– Flere lokale unggutter vil få sjansen mot Junkeren

Publisert 23.01.2019 av Vegard Bjelland. Endret 23.01.2019.

Bodø/Glimt spiller årets første treningskamp på fredag mot Junkeren i Nordlandshallen.

KLAR FOR HELGA:
Kjetil Knutsen ser frem til årets første treningskamp. 

På fredag står 3. divisjonslaget Junkeren på motsatt banehalvdel, og tilskuerne kan forvente å se unge lokale spillere i aksjon.

– Utgangspunktet er at alle i troppen skal spille 45 minutter. Det blir bra å få sett de unge i aksjon, Junkeren er et bra 3. divisjonslag, sier Knutsen til Nettopp.

Junkeren havnet i fjor på femte plass i Norsk Tipping-ligaen, 12 poeng bak serievinner Senja. 

– Det blir fint å spille mot Junkeren, det er alltid gøy når to lag fra samme by møtes.

Flere spillere trente alternativt

Under onsdagens trening var det flere spillere som trente alternativt. José Isidoro, Erlend Dahl Reitan, Geir Andrè Herrem og Fredrik Andrè Bjørkan var blant disse. I tillegg til Philip Zinckernagel og Endre Kupen som fortsatt sliter med skadene som kom forrige sesong.

– Zinckernagel trener seg i form etter ankelbruddet, og har jobbet bra. Det tar nok ikke altfor lang tid før han er tilbake på banen. Kupen trenger fortsatt tid til å komme seg fra skaden han pådro seg før sesongstart i fjor.
Ifølge Knutsen er det sykdom som hindret de andre spillerne fra å delta på spilløkten, og ellers ser det bra ut for troppen til bergenseren. 

Den russiske keeperen Aleksei Gorodovoy deltok på treningen, det samme gjorde Ricardo Friedrich som tidligere i uka slet med omgangssyke.

– Det kan bli flere prøvespillere fremover, vi er åpen for det. Bortsett fra Alexei har vi ikke invitert noen enda. Det jobbes mye med spillerlogistikk om dagene, og vi ser på mange spillere. Aasmund har sett ekstremt mye fotball den siste tiden, sier Knutsen.

Endre kupen og Philip Zinckernagel
FORTSATT SKADET:

Endre Kupen og Philip Zinckernagel var ikke med på onsdagens spilløkt. 
– Fokus på de spillerne som har kontrakt med Glimt

Hovedtreneren forteller overfor Nettopp at han reagerte på hvordan den tyrkiske klubben som Kristian Fardal Opseth er på vei til hadde offentliggjort avtalen på mandag.

– Kristian er ikke solgt enda, så det var merkelig at de slengte ut bilder av han i sosiale medier, sa Knutsen onsdag formiddag.

Nettopp er klar over at Kristian Fardal Opseth nå har signert for den tyrkiske klubben, BB Erzurumspor.

Videre forteller han at en klubb som Bodø/Glimt må selge dersom budene er akseptable. Han mener at salget av Martin Bjørnbak til Molde er et riktig og godt salg av klubben. Glimt fikk mye penger og salget viser at spillere kan ta steg i Bodø, som gjør at de blir attraktive for andre klubber.

– Vi er naturligvis avhengige av at vi får hentet noen spillere nå, ettersom vi har solgt to nøkkelspillere. Men det som er viktig å få frem er at vi i trenerteamet må ha fokus på de spillerne som til enhver tid er i Glimt, sier Knutsen og fortsetter:

– Vi må utvikle dem og se potensialet som bor i dem. Dersom vi går rundt og river oss i håret over spillere som blir solgt, er vi ikke lojale mot dem som er her.

Han forteller til Nettopp at det er tre posisjoner de for øyeblikket er ute etter å forsterke. Spiss, midtstopper og keeper. Men det er viktig for Knutsen at de er gode nok.

– Vi prøver å få tak i så gode spillere som mulig, for at det skal bli en konkurranse om hvem som spiller. De typene vi ser på nå er spillere som kan gå rett inn i startelleveren, eller er veldig nære ved å gjøre det.

Glimt
OPPKJØRING:

Sesongoppkjøringen til Glimt er i gang, og det trenes for fult før seriestart på Aspmyra 31. mars mot Rosenborg.