Martin Bjørnbak klar for Molde

Publisert 18.01.2019 av Vegard Bjelland. Endret 21.01.2019.

Bodø/Glimt må på stopperjakt etter at kapteinen ble solgt til ligakonkurrent.

BYTTER FARGE PÅ DRAKTEN:
Martin Bjørnbak bytter fra gult til blått i 2019.

Etter flere dager med rykter, ble det torsdag klart at Bodø/Glimt-kaptein Martin Bjørnbak skal spille for Molde i 2019-sesongen. Glimt mister dermed en av sine viktigste spillere før 2019-sesongen. Ifølge Molde sin hjemmeside har Bjørnbak signert en avtale som varer i fire år.

26-åringen fra Bjerka i Hemnes kommune, forlater dermed de helgule for andre gang i karrieren. I 2012 dro han til FK Haugesund og spilte tre sesonger for dem. Før 2015-sesongen var midtstopperbautaen tilbake i Glimt. 

Nå går veien videre til Molde, hvor han mest sannsynlig vil danne midtstopperduo med landslagsspiller Vegard Forren. Med gode prestasjoner i den blå Molde-drakten skal man ikke se bort i fra at Nordland får en ny representant på det norske landslaget. Da vil han isåfall bli den fjerde spilleren fra Helgeland som spiller med flagget på brystet. De tre andre er Wilhelm Eliassen, Thomas Drage og Trond Sollied.

Skryter av Bodø og lagkameratene

– Jeg har hatt en helt nydelig tid i Glimt. Da jeg kom tilbake etter å ha vært i Haugesund føltes det som å komme hjem, og sånn har det vært siden da, fortalte Bjørnbak til Glimt.no, etter at overgangen var i boks.

Videre fortalte han at han kommer til å savne lagkameratene, trenerne, apparatet rundt laget, administrasjonen og supporterne. 

– Nye utfordringer føles rett. Molde satser på en måte jeg har lyst til å være med på, og tilbudet føltes for godt ut til å si nei til. Det var vanskelig, men livet går videre og jeg måtte gripe muligheten, sier han til Glimt.

Nordlendingene forsvinner

Salget av Bjørnbak gjør at Glimt har mistet fire nordlendinger på et halvt år. I sommer dro Trond Olsen til Sogndal, mens Thomas Jacobsen og Thomas Drage ikke fikk forlenget sine kontrakter etter endt sesong. 27 år gamle Ulrik Saltnes er dermed den eldste nordlendingen i troppen til Glimt.

Ifølge BodøNu skal avtalen ha en totalramme på 8,25 millioner kroner. 

Forrige sesong spilte Bjørnbak 29 av 30 kamper i Eliteserien for Glimt og scoret fire mål. Han avgjorde slaget om Nord-Norge da han scoret det avgjørende målet mot Tromsø på Alfheim. 

Martin Bjørnbak
BLØDDE FOR DRAKTEN:

Bodø/Glimt mister en kriger når kapteinen flytter sørover. Her fra 16. mai kampen mot Tromsø i fjor.