Keeperjakten nærmer seg slutten

Publisert 23.01.2019 av Trygve Grønning.

Drøye to måneder før seriestart har Bodø/Glimt kun én keeper i A-lagsstallen. På onsdagens trening fikk Aleksey Gorodovoy (25) prøvd seg mellom stengene. 

PRØVESPILLER:
Her går Alexey Gorodovoy (t.v.) av banen, sammen med Ricardo Friedrich, etter sin første økt i Nordlandshallen.

Russiske Gorodovoy signerte for Kongsvinger IL i januar 2017. I debutsesongen spilte han 20 kamper i OBOS-ligaen og to i cupen. I fjorårssesongen var han imidlertid litt skadeplaget, og spilte dermed bare syv kamper. Totalt har han spilt 29 kamper for Kongsvinger; på de kampene har han sluppet inn 46 mål, og holdt nullen ved ni anledninger. 

Keepertrener, Jonas Ueland Kolstad, virket å være fornøyd med det lille han fikk se av prøvespilleren.

– Han gjorde et godt inntrykk. Jeg har selvfølgelig sett han i en del kamper før så jeg vet hvilke kvaliteter han har, men vi ville sjekke ut formen hans og bli kjent med han som person.

Flere navn på blokka
Kolstad ville ikke kommentere om hvorvidt det ligger et kontraktforslag på bordet for russeren.

– Vi har flere navn på blokka, men vi begynner å nærme oss en sluttfase. Nå skal Aleksey være her og trene et par dager, så får vi se. Vi satser på å ha en ny keeper på plass før seriestart.

Ricardo Friedrich
KONKURRANSE:

Ricardo Friedrich fikk et godt inntrykk av den russiske keeperen, og ser fram til å få litt kamp om keeperplassen.

Førstekeeper, Ricardo Friedrich, ble sendt hjem fra trening på mandag grunnet sykdom, men virket å være på bedringens vei da Nettopp var innom treningen på onsdag. Friedrich sier han er glad for å få litt konkurranse om plassen i mål.

– Vi trenger uten tvil en ny keeper i stallen. Jeg kjenner Aleksey fra før, vi har spilt mot hverandre to ganger. Han er en god keeper, god med føttene og veldig rask. I tillegg virker han å være en trivelig fyr. Forhåpentligvis kan vi lære mye fra hverandre. 


Utfordrerrolle
Allerede kommende fredag kan Gorodovoy få prøvd seg i kamp når Bodø/Glimt møter Junkeren IL til treningskamp.

– Vi skal ta en vurdering i trenerteamet før kampen, så får vi se om han får spilletid, sier Kolstad. 

Den russiske keeperen måler 1,86 meter på strømpelesten og virker å ha mange av de samme ferdighetene som Friedrich.

– De er to gode keepere. Begge har mange av de kvalitetene jeg ser etter i en keeper; de er eksplosive, raske og har god fotballforståelse. 

– Ricardo har etablert seg som førstekeeper, så i første omgang skal den nye keeper inn i en utfordrerrolle, men ting kan endre seg fort i fotball. Vi spiller alltid med det laget som har størst mulighet til å gi oss seier, slutter Kolstad.