-Vi er her for studentene

Publisert 16.01.2019 av Marcus V. Johnsen.

Peer Support ønsker at flere studenter skal ta kontakt, og Emilie Nicholls jobber hardt for å markedsføre sitt prosjekt. 

VIL VÆRE SYNLIG:
Emilie Nicholls ønsker at flere studenter får vite om tilbudet til Peer Support.

Nicholls forteller at de siste månedene har vært hektisk, og mye av tiden har blitt brukt til å markedsføre Peer Support og hva tiltaket går ut på.

-Noen studenter har henvendt seg, men jeg har for det meste fokusert på å få vårt navn ut til studentene slik at de vet at vi eksisterer. 

Peer Support er et rådgivnings-tilbud til studenter hvor man kan ta kontakt med frivillige veiledere som kan hjelpe deg med både små og store problemer. Disse veilederne er også studenter. 

Et tilbud for alle studenter

Den unge studenten viser til arrangementer som har blitt arrangert siden de startet i August. 

-Vi hadde en "mørketid-workshop", hvor vi ga studenter tips for hvordan de skulle komme seg gjennom den lange vinteren, og dette funket veldig bra. Hele 50 studenter stilte opp og det var over all forventning. Siden oktober har vi hatt spaserturer på torsdager for alle studenter. 

Fadderperioden for internasjonale studenter har startet ved Nord universitet, og studenten understreker at det er viktig å vise at alle kan bruke tjenesten.  

-Jeg pratet med 50 nye internasjonale studenter i dag for å fortelle om Peer Support og hva vi holder på med. Det er en grunn til at det er fem internasjonale studenter som er "peer-supportere" fordi at vi forstår hvordan det er å komme hit alene. 

Studenter som hjelper studenter

Det kan være vanskelig å hjelpe folk når det ikke er så mange som er klar over tilbudet, men lederen til Peer Support er positiv. 

-Når du har et arrangement som workshopen i fjor og du ser at folk dukker opp så gleder det meg veldig. 

Fremover vil Nicholls fokusere på at studenter forstår hva tilbudet går ut på og hun ser på fremtiden som positiv. 

-Forhåpentligvis er ikke folk redde for å si ifra om de behøver hjelp, og at de er klar over at det er studenter som hjelper studenter, og at det som blir sagt vil bli holdt mellom "Peer-supporter" og student.