- Skadeomfanget ennå uklart

Publisert 25.04.2019 av Silje Olsen. Endret 25.04.2019.

Torghatten Nord melder til Nettopp at situasjonen på M/F Værøy fortsatt er uavklart

SeaKing bistår
SeaKing-helikopter bistår i redningsarbeidet

ØVELSE-ØVELSE-ØVELSE

Torghatten Nord melder til Nettopp at situasjonen på MF Gildeskål er under kontroll. Det var totalt 32 ombord på båten, seks er evakuert. På MF Værøy er det 79 passasjerer igjen og 13 passasjerer er evakuert.

Pressemelding fra Politiet i Nordland:

Stabssjef Bent Are Eilertsen opplyser at det var to ferger som kolliderte i Vågsosen utenfor Sandhornøy i Gildeskål kommune

Det har vært en alvorlig hendelse hvor to ferger MF Værøy og MF Gildeskål, har hatt et sammenstøt. Det er mange passasjerer om bord og det er iverksatt evakuering.

Politiet er på stedet for å ivareta de evakuerte etter hvert som de kommer i land. Politiet har nå kontroll på 20 evakuerte, i tillegg til at det er informasjon som skal sjekkes ut, omkring en buss med evakuerte som allerede skal være kommet i land. Det skal være noen som er skadd, men politiet har ikke oversikt over skadeomfang. Det er iverksatt søk i strandkanten rundt skadestedet. Politiet får bistand fra frivillige redningsmannskaper til dette arbeidet.

Hovedredningssentralens  melder at deres hovedfokus nå er få evakuert og fraktet skadde passasjerer inn til mottakssenteret på land.
KV Barentshav, tre helikoptre redningsskøyta RS Klaveness Marine og ambulansebåten Eyr Aasvær er på ulykkesstedet.
Vi oppfordrer mindre sivile båter om å holde seg unna ulykkesstedet. Større båter med VHF om bord som har mulighet til å bistå, bes melde seg for KV Barentshav som koordinerer alt redningsarbeid ute ved havaristene.


Det er opprettet evakueringssenter og pårørendesenter på Sandhornøy.

Pårørende kan ta kontakt på tlf nr ‪81502800‬.

Torghatten Nord har opprettet en pårørendetelefon. Pårørende bes ringe 93254964.
Next of kin seeking information may call the following number: +4793254964

Torghatten Nord har etablert pårørendesenter ved Scandic Havet i Bodø.