Fadderperioden i Bodø: - Vi har prøvd å ha gode arrangementer uten alkohol

Publisert 30.08.2019 av Silje Olsen. Endret 30.08.2019.

Fadderperioden i Bodø har kommet og gått, og til tross for at i underkant av halvparten av arrangementene legger til rette for at studentene kan drikke alkohol, vurderer nå fadderstyret i Bodø tiltak for et mer variert tilbud neste år.

FADDERSTYRET:
Årets fadderstyre har jobbet for flere alkoholfrie arrangementer. F.v: Leder Synne Hansen, økonomiansvarlig Sigrid Dalen, nestleder Karianne P. Sunde, informasjonsansvarlig Marthe Aas Hauge og arrangementansvarlig Reidun Petrine Heggestad Geitvik.

Fadderstyrets leder, Synne Hansen forklarer at de allerede i år innførte tiltak for arrangementer uten alkohol.

- Alkohol er og blir et tema når det kommer til fadderperioden, og vi ser at det er mye fokus på drikking i løpet av de to ukene her i Bodø. Det er selvfølgelig uheldig for de som ikke ønsker å være en del av det. Vi ønsker selvfølgelig å legge til rette så godt som mulig også for de som ikke vil drikke alkohol, og har derfor prøvd å ha gode arrangementer uten alkohol også, slik som dagen med det rare i, sier Hansen.

Nesten halvparten

Ser man på selve arrangementene som ble gjennomført i år, og som ble lagt opp til alkoholservering, er det syv arrangementer fordelt på syv dager.

- Vi synes det er en grei fordeling. Vi har også i år jobbet mye med å promotere alkoholfrie og alkoholnøytrale arrangementer i fadderperioden, og tror et enda større fokus på hva man markedsfører kan hjelpe til med at man unngår et økende alkoholfokus.

Hansen forteller videre at selve planleggingsfasen for fadderperioden gikk etter planen, og at styret fikk utgitt den informasjonen de ville.

- Alle faddere hadde direkte kontaktinformasjon på oss i fadderstyret, noe flere benyttet seg av når de havnet i litt ubehagelige situasjoner. Vi fikk også daglig spørsmål inn på vår Facebookside, hvor vi svarte så raskt vi kunne. Selv føler vi at vi har gitt god og riktig informasjon, og at både nye og gamle studenter så at det var mulig å be oss om hjelp til det meste.

Over tusen studenter

Gryta var et av avslutningsarrangementene til fadderperioden, og solgte 1200 billetter.

- Vi anslår at det var like mange solgte billetter som kom innom festivalen. Vi har fått gode tilbakemelding på at studentene er veldig positive til beliggenheten som er på campus, sier leder for Gryta, Mathias Lauritzen.

Videre forteller Lauritzen at teamet bak festivalen har gjort en utmerket jobb, og består av en sammensetning fra SOB, Fadderstyret og Samfunnet.

Fornøyd med gjennomføring

Fadderstyret og Hansen er fornøyd med hvordan fadderperioden utspilte seg, og tror de fleste studenter har kost seg.

- Det har selvfølgelig vært et par hendelser vi ser på som uheldige, men vi har gjort vårt beste for å løse disse på best mulig vis med den kompetansen vi sitter på. Fadderne som har deltatt under årets fadderperiode har også gjort en strålende jobb, og vi er veldig fornøyd med det arbeidet de har gjort. Det har ført til at mange av de nye studentene føler seg velkomne og har funnet seg en god vennegruppe å starte studietiden med, avslutter hun.