Ikke en eneste setning egner seg på trykk

Publisert 09.11.2018 av Grete Nomeland. Endret 22.11.2018.

Bråkete publikum, Erlend Osnes og gjennomført nord-norsk oppsummerer arrangementet "Humorrassia". En rekke middels erfarne stand-upere snakket om alt og ingenting foran en god blanding av voksne og studenter på Sku Bare.

Erlend Osnes var showets klippe
FOTO: Grete Elisabeth Nomeland

Vulgære temaer og dårlig vokabular førte til at dette ikke var et show som egnet seg for de skjøre mennesker, dette er hovedinntrykket etter fredagens show på Sku Bare.

IMG_0673
Morten Andrè Vollen
FOTO: Grete Elisabeth Nomeland

Jevnt over var det variasjon i talent og humor blant komikerne, men hver og en av dem fikk publikum til å le et par ganger - noen ganger litt halvhjertet latter. Publikumsfavoritten var selvsagt Erlend Osnes, og det var ikke lite vi fikk se av ham. 

Osnes startet showet med eget opplegg, før han videre introduserte hver og en. Dette kan ha gjort nivået for hele kvelden bedre, men kan ha vært med på å gjøre at de litt mindre erfarne stod bak hans skygge. 

Publikum så ut til å la seg fenge, men det er alltid noen som må skape litt kvalme. En beruset person klarte ikke la være å si alt han tenkte høyt. Han kom med "forslag" til temaer, og kritikk. De fleste av komikerne tok dette med et smil, og fortsatte som om ingenting hadde skjedd. 

Elisabeth Pettersen
Elisabeth Pettersen

FOTO: Grete Elisabeth Nomeland

En meget populær trend nå for tiden er å dra med seg publikum, da nesten bokstavelig talt. Spesielt Osnes snakket til og ble kjent med nesten hele første rad, før han senere brukte opplysninger han hadde fått til å gjøre litt narr av dem. Dette falt i god smak blant de involverte samt publikum. En 21 år gammel gutt fikk spesielt gjennomgå, men han tok det med et smil og han fikk en øl i pausen som trøst. 

Til tross for varierende kvalitet på komikerne var det bra stemning. Osnes hevet nivået betraktelig, noe som gjorde at det var jevnt over bra underholding, og alle så ut til å kose seg.