Line (30) var viet store deler av livet sitt til IK Grand Bodø

Publisert 15.05.2019 av Kandidatnr. 7. Endret 15.05.2019.

Line Dverseth Danielsen (30) er en frontfiguer i IK Grand Bodø. Hun kom til klubben som 13-åring og har i dag flere roller i klubben. Line er én av 38 spillere som debuterte på det øverste nivået i Norge for Grand før fylte 20 år.

Glad i tur:
Line Dverseth Danielsen (30) elsker å være ute på tur med hunden Sira, til tross for hektiske dager. 

– Faen. Der røk seriestarten.

Ordene tilhører Line Dverseth Danielsen (30).

Halvannen uke før seriestart spiller IK Grand Bodøs damelag sin siste treningskamp før sesongstart mot naboklubb Innstranda.

En siste gjennomkjøring for Line og lagvenninnene. I fjor rykket jentene ned fra Toppserien - damenes svar på Eliteserien. I år jakter dem opprykk. Gjennom en lang vinter har laget mistet totalt 15 spillere fra fjoråret. Det er en markant svekkelse for et lag som kun vant to seriekamper i hele fjor.

Kampen mot Innstranda skulle vise seg å bli Lines siste på noen uker.

15 minutter ut i kampen skjer det som ikke skal skje. Den rutinerte 30-åringen får en smell på baksiden av låret, etter et offensivt bakromsløp. Line forteller at hun merker smertene på baksiden av låret, og valgte å forlate banen umiddelbart.

Line fikk en skade på hamstringmuskelen og måtte halte av banen.

Til tross for at den rutinerte 30-åringen må gå av banen, vinner Grand 2–1. Ikke et imponerende resultat, men dog en seier inn mot seriestart. For Line er det viktig med seiersfølelsen før sesongen tar fatt.

Dagen etter får hun beskjed av lagets fysioterapeut om at hun kommer til å være ute i tre måneder.

– Selvfølgelig er det kjipt å få den beskjeden. Man ser fram til å spille kamper man har forberedt seg på i flere måneder. Vi vil spille de kampene som betyr noe, sier hun samme dag som hun får den nedslående nyheten.

18DAG_01-02-DSC_1312
Skadet seg:

Line Dverseth Danielsen minutter før hun må halte av banen i treningskampen mot Innstranda.

 

I fjor tapte Grand 18 av 22 kamper i Toppserien. Laget tok kun åtte poeng. I år har laget satt seg ambisjoner om å havne på øvre halvdel i 1. divisjon.

Årets seriesystem er forandret fra i fjor. Fire lag rykker ned fra 1. divisjon. Divisjonen skal ned til ti lag.

Laget som vinner 1. divisjon må ut i kvalifiseringskamp mot det laget som kommer på 10. plass i Toppserien.

– Per nå er ikke opprykk realistisk, sier Line og legger vekt på at ingen i 1. divisjon er på nivå med de i Toppserien.

En lettelse

Søndag 14. april. Grand er på plass i Bergen og møter Åsane til serieåpning.

Jeg møter Line før kampen. Hun er optimistisk. Selv om hun ikke får spille, har hun en annen rolle i IK Grand Bodø.

Hun er nemlig spillende assistenttrener på a-laget. Derfor er hun med til Bergen denne vakre søndagen.

Line ser Grand overbevise stort. Åsane tok ledelsen, men Grand snudde kampen og vant 3–1. Årets første seier. Lagets første seier for sesongen. De får den viktige godfølelsen.

I bussen på vei fra Myrdal stadion er stemningen både lettet og god. Jan-Tore Bakli er hovedtrener på a-laget og forteller hvor viktig det er å starte med en seier i år. Han forklarer at forrige sesong var tøff for mange av jentene, og det å starte med seier her inspirerer til å fortsette den harde jobben.

Hektisk hverdag

Tilbake i Bodø venter en hektisk hverdag for Line. Ved siden av fotballen har 30-åringen nok å holde styr på. I tillegg til å være spillende assistenttrener på a-laget, er hun som sportslig leder i klubben, sitter som ansettelsesrepresentant i styret og hun skriver doktorgrad om praktisk kunnskap samtidig som hun underviser på idrettsavdelingen på Nord universitet.

