Idrettslinja på topp i Nordland

Publisert 21.11.2018 av Patrick Key. Endret 22.11.2018.

Idrettslinja ved Fauske videregående skole har fylkets høyeste gjennomføringstall.

FAUSKE VGS: Idrettslinja med fylkets høyeste gjennomføringstall.

Olga Magdalena Kvitblikk (54) er avdelingsleder for idrettsfag på Fauske Vgs. Resultatene har de siste årene vært gode, og linja har hatt opptil 100 prosent gjennomføring.
  Avdelingslederen tror en annerledes skoledag er bakgrunnen for de gode resultatene.
- Elevene har en veldig variert skoledag. Når man starter skoledagen med aktivitet, resulterer det ofte i at elevene er mer opplagte når de teoritunge fagene kommer. I tillegg er samholdet mellom kontaktlærer og elever tett, sier Olga.

46516673_119691268948006_8225031065270484992_n
AVDELINGSLEDER FOR IDRETTSLINJA:

"Samholdet mellom kontaktlærer og elever er viktig"

Lang venteliste

Men til tross for at det i sommer har vært lang en venteliste, har det bare blitt dannet èn klasse. 46 ungdommer søkte Idrettsfag, men bare 28 av dem kom inn. Det vil si at omlag 40 prosent av søkerne fikk avslag.
- Vi hadde et ønske om å danne en klasse til. Vår erfaring er at når elever får førstevalget sitt, er sjansene større for at eleven har mer motivasjon.  Vi får dermed igjen at gjennomføringsgraden blir høyere, fortsetter avdelingslederen for Idrettsfag.

Hvor stort problem er det for dere at ikke alle som søker blir tilbudt plass?
- Det er selvfølgelig noe vi ikke vil. I sommer hadde jeg flere fortvilte foreldre som gjerne ville ha barna sine inn her, men dessverre hadde vi bare èn klasse på første trinn, fortsetter hun.

Godt klassemiljø

Resultatene fra "elevundersøkelsen", målestokken som beregner hvordan elevene har det på skolen, tyder på at klassemiljøet er godt.
- Erfaringen vår er at når elever får brukt det de har lært teoretisk til noe praktisk, så blomstrer de. Det handler om å vise tillit til elevene, avslutter Olga.

Ledelsen har blant annet innført pensjonisttrim, trening for barn og unge i barneskolen, samt Folkehelseuka, som skal hjelpe elevene med praktisk jobbing.

Fornøyde elever

Dina Hansen (16), Ravn Olsen Jondahl (18) og Frida Bakkegård Olsen (16), studerer alle idrettsfag ved Fauske Vgs. De legger ikke skjul på at engasjementet er stort hos elevene.

Skjermbilde 2018-11-14 kl. 11.18.09
ÅPNE FOR ALT: Dina Hansen (16)
- Jeg vil beskrive linja som veldig bra. Hele klassen er sammen hele tiden, og vi er aldri negative mot hverandre. Vi er åpne for alt, forteller Dina.

Skjermbilde 2018-11-14 kl. 11.27.14
VI HAR ALLE DET SAMME KONKURRANSEINSTINKTET:

Ravn Olsen Jondahl (18)

- Det som er bra er at alle er interessert i det samme, nemlig idrett. Når man har trening hver dag, så har alle det samme konkurranseinstinktet. Og det samme gjelder når vi skal gjennom teoretiske ting, som f.eks. en prøve. Alle har høye mål, og har lyst til å gjøre det bra. Og det tror jeg også fører til et bedre miljø i klassen, fortsetter Ravn.

Skjermbilde 2018-11-14 kl. 11.30.31
ALLE ER HER FOR SAMME GRUNN:

Frida Bakkegård Olsen (16)

- Vi er alle her for samme grunn. Vi liker det samme, og jeg føler at vi er mer sammensveiset enn det man f.eks. er på ungdomsskolen. Man blir sammensveiset på Idrettslinja fordi man er nære hverandre hele tiden, avslutter Frida.

SE VIDEO HER: