Glimt tilbake i trening

Publisert 22.01.2019 av Adrian Skaar. Endret 22.01.2019.

Forrige uke startet alvoret da Bodø/Glimt returnerte til årets første trening etter en lang pause. Allerede på fredag den 25. januar spiller de sin første treningskamp, mot Junkeren.

TRENGER MIDTSTOPPER:
Sportslig leder i Bodø-Glimt, Aasmund Bjørkan, må ut på overgangsmarkedet på jakt etter midtstopper.

Etter å ha kjempet en kamp mot nedrykk hele sesongen, endte de gule til slutt på en trygg 11. plass. Dermed er de klare for sin andre strake Eliteserie-sesong. Hovedtrener Kjetil Knutsen håper å få se gutta sine påskrudd fra første stund, når de møter Junkeren.

– Jeg håper vi viser med en gang at vi er i gang. Vi vil bruke denne uken til å fokusere på helhetsspill. Det er en viktig del av vår oppbygging av uken. I tillegg håper jeg at enkeltspillere viser seg frem fra første sekund, at de viser at de ønsker en plass på laget. At de viser en tydelighet i kroppsspråk og attitude. Hvis vi får den mentaliteten inn i gruppen så øker vi konkurransen rundt plassene å laget, sier Knutsen.

Knutsen forteller at selv om de bare er en uke inn i treningsåret er formen til spillergruppen stort sett er bra. Noen unntak er det, men ofte er det forklaringer til det. Han presiserer at de bare har elleve uker med forberedelse, og da må folk opp på et ganske bra nivå dersom de skal være der de ønsker ved sesongstart.

Mistet kapteinen
Fredag forlot kaptein og forsvarsbauta Martin Bjørnbak klubben til fordel for Molde, etter tre år i Bodø. Knutsen erkjenner at det er synd å la han gå, men er likevel i stand til å se den positive siden.

– Det er to måter å se på det. Bjørnbak dro til Haugesund, kom tilbake og utviklet seg her, før han nå dro til Molde. Det synes jeg at er en veldig god historie for klubben. Han hadde et år igjen av kontrakten, og vi får solgt han og sitter igjen med ganske mye penger. Fotballspilleren og mennesket Martin Bjørnbak blir veldig vanskelig for oss å erstatte. Han er en av de beste stopperne i Eliteserien, forteller Knutsen.

Eirik Wollen Steen forlot også klubben, da han dro til Åsane i forrige uke. Det betyr at det tynnes i forsvarsrekkene hos Glimt, og noen må komme inn. Knutsen etterlyser ro og is i magen når de skal forsterke forsvaret.

– At disse to drar betyr at andre må steppe opp, samt at vi selvfølgelig må få inn en ny midtstopper. Det er bedre at vi tar oss tid til å finne kvalitet, kontra at vi har dårlig tid og bommer. Jeg har troen på at vi skal håndtere dette i tide, avslutter Knutsen.

Kristian Fardal Opseth og Ricardo var ikke på trening mandag.

Se også: Kristian Fardal Opseth kun detaljer unna tyrkisk toppserieklubb

I følg Avisa Nordland skal Kongsvingers keeper Aleksei Gorodovoy komme til Bodø tirsdag for å prøve seg på Bodø/Glimts treninger.