Arbeidstittelen Line jobber med er «Idrettsledelse og coaching av kvinnelige utøvere på toppnivå».

– Blir det for mye?

Jeg må ærlig innrømme at det har vært ekstremt mye det siste året. Man kan ikke holde på sånn veldig lenge. Men det skal sies at det er veldig gøy. Jeg får jobbe med idrett hele døgnet, forteller en åpenhjertig 30-åring.

Hun smiler når hun forklarer hvordan hun får døgnets timer til å gå opp. Hun mener det er for få timer i døgnet, og det er lett å forstå hvorfor. Dagene starter som oftest med en treningsøkt før jobb.

På jobb sitter hun gjerne til klokken 16:00. Etter jobb går turen som oftest til Nordlandshallen, der hun enten sitter i møter eller er på trening med a-laget.

I helgene er det enten fotballkamp eller møtevirksomhet for 30-åringen.

Kontoret:
Kontoret:
Line er ofte i Nordlandshallen og kontorene der.

Dårlig på å si nei

Det er ikke bare Line som er ærlig med seg selv. Lagvenninne og kaptein på Grand, Cecilie Falch (22) forteller hva slags inntrykk hun har av lagvenninnen.

– Hun er ikke flink til å si nei. Det er også en av hennes svakeste sider, forteller Cecilie Falch.

De har spilt fotball sammen i åtte år. Da Falch begynte å spille fotball som femåring var Line en stor inspirasjon for den nå 22-årige kapteinen.

– Hun var en jeg så opp til. Jeg har lært mye av Line, blant annet å være seg selv 100 prosent. Hun får med seg resten av laget. Samhold og det å gå mot samme mål er viktig, og det er Line fantastisk til. Hun er et arbeidsjern, forklarer Falch.

22-åringen har selv følt på det å være utbrent. Falch forklarer at hun er blitt flink på å si mer nei enn tidligere, og mener Line har noe å lære akkurat på det området.

– Det har vært perioder der man har sett at det har blitt mye for henne. Da er det viktig at vi sier fra. De siste årene har vi blitt gode venninner og da er det lettere å si ifra, sier Falch.

Line og cecilie
Gode venninner

Line Dverseth Danielsen (30) og kaptein Cecilie Falch (22) er gode venninner. Her etter 2-2 kampen mot Snøgg 12. mai 2019.

 

John Aksel Sandbakk var Lines første trener i Grand. Han er enig i mye av det Cecilie Falch sier.

– Line har alltid vært dedikert i alt hun holder på med. Fotballen har gått foran det meste, sier han.

– Hun var kjent for å være i Nordlandshallen, både dag og kveld. Det var fotball som gjaldt, sier han.

Stian Høgland har jobbet som sportsjournalist i cirka 20 år. Han har fulgt IK Grand Bodø siden. Høgland forklarer at Line er ei engasjert, dedikert, målbevisst og dyktig kvinne. Som fotballspiller har hun markert seg om det naturlige valget som sentral midtbanespiller, mener han.

Høgland, som jobber tett på Grand hver sesong i cirka 20 år, er enig i Cecilie Falch om at Lines svakeste side er å aldri si nei.

– Se på hvor mange oppgaver hun har i Grand, så skjønner man at det stemmer. Men jeg tror hun kan være ganske bestemt også, sier han og får en tommel opp av Line.

– Ja, jeg er ofte bestemt i det jeg vil. Ofte tenker jeg det er enklest å fikse ting selv, sier hun med et smil om munnen.

Dedikerte foreldre

Året er 1995. Line blir introdusert for det som senere skulle prege hverdagens hennes. Pappa Jan-Arne Danielsen og mor Torunn Dverseth er ifølge Line de som har hatt størst påvirkning på henne.

– Jeg har to foreldre som er veldig fotballgale. De er verre enn meg, sier hun og fortsetter:

– De synes fotball er ekstremt gøy. Mamma og pappa reiser til noen av bortekampene våre, og er på alle hjemmekampene våre.

