Hendelsesforløp - Fergekollisjon

Publisert 25.04.2019 av Pernille Tømmerås. Endret 25.04.2019.

Torsdag morgen mottok hovedredningssentralen melding om sammenstøt mellom to ferger like ved Sandhornøy. Her finner du hendelsesforløpet

Ambulansen er tilstede på Våg

ØVELSE-ØVELSE-ØVELSE

08:45

Like før 08:45 skjer det en kollisjon mellom to fartøy til havs like utenfor Sandhornøy.

09:15

Mottar hovedredningssentralen en melding om ulykken. De får opplyst at det befinner seg i overkant av 100 personer ombord til sammen på begge skipene.

Begge involverte skip, MF Værøy og BF Gildeskål melder om personskader, førstnevnte melder også om brann, og sistnevnte tar inn vann.

09.50

Det meldes om flere skadde. Det befinner seg også personer i vannet.  Brannmannskap er på vei via Sea King, og situasjonen er hittil uavklart.

Evakuering begynner og det er stiftet mottakssenter på land.

10:00

Torghatten Nord oppretter pårørendetelefon: 932 54 964

10:15

Hovedredningssentralen setter hovedfokus på evakuering og frakting av skadde til mottakssenter. KV Barentshav, Sea King, NH-90 og luftambulansen, Redningsskøyta RS Klaveness Marine og ambulansebåten Eyr Aasvær er på ulykkesstedet for bistand.

10:40

Torghatten Nord oppretter pårørendesenter på Scandic Hotell.

11:15

BF Gildeskål legger anker og situasjonen er under kontroll. Evakueringen fortsetter ombord på MF Værøy, og brannen slukkes fortløpende. Redningen pågår fortløpende.

11:55

Brannen ombord på MF Værøy er slukket.

12:30

Det er fortsatt usikkert hvorvidt alle personer er gjort rede for. Derfor fortsetter søk ved strand, luft og i vann.

13:15

Nord universitet inviterer til pressekonferanse.
Ledelsen på universitetet ønsker ikke å komme med noen tall på hvor mange studenter som var ombord når de møter media.
Det er etablert en møteplass for studenter i hovedkantinen ved universitetet.
De forteller samtidig at de ikke kjenner til detaljene ved den vanskelige telefontjenesten i dag, men mener at årsaken er at de har prioritert å få oversikt over situasjonen, og hvordan de skulle håndtere den.

14:18

Salten Brann forteller at årsaken til brannen på MF Værøy oppsto som følge av sammenstøt mellom fergene. Dette bekrefter også driftssjef Petter Sundbakk.