- Gjennom musikken skapte jeg identiteten min

Publisert 04.05.2018 av Tea Skarpjordet. Endret 04.05.2018.

Ragnhild Hansen fant identiteten sin gjennom musikk. Dette var noe hun fikk til, og uten musikken fungerte hun ikke i hverdagen. 

KULTURLEDER:
Ragnhild Hansen er leder for kulturskoletilbudet i Sørfold.

Ragnhild Hansen har alltid hatt musikk nært hjertet. Hun jobber i dag som kulturskoleleder i Sørfold, samtidig som hun jobber som produsent for distriktsmusikerne i kommunen. I dag har hun hatt time med en kulturskoleelev, og skynder seg for å treffe tre spente journaliststudenter. 

Det var da Ragnhild gikk musikklinja på Mosjøen videregående skole at hun skjønte at det var musikk hun ville satse på. Etter endt skoledag øvde hun i flere timer slik at hun kunne være sikker på å bli god nok til å komme inn på musikkonservatoriet i Stavanger. I løpet av tiden i Stavanger hadde hun et halvt års avbrekk hvor hun jobbet som fløytelærer på Færøyene. 
- Å få være i praksis som lærer er noe jeg kan anbefale til alle, og som hjalp meg til å se hva jeg trengte for å bli god i faget! 

Ragnhild Hansen
SMILENDE:

Kulturskolelederen Ragnhild Hansen ser smilende i kameraet.

Verdien av kulturskolen

Etter å ha jobbet 20 år i kulturskolen i Bodø, startet Ragnhild som kulturskoleleder i Sørfold i 2011. Engasjementet for kultur og musikk i Sørfold har vært stort, og det er ikke for ingenting at Sørfold har fått navnet kulturkommunen. 
- Tidligere fantes det en positiv holdning til at man kunne holde på med kunst og musikk. 

Ragnhild mener at kulturskolen bidrar til at mange unge utdanner seg innen musikk, dans, drama eller andre kunstfag. Den er med på å bygge opp under den utdanningsgreina, da grunnskolen alene har vanskelig for å fylle opp til dette. 

- Jeg har hatt elever som ikke har vært så «talentfulle», der musikk ikke kommer så enkelt for dem. Når jeg spør hvordan de syns det er å spille, beskriver de en følelse av at alt rundt dem forsvinner slik at musikken skaper en flukt fra hverdagen.
Noe som  kanskje er en måte å overleve på.