Torunn Dverseth er i godt humør mens hun prater om datteren. Hun forteller hvordan Line alltid har vært ei aktiv jente som arvet konkurranseinstinktet til foreldrene.

Hun gir seg aldri, hun vil alltid vinne. Det har hun fra oss, sier mor Dverseth som beskriver datteren som snill, hjelpsom og omsorgsfull.

Hun og mannen har alltid vært interessert i fotball. Bodø/Glimt, Barcelona og Manchester United står hjertet nærmest, men i år er det kun de helgule det er verdt å prate om.

Jan-Arne Danielsen spilte fotball på et bedriftslag da Line var ung. Hun ble ofte med på treningene.

– Samtidig spilte hun på lag med gutta i nabolaget, sier moren og forteller at Line prøvde ut det meste av idrett:

– Hun prøvde håndball, men det var ikke noe for hun fortsatte med. Hun var med på speideren og prøvde ut svømming. Men det var fotballen som sto henne nærmest, og da hun til slutt var nødt til å ta et valg, var det fotballen det falt på, forteller Torunn som ikke er overrasket over at datteren jobber med idrett den dag i dag:

– Hun kunne spilt fotball døgnet rundt om hun hadde hatt kroppen til det, så jeg er ikke overrasket i det hele tatt.

Starten:
Starten:

Line kom til IK Grand Bodø som 13-åring. Før det spilte hun på Tverlandet.

Helt siden Line var ung har foreldrene fulgt henne tett. De har vært med på treningsleir til Malta, fotball cup i Oslo, Danmark og Sverige.

Torunn flirer når hun forklarer hvordan de er nødt til å spørre Line om de kan få være med på kampene til Grand Bodø.

– Det er jo mange som ikke ønsker å ha med foreldrene, spesielt på treningsleir i utlandet. Men hun synes det er greit. Noen er mer interessert i andre, og vi er interessert i all fotball, forklarer hun.

Cecilie Falch og Stian Høgland har begge forklart at Line har en tendens til å si for mye ja. Det er også Torunn enig i.

– Hun er for snill, rett og slett. Nå tror jeg det begynner å bli mye for henne. Vi ser jo at det kan bli for mye, sier hun og fortsetter:

– Det renner inn meldinger, mailer og telefoner døgnet rundt. Hun hadde kanskje ikke forventet at det skulle bli så mye. Men, Line synes fotball er artig, og da blir det sånn.

IMG-0548
 

Med på tur: Torunn Dverseth var tilstede i Ålesund da Grand og Line vant borte mot Fortuna Ålesund i opprykkssesongen 2016.

Lines viktigste trener

Line begynte karrieren på Tverlandet. I sju år spilte hun på Tverlandet. Da hun var 13 år begynte hun å spille for damelaget til Grand. Her har hun vært siden, foruten ett år da hun spilte i Medkila i Harstad.

– Jeg kom inn i voksen gruppe i Grand. På Tverlandet spilte jeg med jevnaldrende jenter og gutter, sier hun.

– Da jeg kom hit til Grand var de andre spillerne eldre enn meg. De spilte en annerledes fotball enn jeg var vant meg, som var utrolig artig. Jeg tok steg hele veien, forteller Line.

Vi sitter på kontorene i Nordlandshallen når hun forteller sin historie. Her tilbringer henne mye tid. Hun har kontorer på Mørkved mens hun skriver på doktorgraden sin. I Nordlandshallen har Line spilt siden hun var 13 år gammel. Det er her hun trives. Smilet hun får av å gå ut på kunstgressbanen er ikke til å ta feil av.

Sandbakk hadde rett. Line elsker å være i Nordlandshallen, hjemmebanen til IK Grand Bodø.

Da hun kom til Grand for 17 år siden spilte laget i 2. divisjon. Hun kom på et bra tidspunkt for både henne og klubben. Hadde Grand spilt i Toppserien ville veien til spilletid vært lang.

Hun spilte seg fast inn på laget. Det var John Aksel Sandbakk som var hennes første trener, og Line forklarer at han var viktig for henne.

– Han har betydd mye for meg i min karriere. John er ekstremt flink til å se hva man må trene på og er god til å videreutvikle dette. Jeg traff han på riktig periode i karrieren min, sier Line.

Sandbakk var Lines trener i sju år. Han forteller at hun var god for alderen, sammenlignet med andre i samme årskull.

– Hun trente mye og var bevisst på egentrening. Line tok nivået bra, og spilte seg rett inn på laget. Hun var bedre ferdighetsmessig enn de andre på samme alder. Det er ikke vanlig. Line kom til klubben på et bra tidspunkt for henne og for Grand. Hun fikk den spilletiden hun trengte, forklarer Sandbakk.

– Line har alltid vært dedikert og flink til å følge en plan. Hun var en klok spiller i lav alder, fortsetter eks-treneren.

Line fortsatte utviklingen sin og fikk sin debut i Toppserien i 2007.

– Hun vokste fram til å bli en sterk figur i gruppa, mener Sandbakk.

Tverlandet:
Tverlandet:

Line Dverseth Danielsen spilte på Tverlandet før du dro til Grand Bodø. Nummer to fra venstre på nedre rekke sitter en ung Line.

Et godt samarbeid med Jan-Tore

Jan-Tore Bakli er i dag hovedtrener på IK Grand Bodøs damelag. Han har et tett samarbeid med Line.

– Hun sitter inne med masse kunnskap. Line er ei sterk Grand-jente. Klubben har gitt henne mange roller som går i hverandre, og man kan tenke at det blir for mye for henne noen ganger. Men hun er flink til å ha de rollene. Line har god oversikt og brenner for utvikling, forklarer han.

Hovedtreneren er hjemme på Finnsnes når han forklarer over telefonen hvor viktig Line er for han og laget.

– Jeg er avhengig og heldig som har henne i de forskjellige rollene. Hun er en god diskusjonspartner på trening, flink til å se spillerne og kjenner de bedre enn meg. Hun sørger for at de får de de trenger. Line er helt avgjørende for alt vi gjør, og det er beundringsverdig. Det er ikke mange som kunne gjort det hun gjør, sier han.

Cecilie Falch, Stian Høgland, John Aksel Sandbakk og mor Torunn Dverseth er alle enige om at Line er dedikert i alt hun gjør, og har tendens til å si ja til for mye. Det er også en egenskap Jan-Tore har bitt seg merke i.

– Mye havner hos henne, fordi det kommer forespørsler fra alle kanter. Vi prøver å avlaste henne med en del oppgaver. Det er for eksempel en del oppgaver jeg kan ta på meg, slik at hun ikke blir utbrent, sier han.

– Men det er beundringsverdig at hun alltid er påskrudd. Line er alltid motivert og effektiv i det hun gjør. Det er begrenset hva folk kan gjøre, og akkurat nå er hun på den grensa. Man kan ikke gjøre så mye som henne gjør nå over tid, mener Jan-Tore.

De to har et godt samarbeid. Line har selv forklart at hun ønsker å spille så mye som mulig.

– Vi merker veldig godt at det betyr mye for henne å spille. Hun liker det utrolig godt.

IMG-0547
 

Jubelscener: Line har akkurat scoret borte mot Sarpsborg i opprykkssesongen 2013.

Spillere som har spilt Toppserie for IK Grand Bodø

Line kom til klubben da hun var 13 år gammel. Selv om hun gikk rett inn på kvinnelaget, beskriver hun selv at hun har vært i klubben så lenge hun betrakter seg selv som en spiller som tok stegene i Grand.

Totalt har 38 spillere spilt for Grand Bodø i Toppserien før fylte 20.

Lista under inneholder spillere som kom til IK Grand Bodø før de fylte 20 år og spilt Toppserien for klubben.

Lista er delt opp i tre kategorier:

Barnefotball (6-12 år),

Ungdomsfotball (13-16 år)

Junior (17-19 år).

Alle spillere som var 20 år eller eldre i år 2000 er ikke tatt med på denne listen.

Statistikken gjelder fra sesongen 2000 og til og med 2018. Det betyr at noen på listen kan ha spilt Toppserie for klubben tidligere.

IK Grand Bodø har spilt i Toppserien i sesongene 2000, 2007, 2014, 2017 og 2018.

Med tanke på at IK Grand Bodø har spilt i Toppserien kun fem ganger tidligere, er Line klar på at det er et positivt tall.

– 38 høres lite ut, men om man ser på antall sesonger er vi fornøyde med at det er så mange som har gått gradene i Grand, sier hun.

Det kan være mangler på statistikk internt og på fotball.no som gjør at denne oversikten inneholder noen feil eller mangler.

Fakta:

 

6-12 år

Fornavn - Etternavn - Første Toppseriekamp (år)

Cecilie Rabben - 2000

Anita Jensen - 2000

Katrine Nyland Eriksen (Aakvik) - 2007

Ingvild Trones - 2007

Monika Hunstad - 2007

Tine Engan - 2014

Cecilie Falch - 2014

Eva Simonsen - 2014

Elise Nymo - 2014

Elisabeth Aasli - 2014

Ingvild Villa - 2014

Sara Eggesvik - 2014

Amalie Lillevold Johnsen - 2017

Iselin Sandnes Olsen - 2017

Helene Schjelderup - 2018

13-16 år

Fornavn Etternavn - Første Toppseriekamp (år)

Trine Kjærstad Rosseland - 2007

Line Dverseth Danielsen - 2007

Hilde Ånneland - 2007

Linda Berstad - 2007

Marie Thomassen - 2007

Catharina Breivik - 2007

Martine Westvik - 2007

Anne-Leni Rist Forsmo - 2007

Trine Skjeldstad Jensen - 2017

Sigrid Helbostad - 2017

Vilde Edvardsen - 2017

Maja Svendsgam Olsen - 2017

Sofie Skjeldstad Jensen - 2018

Ingrid Strømhaug

17-19 år

Fornavn Etternavn - Første Toppseriekamp (år)

Silje Vesterbekkmo - 2000

Elisabeth Wahlin- 2000

Ingrid Wang Larsen - 2000

Ann-Iren Mørkved Skevik - 2000

Anniken Jakobsen - 2000

Jeanine Hansen - 2014

Simone Hansen - 2014

Synnøve Hafnor - 2017

Andrea Holmstrøm - 2018

Viktigheten av et akademi

I dag har Grand Bodø en satsingsgruppe. Det er nye endringer i klubben det siste året. Før hadde IK Grand Bodø et andrelag / ungdomslag. Denne gruppa kan på mange måter betraktes som damelagets akademi.

Satsingsgruppen 2019 er gruppen rett under a-laget. En dynamisk gruppe der presentasjoner, utvikling, ambisjoner og holdninger vil evalueres underveis. Spillerne som tilhører gruppen vil trene sammen tre ganger i uken.

– I tillegg vil spillerne i gruppen delta på treninger og kamper i forhold til egen årsklasse. Dette vil bli tilpasset i forhold til totalbelastningen til hver enkelt spiller. Flere spillere vil få muligheten til å hospitere til denne gruppen underveis, i tillegg til at noen kan bli flyttet opp til a-laget, sier Line Dverseth Danielsen.

IK Grand Bodø har et mål om at en større del av troppen skal være egenproduserte spillere. De ønsker å produsere spillere til Toppserien. Disse jentene på satsingsgruppen satses det stort på, og mange får jevnlig sjansen til å vise seg for Line og resten av trenerteamet.

Satsingsgruppa trener tre ganger i uken. Jentene på dette laget er normalt i forskjellige avdelinger i klubben, men de beste blir satt sammen på satsingsgruppa. Det er de jentene som har kommet lengst og de som har ambisjoner om å nå langt som blir en del av dette laget.

Flere av jentene på satsingsgruppa får sjansen på a-laget denne sesongen. De blir da en del av en tropp bestående av både rutinerte og ikke fullt så rutinerte spillere.

Line er en av de rutinerte spillerne sammen med Tine Engan. I år har Grand med iallfall to spillere som har er 15 år gamle. Noen 18–19 åringer er i laget, også et par som har fylt 25 år. Line forklarer at de fleste kvinner har en tendens til å avslutte fotballkarrieren før de fyller 25 år, samt et par over 30.

– Derfor er det viktig for kontinuiteten og kvaliteten at de yngre får veiledning av oss mer rutinerte. Men det er veldig gøy å jobbe med de yngste. De tar steg hele veien, og den utviklingen de har over tid er gøy å følge med på, forteller en entusiastisk 30-åring.

Jan-Tore Bakli mener Line er en viktig brikke i den fasen laget befinner seg i akkurat nå. De er i ferd med å bygge et helt nytt lag i 1. divisjon.

Før sesongen hadde han spesielt én forutsetning for å fortsette. Han skulle nemlig ha med seg Line i trenerteamet, og at de kunne bygge opp klubben på nytt. De er begge forberedt på at det vil ta tid, og Jan-Tore forklarer at de nå er i en fase der de bygger et lag for om 2–5 år.

I år har seks spillere fra satsingsgruppa fått prøve seg på a-laget til IK Grand Bodø. Sara Aas Berntsen, Sara Berg og Synne Fredriksen Moe er noen av dem som har spilt fast på a-laget de første kampene av årets sesong.

– De har levert en god jobb og tatt vanvittige steg, sier Jan-Tore.

Hovedtreneren forklarer at satsingsgruppa er særdeles viktig for IK Grand Bodø. De beste i byen skal møtes, trene og lære de tingene de må for å spille på damelaget. Med tanke på at a-laget mistet 15 spillere etter fjorårets nedrykk, har mange av ungjentene fått sjansen til å vise seg fram tidligere enn antatt.

– Ja, det har gått veldig fort. Men de har levert gode prestasjoner. Prosjektet har fått en god start, sier han.

– Har mange fått sjansen tidligere fordi dere solgte unna så mange etter i fjor?

– Ja, åpenbart. Jeg mener vi burde beholdt noen fra i fjor. For da kunne vi ha brukt de yngste spillerne når det passet dem. Nå må de spille fordi vi er så få. Men jentene er med på en fantastisk reise og lærer utrolig mye. Det vil de ha i banken lang tid. Å spille viktige kamper trumfer alt, sier han.

Fokusert:
Fokusert:

Line Dverseth Danielsen har alltid vært fokusert og trent mer enn alle andre, ifølge hennes nærmeste.

Vanskelig å få spillere til nord

– Er det viktig for framtiden til Grand å etablere en slik satsingsgruppe?

– Ja, naturligvis. På sikt ønsker vi å finne de beste løsningene slik at de som vil bli gode kan bli best mulig – samtidig som alle andre kan holde på, forteller Line og legger vekt på at jentene hele tiden tar steg.

Å snakke om hvorfor IK Grand Bodø ikke har klart å etablere seg i Toppserien er et sårt tema for Line. Hun peker på økonomien, som er en stor del av fotballen. I tillegg tror hun at få kvinnelige fotballspillere ønsker å flytte nordover.

Hun mener fotballspillere ønsker seg sørover, og viser til spillere de selv har mistet på grunn av diverse årsaker.

– Mange flytter vekk fra Bodø for å studere andre steder fordi vi ikke har det tilbudet her i Bodø, sier hun.

Stemningen i Nordlandshallen er lun, men stemmen blir mer seriøst når vi prater om Grand og utfordringene de står ovenfor per dags dato. De spillerne Grand har eller hat hatt som har ambisjoner og ønsker å spille på et høyt nivå forlater klubben når de rykker ned.

I fjor mistet de blant annet Maiken Bakke og Vilde Fjelldal til henholdsvis Trondheims Ørn og Røa.

– Spillerne drar når vi rykker ned, og vi må starte på nytt. Det veldig store utfordringer å få spillere nordover også, forteller Line.

– Hvorfor tror du det er slik, Line? Tror du været har mye å si?

