Inviterer publikum inn bak lukkede dører

Publisert 28.01.2019 av Trygve Grønning.

Fra og med tirsdags morgen strømmer NRK Nordland sine morgenmøter direkte. De ønsker at publikum fortløpende skal komme med innspill og idéer til hvilke saker som skal være på dagsorden.

SPENT:
Vaktsjef, Ole Marius Rørstad, skal lede det første direktesendte morgenmøte til NRK Nordland. Her er han avbildet sammen med disktriksredaktør, Eivind Undrum Jacobsen.

– Målet er å forsøke å komme enda tettere på publikumet vårt, og involvere dem i våre nyhetsprioriteringer, sier vaktsjef i NRK, Ole Marius Rørstad til Nettopp.

Morgenmøte strømmes direkte på NRK Nordlands hjemme- og Facebookside. Tiltaket er en del av en bevisst strategi NRK har for å få bedre kontakt med publikum.

–Vi har jobbet systematisk over tid for å bedre vår dialog med publikum. Vi har fått en person inn i turnusen vår som jobber konkret med publikumsdialog, forteller Rørstad.

Morgenmøte sendes direkte, og publikum kan påvirke møte underveis.

– Vår publikumskontakt kommer til å følge med på hva folk skriver og tar det med inn i møtet. Vi håper jo seerne bidrar med nyhetstips og melder inn saker som de er opptatt av. Det kan jo hende at vi får inn bedre forslag enn de vi har – og ingenting hadde vært bedre enn det.

Full åpenhet
NRK redaksjonen ønsker at publikum skal komme så tett på redaksjon som mulig, og kommer ikke til å holde deler av møtet skjult for publikum.

– Tanken er at alt skal sendes rett ut, og det tenker jeg er naturlig. Når vi først inviterer publikum inn så skal de få se akkurat hvordan et morgenmøte er. Målet er at det skal være så ekte som mulig, og ikke et skuespill. Det blir et ordentlig morgenmøte der vi gjør som vi alltid gjør, poengterer Rørstad.

Så vidt NRK er bekjent er dette første gang i Norge at et morgenmøte strømmes direkte, noe som byr på en del utfordringer.

– Det er ikke helt uproblematisk å sende direkte fra et journalistisk planleggingsmøte. Vi diskuterer både kilder og saker som ikke er publisert enda, så det må vi ha i bakhodet. Det som er viktig er å ta vare på kildevernet og den presseetikken som vi jobber med til daglig, og det gjelder jo også for de møtene der. Men det har vi snakket om på forhånd og gått gjennom, så det tror jeg skal gå fint, avslutter Rørstad.