Kraftig vekst i medlemstall - men om en måned er flesteparten borte

Publisert 17.01.2020 av Marita Skoglund, Frida Sundberg. Endret 27.01.2020.

Family Sports Club i Bodø har opplevd en dobling av nye medlemmer fra desember til januar. I februar er nok de fleste borte igjen, mener de regelmessige besøkende ved senteret på Mørkved.

Mange trener fast:
Cathrine Handegård (35) forteller at mange er flinke til å trene jevnt gjennom året.
IMG_1175.jpeg
MANGE GRUPPETIMER:

Handegård forteller de har 150 ulike gruppetimer i uka, så trikset er å finne noe man liker for å komme seg på trening.

Cathrine Handegård (35), senterleder for Family Sports Club i Bodø, forteller at det så langt i januar har meldt seg på omtrent 200 nye medlemmer, i tillegg til 110 nye i desember. Hun tror forandringen kan skyldes nyttårsforsett.

- Det er helt klart flere salg i januar enn resten av året. Det er mange som bestemmer seg for at de skal begynne å trene, men for mange av dem dabber det av etter hvert, sier senterlederen.

Melder seg inn i andre treningssentre
Eirik Aspmo (21) studerer ved Nord universitet, og har trent på senteret på Mørkved i flere år. Han har merket at flere trener ved senteret i januar, enn andre måneder.

IMG_1037.jpeg
NYTTÅRSFORSETT:

Aspmos nyttårsforsett er å trene enda mer enn før.

- Det er bra at flere trener, men jeg har jo sett alle de tidligere årene at de fleste er borte igjen i februar. Det er så mange som trener her i januar, at jeg og flere av kompisene mine har sett oss nødt til å melde oss inn i andre treningssentre i stedet, forteller studenten.

Færre trente i desember
Emilie Jakobsen (21) har trent ved senteret siden august. Også hun er student ved universitetet, og kan fortelle at det er flere folk som trener i januar.

IMG_1046.jpeg
Trent hele livet:

Jakobsen har selv trent siden hun var 5 år gammel.

- Jeg har sett at det er flere folk på treningssenteret, spesielt i fem-seks tiden. Det var roligere i desember.

Nyttårsforsett øker volumet
Studentene Mads Melingen (26) og Anne Dorte Hagen (26) er begge treningsvante, og har trent fast i flere år. Melingen har lagt merke til at det er større trykk på senteret nå enn ellers, og tror årsaken kan være nyttårsforsetter.

- Det er flere folk her nå enn tidligere, og det er sikkert på grunn av nyttårsforsettene folk har. Kanskje noen også får medlemskap i julegave, men ikke bruker det.

Hagen er enig i at trykket er større i januar.

IMG_1099.jpeg
TRENER FAST:

Hagen forteller at hun trener fast, og ikke på grunn av nyttårsforsett

- Det pleier å være flere på treningssenteret etter nyttår, men som regel dabber det av igjen i februar, sier hun.

IMG_1052.jpeg
I julegave:

Mads Melingen (26) tror økningen skyldes nyttårsforsett eller julegaver som ikke blir brukt.

Tren sammen med noen
Senterleder Handegård tror det er flere grunner til at treningen dabber av, men har noen tips til hvordan det kan bli enklere å fortsette å trene gjennom året.

- Noen har nyttårsforsett som handler om å trene mer, og etter hvert blir det enkelt å finne unnskyldninger til hvorfor de ikke vil dra på trening likevel. Vi har sett at om du finner noen du kan trene sammen med, eller kommer deg på gruppetrening, så er terskelen høyere for å ikke komme på trening.