Anonymt brev varsler en varm krig om ikke bank-pengesystemet fjernes

Publisert 27.01.2020 av Martine Arnø.

Da leder i Studentorganisasjonen i Bodø, Andreas Vestvann Johnsen(25), kom hjem fra ferie lå det et brev i posten. I brevet varsles det om en varm krig som følge av maktmisbruk av valuta siden Napoleons fall.

LEDER AV STUDENTORGANISASJONEN:
Andreas Vestvann Johansen syns det både er spennende og rart å motta et slikt brev.

Det anonyme brevet ble adressert til Universitetet i Andreas Vestvann Johansen sitt navn. Av universitetet ble brevet videresendt derfra hans hjemmeadresse.

–Jeg vet ikke om brevet ble sendt til meg fordi jeg er politiker, studentpolitikker eller om det er fordi jeg er en offentlig person. Jeg skjønner ikke helt hva jeg skal gjøre med det. Det er jo ikke slik at jeg har planer om å styrte pengemakten med det første, forteller Andreas og ler.

Herr Andreas
HERR ANDREAS:

Språket i teksten kan tyde på at det er en eldre person

Ustabilt valutamarked kan føre til krig
– Jeg vet ikke om det er andre som har fått dette brevet.

For Andreas ser det ut til at noen prøver å dra en historisk linje til at et ustabilt valutamarked kan føre til krig. Han har inntrykk av at det er en kommunist/anarkist som har skrevet brevet. Han tror at det er en intelligent persn som har skrevet brevet. Teorien er at det er en person med store og syke tanker som er avsenderen.

– Nå har ikke jeg analysert innholdet godt nok til å kunne uttale meg om hva det egentlig handler om. Men jeg har fått ett inntrykk av at det handler om penger.

«Pengenes edderkopp-spinn omkring jorden
Ifølge avsender så mener vedkommende at siden Napoleons fall i 1815, hadde de med mest edle metaller størst formue. Derav ble kontrollen over pengevesenet tatt over av disse menneskene. Banker ble opprettet med bakgrunn i å lån ut pengesedler til de med stor metallbeholdningen.

De som ikke hadde like mye edle metaller hadde ikke like stor formue. Derav fikk de ikke låne like mye sedler som de andre. Gjeld ble en effekt av lite metaller, og folk måtte ta opp lån. Noe bankene gjorde med intensjon for å samle større formue. Av den grunn måtte de med lite inntekt finne panteobjekter, og tømme hjemmene sine for alt av verdi. Til slutt endte de opp med å oppsøke andre geografiske områder for å finne andre verdier for å tilbakebetale gjelden. Slik oppstod kolonisme, imperialisme og krig.

En annen faktor er mediene som fører oppmerksomheten bort fra bankenes maktmisbruk ved å friste med stemmerett, partier og valg.

Slik mener avsender at  bankvirksomhetene kan sammelignes med å være «pengenes edderkopp-spinn omkring jorden ».

Anonymt brev
ANONYMT BREV:

Brevet beskriver maktmisbruk av penger siden Napoleons fall i 1815.

Ønsker å skape skepsis til valuta
– Brevet er et morsomt klenodium. Jeg har ikke tenkt å gjøre noe annet med det enn å beholde det. Det vil ikke påvirke mine politiske meninger, forteller Andreas.

SOB-lederen mener at valutamarkedet ikke kommer til å endres i løpet av de neste årene . Av den grunn ønsker han ikke å gjøre noe handlinger etter mottakelsen av brevet. Likevel syns Andreas at det er  spennende å få et anonymt brev. Innholdet er ikke det en kan betrakte som A4-meninger, noe hans syns er interessant. Det syns jeg er spennende.

– Dette er jo faktisk en person som har søkt meg opp, og sender brevet til navnet mitt. Det er en som vet at jeg holder til her på universitetet, og har aktivt ønsker at jeg skal ha dette budskapet. Helt ærlig er brevet spennende å få, men også creepy.

På konvolutten er det skrevet «Til herr Andreas», og selve brevet inneholder ord som "efter", "nu" og "røveri". Andreas har tolket at avsenderen kan være i en alder av 50-60+, siden språket tyder på å være av gammel stil.  Han tror også at brevet er er sendt ut til flere.

–Det er tvilsomt at det kun er jeg som har mottatt dette brevet. Men det ville vært spennende å se hvem andre som har fått det samme brevet. Avsenderen gir tydelig signaler om at dette er et budskap han ønsker å få igjennom.

Videre forteller Andreas at det mest sannsynlig handler om en person som kun ønsker å påvirke så mange som mulig til å endre sine holdninger rundt valuta.  Han tror formålet er å påvirke og skape skepsis til pengevesenet. Brevet inneholder ingen trussler, men har en grundig gjennomgang og redgjørelse av hvordan situasjonen er i dag. Brevet er en forutdannelse på at noe kommer til å skje om vi ikke gjøre noe med situasjonen snart.

"Handelskrig og valutakrig truer med å gå over til varm krig. Fjerning av bank-pengesystemet er en absolutt nødvendighet." - O.H

Andreas påpeker at han tviler på at det er en person som er villig til å gå til drastiske tiltak.