene for å skrive og øve på låter, og det trives vi med.

FOTO: Hentet fra bandets instagramprofil.
STÅR PÅ SCENEN:

EASY synger for full hals på Filmfest Salten.

FOTO: Hentet fra bandets instagramprofil.
FILMFEST SALTEN:

På denne scenen har jentebandet opptrådd