Sklir du i denne bakken havner du midt i veien: - Vil ikke ha studenter med brekte ben

Publisert 23.01.2020 av Sindre Kristiansen.

Vedlikeholdes ikke:
Denne gangstien blir hverken strødd eller måket på vinterstid.

Mørkvedlia studentpark ble beskrevet som Norges fineste studentboliger av statsminister Erna Solberg under den offisielle åpningen i 2018.

På vinterstid derimot, når isholka er som verst, ofrer noen studenter helsa ved å ta i bruk den korteste og bratteste gangstien når de forlater studentparken. Til tross for at den ikke vedlikeholdes på vinterstid.

For bratt
Nord studentsamskipnad (Studentinord), som leier ut boligene i Mørkvedlia studentpark forteller til Nettopp at det er nærmest nytteløst å vedlikeholde gangstien fordi den er for bratt.
- Strøsand fungerer rett og slett ikke. Derfor har vi satt opp fareskilt både i toppen og bunnen av bakken, og vi måker snøhauger foran stien som fungerer som hinder for at bakken taes i bruk, sier driftsleder i Studentinord, Svein Tore Johnsen.

Han legger til:
- Vi vil ikke ha studenter med brekte ben, og sklir du ned den gangstien havner du jo midt i veien.  Vi gjør det beste vi kan for å beholde sikkerheten til studentene.

Pøbelstreker
Det er ikke bare studenter som faller i bakken, men fareskiltene får ofte gjennomgå av pøbelstreker.
- Vi opplever stadig at det utføres pøbelstreker hvor skilt blir revet ned og sykler blir flyttet på. Det er noe vi retter opp så fort vi kan i arbeidstiden, forklarer Johnsen.

Da Nettopp besøkte studentparkene var ett av to fareskilt revet ned.

- Etter at frosten forsvinner har vi planer om å grave ned skiltene slik at dette ikke lenger forekommer.

18DAG_01-03-DSC_2638
Venter:

Dette skiltet blir nedgravd så fort været blir mildere.