Årets Bakgården - en minifestival var like stor suksess i år som i fjor

Publisert 05.09.2018 av Silje Olsen.

Fredag 24. august var det Bakgården – en minifestival. Festivalen ble avholdt på kunstgressbanen ved Bankgata. Arrangørene var utrolig stolte over gjennomførelsen.

BAKGÅRDEN:
Årets Bakgården - en minifestival ble arrangert på Bankgata kunstgress. Det var omtrent like stort publikum i år som i fjor.

Arrangementansvarlig, Andrea Christine Nordvik, forteller at det var første gangen hun var involvert i Bakgården. Siden hun ikke hadde vært med på å planlegge et slikt arrangement før, hadde hun ikke noen særlige forventninger.

- Jeg hadde rett og slett kun lyst til å bli med å arrangere en festival, noe jeg ikke hadde gjort før. Jeg er helt imponert over hva fem mennesker kan få til på så kort tid, sier hun.

Arrangert av studenter
Nordvik selv er student ved Nord universitet, og sammen med leder Vilde Haugland, økonomiansvarlig Susann Enebakk, sikkerhetsansvarlig Jim Simonsen Jenssen, med hjelp fra Anders Drangeid brukte de mye tid på å sette sammen hele arrangementet.

STYREMEDLEMMENE:
Festivalen er laget av og for stundenter. Styremedlemmene for årets arrangement er f.v. Leder Vilde Haugland, sikkerhetsansvarlig Jim Simonsen Jenssen, arrangementansvarlig Andrea Christine Nordvik og økonomiansvarlig Susann Enebakk.

-  Handlingskraften til styremedlemmene har virkelig imponert meg. I mine øyne kan det ikke forventes av noen studenter den tiden og energien det legges i å arrangere en festival for rundt to tusen studenter, forteller hun stolt.

Hun er overrasket over at billettsalget gikk så bra til tross for værmeldingen som var kommet for selve dagen. Det var meldt regn og lite oppholdsvær. Nordvik påpeker også at de mottok en del reaksjoner på artistene som skulle opptre, og at de var spent på om det skulle påvirke salget.

- Vi solgte over det vi hadde budsjettert med, det var vi veldig glad for, sier hun.

Forskjell fra i fjor
Nordvik sier at det var noen forskjeller på festivalen sammenlignet med fjoråret. Blant annet var artistene noe unike i år. Artister som Staysmann & Lazz, Zade King, Makko Makeba, Ezzari, Chris Abolade, DJ Martin Jenssen og bandene Regnvær og Trang Fødsel, laget god stemning på kunstgressbanen ved Bankgata. I fjor ble festivalen avholdt i Solparken like over sentrum.

- Jeg tror mange opplevde at det var litt annen musikk i år. Det kan være både positivt og negativt. Plasseringen av arrangementet tror jeg funket bra,  for det blir mer intimt på en kunstgressbane, sier hun.

PUBLIKUM:
Publikum så ut til å kose seg, her venter de på neste artist mens såpebobler fylte området.

Hun er fornøyd med at publikumsantallet ble omtrent like mange som i fjor.

-  Så klart var det småting som vi gjerne kunne gjort annerledes, men ikke noe som publikum la merke til og det var det viktigste for oss. Alt i alt gikk arrangementet over all forventning.