Universitetsledelsen var sent ute med informasjon

Publisert 25.04.2019 av Silje Olsen. Endret 25.04.2019.

Ledelsen ved Nord universitet innrømmer i en pressekonferanse at de var sent ute med informasjon etter ulykken utenfor Sandhornøy. 

PRESSEKONFERANSE
Under pressekonferansen forteller ledelsen ved Nord universitet at de har vært sen ute med informasjon om ulykken.

ØVELSE-ØVELSE-ØVELSE

I pressekonferansen som ble holdt 13:15 i dag, forteller ledelsen at de fikk beskjed om fergeulykken rundt 09-tiden i dag. Ombord på fergene var det blant annet 75 studenter fra Nord universitet. De vil ikke gå ut med tall på hvor mange studenter som var ombord på fergene, men det er snakk om flere ti-talls studenter. 

Sent ute med informasjon

Universitetsledelsen innrømmer at de var sent ute med informasjon om ulykken. Årsaken var at de ventet på informasjon fra politiet. De henviser til nord.no for ytterligere informasjon om hendelsen. 

- Vi planlegger i forhold til hvordan vi skal ivareta våre studenter og ansatte fremover og deres pårørende, og vi trenger tid til å planlegge det. Det er politiet som har førstehåndsansvaret for situasjonen, forteller ledelsen. 

Det er blitt etablert en møteplass for studenter i hovedkantinen ved universitetet, hvor blant annet studentprest og studentrådgivere er tilgjengelig. 

Håpløs telefontjeneste 

Det har vært vanskelig å nå universitet over telefon tidlig i dag. Ved spørsmål om hvorfor man ikke har kommet gjennom sier ledelsen at de ikke kjenner til detaljer ved telefontjenesten men at det er rett at universitetet har vært sent ute med informasjon. De mener årsaken er at de har prioritert å få oversikt over situasjonen, og hvordan de skulle håndtere den.