Unge voksne søker kontakt gjennom idrett

Publisert 21.01.2020 av May Helen Simonsen, Tea Skarpjordet. Endret 21.01.2020.

Hver torsdag kveld samles en gjeng unge mennesker i Mørkvedhallen for å trene sammen. Det som skiller denne treningsglade gjengen fra andre er at de har som formål å inspirere idrettsfolk til et kristent liv.

Idrettskontakt:
Ungdomsorganisasjonen KRIK samles i Mørkvedhallen hver torsdag. Hver uke rullerer de på å være aktivitetsansvarlig.

KRIK - Kristen idrettskontakt er en religiøs studentorganisasjon.

Organisasjonen er landbasert og har eksistert fra 1981. I Bodø er det tre personer som sitter i styret, Elise Neverdal, Åsa Pauline Rykkelid og Torbjørn Glad Heim.

Dagens ord
Denne torsdagen hadde Elise Neverdal ansvar for treningen og dagens ord.

Denne torsdagen var det førstnevnte som ledet treningen. Noe som også innebærer ansvaret for å formidle «dagens ord».

– Dette avslutter vi med etter treningen, og er en liten andakt der man får litt

påfyll med tro, forteller en av deltakerne, Ronja Brude (26).

– Det er mye glede i å være sammen. Her yter man det man vil og kan, uten å tenke på å prestere. Det er veldig deilig å være her og slippe å tenke på det.

Godt fellesskap
Heim forteller at de også møtes på andre tidspunkter for å samles og være sammen.

– Vi har trening hver torsdag fra klokken 20.00-21.00 før vi avslutter kvelden med dagens ord, hvor en person som har forberedt noe deler det de ønsker.

Treningene har et variert oppmøte, hvor det kan komme alt fra fire personer til 15 personer.

- Vi har et godt mangfold av deltakere. På landsbasis har KRIK en aldersbestemmelse fra 15 til 25 år, men vi i lokallaget her i Bodø har mest fokus på studenter og unge voksne.

Heim understreker likevel at alle som ønsker å komme er velkomne. Poenget til organisasjonen er å samles i trosglede og aktivitetsglede.

Dagens ord
Samlingen ble avsluttet med en liten tale fra Neverdal. Den inneholdt tankene hennes om å ha mange bekymringer og å føle uro rundt det.

- Det har vært et veldig spennende år for min del, hvor jeg har blitt ferdigutdannet innen økonomi og ledelse.

Planen var å begynne å jobbe, men Neverdal fikk rett før jul beskjed om at dette mest sannsynlig ikke ble noe av.

Selv om Neverdal ofte viser tydelig hva hun føler kom ikke reaksjonen på denne beskjeden før det hadde gått en stund.

- Etterhvert gikk det opp for meg, men da tenkte jeg bare at dette må gå bra, avslutter hun.>