– Hehe, kanskje det har noe å si for noen. Men for mange handler det å etablere seg over tid, slik at spillerne ser det og har lyst til å utvikle seg hos oss. Der har vi en jobb å gjøre, sier hun og fortsetter:

– For mange handler det også en enkel vei hjem til familien. Det er ofte vanskelig å komme seg hjem fra Bodø med direktefly, og det betyr mye for noen.

Ikke troa på et stabilt Toppserielag

Sportsjournalist Stian Høgland har vanskeligheter med å se at Grand kommer til å etablere seg i den øverste divisjonen i nærmeste framtid.

– Den jobben de har gjort har ikke vært god nok over år, sier han, men forklarer at han har troa på måten klubben jobber på i dag.

– Det vil selvsagt ta tid, og det krever at hele klubben jobber sammen om det. Det å få fram talenter er ikke gjort over natta, og krever langvarig og grundig arbeid, sier han.

– Tror du Grand kan etablere seg i Toppserien med å jobbe på denne måten som de gjør nå? Om ikke, hva må til?

– Nei. Jeg tror dessverre at nåløyet blir så trangt med det nye seriesystemet, at veien til Toppserien blir vanskelig. Så tror jeg det blir veldig vanskelig å bli en stabil Toppserieklubb med kun lokale jenter, på samme måte som at jeg ikke tror vi vil se Bodø/Glimt i Eliteserien med kun lokale gutter, sier han og fortsetter:

– Men, jeg tror at dette er rett måte å gjøre det på. Det må alltid ligge lokal forankring i bunn. Så må Grand være flinke til å knytte til seg de største talentene i landsdelen, samtidig som man får påfyll fra andre plasser. De må gjerne hente inn en-tre spillere fra utlandet som krydder, men da må jobben som er gjort i forkant være så god, at dette spillere som er selvskreven i en startellever, mener han.

Damefotballen endrer seg

Forskjellen mellom herre- og damefotball er enorme. Så å si alle fotballspillere i de øverste divisjonene i norsk kvinnefotball har enten en jobb eller studier ved siden av fotballen.

Engasjementet til Line er upåklagelig. Dette brenner hun for. Hun merker det godt selv. Med fulle hverdager og lange helger er totalbelastningen stor.

– Å slippe å jobbe ved siden av fotballen ville definitivt vært bra. Jeg tror det ville vært et stort løft for klubben og kvinnefotballen generelt. Akkurat nå er belastningen stor for veldig mange, sier hun.

– Hvordan er ståa på damelaget til Grand i dag?

– Vi har kommet langt på visse området. Men sett fra i fjor er vi mindre profesjonelle, da vi ikke har én spiller på proffkontrakt, sier Line.

Før sesongen mistet de hele 1,8 millioner kroner i årlige inntekter. For Grand er det et enormt beløp de sårt kunne trengt.

– Det påvirker det vi ellers gjør, men vi jobber med midlene vi har, sier Line.

De siste årene har fokuset på damefotball blitt større, og ting er i ferd med å endres.I disse dager har IK Grand Bodø utarbeidet en søknad til Norges Fotballforbund (NFF) og Toppfotball Kvinner (TFK) der de søker om utviklingsmidler. Totalt 24 klubber på allnorsk nivå har muligheten til å søke om dette.

– Disse midlene går blant annet til spillerutvikling og ansettelse av en utviklingssjef. Totalt tolv klubber vil få disse midlene, forklarer Line.

Tilbake på fotballbanen

Onsdag 3. april skadet Line seg i 2-1-seieren mot Innstranda i lagets siste treningskamp før sesongstart. Onsdag 15. mai var Line tilbake på banen i 2. runde i cupen mot bynaboen. Hun får de siste 45. minuttene på banen, og er med på å dra i land en 3-1 seier etter scoringer av Anna Johansen, Cecilie Noreng og Sara Eggesvik. 

– Det føltes bra, men jeg kjenner at låret ikke er 100 prosent helt ennå, sier Line Dverseth Danielsen. 

– Men det er alltid gøy å vinne fotballkamper. Det blir spennende å se hvem i møter i 3. runde i cupen. 

– Jeg tror og håper at jeg nå kan spille mer og mer i nærmeste framtid, avrunder 30-åringen.