Omsatte for over fire millioner

Publisert 21.01.2019 av Vegard Bjelland.

Driverne av studenthuset jubler etter strålende første år.

OVER ALL FORVENTNING:
Avtroppende styreleder Lars Jacob Hegge og påtroppende styreleder Mathias Lauritzen er strålende fornøyde med første året til Samfunnet.

Etter at UFO gikk konkurs, tok studentene over driften. I februar 2018, åpnet Samfunnet dørene, og omsetningen har pekt oppover siden.

– Vi har ikke vært vitne til en omsetning på dette nivået i løpet av vår tid her ved universitetet, sier avtroppende styreleder Lars Jacob Hegge.

Samfunnet som er en egen organisasjon som drives av studenter kan se tilbake på et strålende første år. Etter at de forrige eierne gikk konkurs, har studenthuset i løpet av ett år gått fra minus til pluss.

– Vi har omsatt for over fire millioner kroner. Vi åpnet i februar, og hadde stengt i januar, påsken, sommerferien og i jula. Så hvis vi ser på antall driftsdager og omsetningstallene, er det knallsterkt. Januar så langt i år, knuser tallene vi hadde i februar i fjor, forteller Hegge til Nettopp.

Påtroppende styreleder ved Studenthuset i Bodø, Mathias Lauritzen, forteller at han har planer om å fortsette det gode arbeidet, men at han likevel ser for seg endringer.

– Jeg tror enhver organisasjon eller bedrift trenger å endre seg for å utvikle seg. Grunnarbeidet som er gjort må vi ta med oss videre, men vi kan fortsatt utvikle oss, sier Lauritzen.

Les også: Pernille (20) jobber frivillig på studenthuset

Fornøyde med hvordan Samfunnet drives

Studentvert Øystein Strømsnes
BRA TILBUD:

Studentvert Øystein Strømsnes er glad for at det er et tilbud til alle ved studenthuset.

Studentvert ved universitetet, Øystein Strømsnes, er fornøyd med tilbudet studentene får ved Samfunnet.

– Et hvert universitet med respekt for seg selv burde ha et studenthus, og driverne av Samfunnet har gjort mye riktig.

Han trekker blant annet frem at det er positivt at studenthuset også er åpent på dagtid, og ikke bare på kvelden.

– De har vært flinke til å lage et variert opplegg. På dagtid kan man gå innom og ta seg en kaffe, mens man på kveldene kan delta på quiz, fest eller se Premier League.

Ole A. Egeland er student ved universitetet og besøker studenthuset jevnlig. Han er veldig fornøyd med tilbudet som gis til studentene.

– Vi får muligheten til å kjøpe billig alkohol, så vi kan ikke klage, sier han med et lurt smil om munnen.

Han forteller videre at han er veldig fornøyd og ser egentlig ingen klare ting som kan forbedres.

Ole A. Egeland
BILLIG ØL:

Ole A. Egeland trekker frem gode priser som en grunn til å bruke Samfunnet.

Økonomistudent Kristian Krohn-Hansen, er litt mer skeptisk, og trekker blant annet frem at køsystemet kan bli mye bedre.

– Å stå ute i minusgrader i 45 minutter er ikke forsvarlig.

Utenom det er også han strålende fornøyd med hvordan Samfunnet opererer. Blant annet skryter han av at det er blitt en møteplass for studentene.

– Det er en god arena for å skape nye bekjentskaper, spesielt for nye studenter. Jeg vil også trekke frem årets glow-party som et stort høydepunkt for meg, sier Krohn-Hansen til Nettopp.

Videre forteller han at dansegulvet er veldig bra, samtidig som det er mulig å ta det rolig i sittegruppene.

Styreleder Mathias Lauritzen forteller til Nettopp, at kø og andre utfordringer som studentene informerer om blir tatt opp i styremøtene.

– Studentene er glade i øl

Helt siden dag en, har ølsalget vært stort ved studenthuset. Utvalget har blitt større og prisene er lavere enn det man vanligvis må betale for en halvliter på et utested.

– Det selges tusenvis av liter øl her, sier Hegge til Nettopp.

Påtroppende styreleder Mathias Lauritzen ser frem til å ta opp hansken fra Hegge, og har stor tro på at veksten vil fortsette i 2019. Han forteller til Nettopp at investeringene de gjorde i 2018, med nytt kassesystem, lys og lyd, vil gjøre at utgiftene kuttes.

– Jeg tror 2019 blir enda bedre enn 2018, det ser positivt ut så langt, selv om vi bare er tre uker inne i året. For at vi skal fortsette veksten, så er vi avhengige av gode besøkstall og høy aktivitet på studenthuset. Vi driver med små marginer, og prisene våre er annerledes enn ved andre sammenlignbare plasser, avslutter Lauritzen.

Illustrasjon Samfunnet
STOR PÅGANG:

Etter at studentene tok over driften av Samfunnet har studenthuset hatt stor pågang av besøkende.