UKA i Bodø vil fremme lokale artister

Publisert 24.01.2020 av Martine Arnø. Endret 24.01.2020.

–Vi ønsker å støtte opp lokale musikere og legge vekt på musikklivet i byen vår, forteller leder av UKA i Bodø, Ulrikke Åsjord.

LEDER AV UKA
Ulrikke Åsjord styrer skuta når UKA skal arrangeres i starten av mars.

Albumet blir ikke ferdig i tide, utsetter verdens-turneen
I mars går UKA i Bodø av stablene. Festivalen varer i ti dager og har et variert program med både konserter, idrettsdag og fagdag av LO. Blant alle arrangementet som har fylt opp UKA, har styret startet et nytt konsept. "Lokalfestival". Et konsept som skal fremme lokale artister og band, for å vise frem hva Nordland og Bodø har å by på.

Arrangeres av studenter
UKA har blitt arrangert i flere tiår, og hvert år blir den arrangert av studenter. Allerede i november 2018 ble Ulrikke valgt som leder, og har hatt jobben i å samle et styre. Åsjord forteller at de har jobbet hardt for å få på plass et program. Og nå begynner endelig de fleste brikkene å falle på plass. Blant annet lokalfestivalen.

– Vi har kommet opp med konseptet "Lokalfestival". Vi har invitert lokale musikere og band til å lage en kul konsert, som skal sette det lokale preget på UKA-festivalen, forteller en stolt leder.

LOKALFESTIVAL
Årets UKA ønsker å sette et lokalt preg på festivalen.

«Nordaførr» og «Steinvinga»
På programmet for "lokalfestivalen" står både Kråkesølv, RSP&Thomax og Jomindo. Alle har sitt opphav fra nord, og kan betegnes som ekte nordlendinger.

KRÅKESØLV
Bandet spiller på den nordnorske dialekten

Kråkesølv er et band fra Nord-Norge som snart kommer med ny musikk. Etter tre år siden forrige turné, ser guttene i Kråkesølv frem til å børste støvet av gitarhalsen og levere sin dialektbaserte rock for både gamle og nye fans. Det blir energisk, skjørt og storslått i skjønn forening.

Med singlene «Hundre runda rundt sola samles i ett sekund», «Steinvinga», «Nådeløst klar» og «Lett for mæ å si» har Kråkesølv allerede vist fram en stor musikalsk spennvidde, og de nye låtene er som skapt for liveformatet.»

RSP&THOMAX
Duoen er kjent for å lage god stemning på fest

Åsjord mener utgivelsen av «Ti runda rundt sola» allerede har blitt legendarisk.

–En haig med panegyriske festivalomtaler og en utsolgt klubbturnè, er RSP &

Thomax klare for å lage mer kaos. Vi håper å fylle samfunnet med god stemning sammen med denne uslåelige duoen.

Up & coming
Jomindo er en produsent og artist fra Bodø. Etter å ha remixet flere kjente låter, debuterte han med eget materiale i 2018. Med ett år bak seg som har involvert anerkjennende radiotid og støtte fra flere store spillelister på diverse strømmetjenester, har produsenten vokst seg til et navn man bør følge med på i tiden fremover.

–Jomindo hadde et travelt konsertprogram i sommer, og jobber knallhardt i studio med ny musikk man bør glede seg mye til å høre, mener leder av UKA. Hun forteller videre at de bak UKA at denne konserten vil trekke flere aldersgrupper, både studenter og øvrig befolkning.