Hvem bør Bodø/Glimt hente?

Publisert 28.01.2019 av Vegard Bjelland. Endret 28.01.2019.

Glimt jakter nye spillere og må forsterke stallen dersom de ønsker å levere en bedre sesong, enn fjorårets.

SPENNENDE TIDER:
Laget må forsterkes dersom utviklingen skal fortsette for de helgule.

Før årets første måned er over har Bodø/Glimt solgt sine to viktigste spillere. Martin Bjørnbak dro til Molde for en sum som skal ligge på rundt åtte millioner kroner. Glimt fikk også inn flere millioner etter at Kristian Fardal Opseth dro til tyrkiske BB Erzurumspor. 

Bjørnbak var fjorårets store lederskikkelse, med kapteinsbindet på armen ledet han Glimt til en ny sesong på øverste nivå. Kun tre lag slapp inn mindre mål enn Glimt i fjor, noe Bjørnbak skal ha en stor del av æren for. Opseth scoret ti av Glimt sine 32 mål, noe som betyr at han stod bak en tredjedel av målene til de helgule.

På grunn av Glimts økonomiske situasjon er det naturlig at alle millionene som kommer inn etter spillersalg ikke kan brukes til spillerkjøp. En del av pengene må brukes til å dekke underskuddet fra 2018-sesongen.

Da Nettopp i forrige uke snakket med Glimt-trener Kjetil Knutsen var han klar på at klubben jaktet en midtstopper og en spiss som kan styrke laget. 

– Spiss, midtstopper og keeper er plassene vi nå er ute etter å forsterke. Vi prøver å få tak i så gode spillere som mulig, for vi trenger konkurranse innad i laget.

Disse spissene bør Glimt vurdere

Det er flere spisser og midtstoppere som kan være aktuelle for en overgang til de helgule, problemet blir å finne billige spillere som kan gå rett inn og forsterke laget. Først ut er spisser som kan ta opp arven etter Kristian Fardal Opseth.

Islendingen Hólmbert Fridjónsson scoret 19 mål på 28 kamper for Aalesund i fjor, nest mest i OBOS-ligaen. En spiss som rager 1.95 meter over bakken. Han er sterk i lufta, har gode avslutningsegenskaper, og er smart i bevegelsene. Ganske lik Fardal Opseth. Etter at opprykket røk for Aalesund, er det stor sannsynlighet for at islendingen er interessert i nye utfordringer. Det frister tross alt mer å spille mot Rosenborg og Brann, enn Notodden og Raufoss. Et naturlig valg for Bodø/Glimt.

I sosiale medier er det flere Glimtsupportere som vil ha tilbake Fitim Azemi, en spiller som har vært ute i kulda i Vålerenga, etter at han returnerte fra et mislykket opphold i Israel. Azemi kjenner spillestilen til Glimt, og har tidligere levert varene bra på Aspmyra. Risikoen ved å signere Azemi blir nok for stor for Glimt, han har ikke vært god nok i Vålerenga, et lag som ikke er langt unna Glimt sitt nivå.

Et langskudd kunne vært Rok Sirk, som spiller i den slovenske klubben NS Mura, spissen står med ti mål på 18 kamper. Risikoen her vil være nytt miljø, noe som ofte er en utfordring for østeuropeiske spillere. De fleste Glimtsupportere har nok Nemanja Mladenovic og Ruslan Babenko godt i minne. Tidligere Vålerenga- og Sarpsborg-spiller Aaron Samuel er uten kontrakt for øyeblikket. Etter et bra opphold i Kina, dro han til den russiske storklubben CSKA Moskva, noe som ikke ble en suksess. Var et stort talent da han spilte i Sarpsborg, og kan være verdt en titt, dersom det er mulig å lokke han til Nord-Norge. 

Et lån av Erik Botheim fra Rosenborg kan også være en løsning, det funket iallfall bra med Alexander Sørloth i 2015.

Aktuelle midtstoppere

32 år gamle Johan Lædre Bjørdal, har en fortid i Glimt. Etter overgangen til den belgiske klubben Zulte Waregem har han slitt med spilletid. I år har han kun starter tre av 23 kamper, for laget som ligger på 13 plass i den belgiske ligaen. Med tanke på alderen, blir nok neppe Bjørdal en dyr overgang for Glimt. En spiller som også er godt likt av fansen, etter hans forrige opphold i klubben. Et naturlig valg for Kjetil Knutsen og Aasmund Bjørkan.

En annen tidligere favoritt blant fansen, Vieux Sané, står også uten kontrakt for tiden. Etter opphold i Frankrike og Tyrkia, er stopperkjempen på jakt etter ny klubb.

Etter at Molde kjøpte Martin Bjørnbak, ble veien til startelleveren enda lenger for Stian Rode Gregersen. 23-åringen har vært god når han har spilt for Molde, og dersom han og klubben vil at han skal spille fast og utvikle seg, vil en utlånsavtale være en smart løsning for begge parter. Ikke like rutinert som de to andre, men en god, ung, norsk spiller.

Magnar Ødegaard takket nei til å fornye kontrakten sin med Tromsø IL, og er tilgjengelig. En spiller som kjenner ligaen, og er gratis.