Emil (20) og studentforeningen brygger 600 liter øl i året

Publisert 29.01.2019 av Karoline Ulvnes. Endret 29.01.2019.

–  Hvis ølet gjæres for raskt så kan hele beholderen med brygget sprenges. Det skjedde ved flere tilfeller i fjor, ler ambassadør Emil Nilsen i Bodø Studentbrygg.

Ambassadør:
Emil Nilsen (20) fra Trondheim studerer historie ved Nord Universitet, og er ambassadør i Bodø Studentbrygg.

Studentforeningen ble startet våren 2017, og har et eget ølbryggeri på Nord universitet, hvor de har tønner med øl stående til gjæring. Etter noen uker fylles det over på flasker – og nytes av medlemmene i foreningen.

– Vi prøver å brygge ulike sorter hver uke. Vi er mange som er glad i både surøl og belgisk øl, men da er det naturlig at det går mest i det vi liker best, smiler han.

Hvert brygg gir fire kasser med ferdig øl, som igjen resulterer i 1500 flasker i året.

For nybegynnere
Nilsen og foreningen har også sosiale arrangement én gang i uken, hvor de smaker på det ferdige produktet.

Et par som hadde erfaring med ølbrygging tidligere, har ansvar for å lære opp resten.

– Denne uken arrangerte vi nybegynnerkurs i ølbrygging, hvor det kom ti nye som ikke tilhører bryggeriet.  Da får alle en generell opplæring i hvordan ølbrygging fungerer, og terskelen er lav for å være med på et slikt kurs, sier Nilsen.

– Mest for moro
Studentforeningen har ingen planer om å selge ølen videre, da de behøver lisens for videresalg av alkoholen.

– Vi lager ølen til oss selv, og gjør det mest for moro skyld. På grunn av loven er det bare vi som får lov til å drikke ølen, og dermed er det også vi som bestemmer hvilke typer vi ønsker å produsere, fortsetter Nilsen.

I fjor var det rundt 60 medlemmer av foreningen, mens i år er det tallet gått ned til 20.

– Målet er at vi skal komme opp i 30, noe vi tror er realistisk. Derfor vil vi fortsette å arrangere og være synlig, og trekke inn flere som ønsker å lære seg mer om ølbrygging,  sier ambassadøren avslutningsvis.