For mange velger bilen til universitetet

Publisert 18.09.2018 av Marte Skoglund. Endret 18.09.2018.

Ofte vanskelig å finne plass på en av Nord universitets 400 parkeringsplasser.

STAPPFULLT:
Det kan være en utfordring å finne en ledig parkeringsplass på Nord universitet i løpet av skoledagen.

Driftsleder på universitetet, Terje Giseth, forteller at skolen imøtekommer kommunens krav til antall parkeringsplasser. Likevel opplever mange studenter at de ikke får plass til bilen når de kommer til universitetet.
 - Vi er klar over at det kan være vanskelig å få parkeringsplass på skolen. For et par år siden hadde vi 50 parkeringsplasser mer enn det vi har i dag. Grunnen til det er fordi vi ønsker at flere skal ta buss og sykkel til skolen.

Han forteller videre at det ikke bare er lærere og studenter på universitetet som bruker parkeringsplassene.

- Jeg har skjønt at det er mange elever fra Bodin Videregående som også bruker parkeringsplassene våre, og det er nok også en av faktorene til at det blir så trangt.

Enklere alternativ
- Når jeg hadde bilen brukte jeg den hele tiden, rett og slett fordi det går fortere og er enklere. Det eneste problemet jeg hadde var å finne parkering på universitetet, det kunne være litt vanskelig, forteller Ulrikke Åsjord som er student på universitetet.

Andre studenter som tar bilen forteller at de dårlige parkeringsmulighetene på skolen ikke er en stopper for dem.

- Jeg har råd til å ta bilen, og derfor synes jeg det er best, forteller Steffen Lie som også er student.

Han mener at buss er mer tidkrevende, og tenker ikke så mye på miljøet når han velger bilen fremfor buss.

- Det har aldri skjedd at jeg ikke har funnet en parkeringsplass. Det kan hende det tar litt tid noen ganger, og jeg må kanskje parkere litt unna skolen. Det er likevel ikke sånn at jeg har vurdert og ikke ta bilen fordi det er så trangt om plassene.

PLANLEGGER:

Driftslederen håper på å få bygget et parkeringshus for sykler i fremtiden.

Flere sykkelparkeringer
- I forbindelse med et nytt administrasjonsbygg fikk vi mange nye sykkelparkeringer. Det er en av tingene som vi håper gjør at mange flere tar sykkelen fremfor bilen til skolen, forteller Giseth.

Driftslederen forteller at planen for fremtiden er å bygge et parkeringshus for sykler installert med overvåkningskameraer.

Håper flere tar i bruk kollektivtilbudet
Selv om det er gode sykkelmuligheter til universitetet håper driftslederen at mange også tar i bruk kollektivtilbudet som finnes i nærheten av skolen.

- Skolen har et samarbeid med fylkeskommunen om kollektivtilbudet til og fra skolen. Vi ønsker selvfølgelig at så mange som mulig tar i bruk dette. På dagtid går bussene hvert 15. minutt, og det er et veldig bra tilbud.