Silje (21) er ny leder for Inter: – Klar for større utfordringer

Publisert 18.01.2019 av Karoline Ulvnes. Endret 18.01.2019.

For første gang er det en journalistikkstudent som er blitt valgt til å lede studentforeningen Inter.

Ny leder::
Silje Olsen (21) fra Tromsø går 2. året på journalistikkutdanningen ved Nord universitet.

Onsdag ettermiddag hadde studentforeningen Inter generalforsamling, hvor det blant annet ble valgt nytt styre for 2019.

– Jeg er selvfølgelig veldig glad for å ha blitt valgt som ny leder. I og med at jeg har vært med i styret tidligere vet jeg hva jeg går til, og det å bli leder har vært min plan siden i høst, sier Olsen.

Inter er studentforeningen for alle som studerer ved Fakultetet for Samfunnsvitenskap ved Nord Universitet i Bodø.

I 2018 var Olsen marked- og informasjonsansvarlig i Inter, men forteller at hun føler seg klar for en større rolle med mer ansvar.

Nye utfordringer
Olsen forteller at hun i høst har hatt god dialog med tidligere leder Tord Apalvik, og at de ble enige om at hun skulle søke til stillingen.

– Tord gjorde en veldig god jobb i fjor, og jeg har lyst til å fortsette å jobbe videre i hans spor. Jeg har alltid vært glad i å være leder, og er klar for å ta på meg de ulike utfordringene som kommer av å ha et større ansvar, fortsetter hun.

Hun har tidligere vært daglig leder i en ungdomsbedrift og revysjef.

Mangfold
I år består Inter-styret av flere ulike studier enn tidligere, som Olsen tror vil være med på å styrke mangfoldet i foreningen.

– Jeg er veldig fornøyd med styret. Vi er tre stykker som har vært med tidligere, og resten er nye. Det er veldig gledelig å se at vi har fått inn studenter fra studier som ikke har vært med i styret tidligere, eksempelvis internasjonale relasjoner. Jeg håper det kan gjøre at flere føler en tilknytning til studentorganisasjonen, forteller hun til studentavisa.

– Jobbe med i år
Fremover ønsker styret å gjøre studentordningen mer synlig for studentene, og jobbe målrettet opp mot fagdagen som skal arrangeres senere i år.

– I fjor var vi ikke inkludert i fagdagen, og dette er noe vi kommer til å jobbe med i år. Allerede nå er planen å få god kontakt med ledelsen, og få støtte til noen av våre forslag, for eksempel å inkludere problematikken ved journalistutdanningen under fagdagen.

Olsen er den første lederen som er fra journalistikkutdanningen ved universitetet, og forteller at hun samtidig ønsker å vise fram utdanningen til de andre studentene ved Nord.

Styret for Studentforeningen Inter 2019:
Leder: Silje Olsen
Nestleder: Lars Glomsvoll