Studenter ved Nord universitet i båtulykke

Publisert 25.04.2019 av Silje Olsen. Endret 25.04.2019.

Det er bekreftet en sjøfartsulykke tidlig torsdagsmorgen utenfor Sandhornøy. Skadeomfanget er foreløpig ikke gjort rede for.

ØVELSE-ØVELSE-ØVELSE

Siste nytt 11:08

Øyenvitner forteller at brannen som tidligere var under kontroll ved fergen MF Værøy nå har blusset opp igjen. Brannvesenet er på vei for videre slukningsarbeid.

Journalist Marita Skoglund befinner seg på Våg like ved Lekanger i Gildeskål kommune og kan informere om at situasjonen er noe kaotisk, men at det er flere nødetater på stedet.

- Jeg ser flere skadde på området, men det er mange ambulanser til stede, det virker som de har mer kontroll nå enn.

Til nå er det ingen oppdatering på nøyaktig skadeomfang.

Torsdagsmorgen fikk Nettopp inn tips om en ulykke på fergen MF Værøy på vei mot Lofoten. Hovedredningssentralen kan bekrefte at en ulykke har skjedd, men på nåværende tidspunkt vet vi ikke noe mer om skadeomfanget. Det er blant annet studenter fra Nord universitet på båten.

Til nå vet vi at det er snakk om to skip som skal ha kollidert, politioverbetjent Egil Økshoff forteller til Nettopp at skadeomfanget ikke er kjent,  og forteller videre at hovedfokuset vil være å ta vare på de eventuelt skadde. Han sier at de har ressursene som kreves.

NØDETATER:
Nødetatene er kommet på stedet.

Redningsselskapet Klaveness Marine er på vei mot ulykkesstedet.

Vi oppdaterer saken fortløpende.

Har du tips? Ring 97434729

Fartøyene involvert

Bilfergen MF "VÆRØY" er et av de to fartøyene som skal være involvert i en ulykke i fjorden like utenfor Lekanger i Gildeskål kommune. Ferga fra 2012 trafikkerer til daglig ruten Bodø-Røst-Værøy-Moskenes.

Det andre skipet som skal være involvert er MF "Gildeskål", en annen passasjerferge fra 1993 som dekker ruten Sund-Horsdal-Sørarnøy.