Nordlendinger har spart nærmere 50 millioner kroner på Trumf

Publisert 27.01.2020 av Patrick Key.

Og det er Kiwi Pluss står for over halvparten av dem.

 
Nesten halvparten av Norges befolkning er medlem av Trumf-programmet. I gjennomsnitt sitter kundene igjen med omtrent 600 kroner i Nordland.

På landsbasis er til sammen to millioner nordmenn Trumf-kunder. Ved inngangen til det nye tiåret kan NorgesGruppen se tilbake på et rekordår. Trumf-kundene har nemlig samlet opp 1,51 milliarder kroner i bonus, noe som er en økning på over 150 millioner kroner fra året før. 

- Blir fort noen kroner
Trumf er fordelsprogrammet til dagligvarekonsernet NorgesGruppen, og inkluderer butikkjeder som Kiwi, Joker, Spar og Meny. I tillegg har Kiwi sitt eget oppgraderte fordelsprogram kalt Kiwi Pluss, som er basert på Trumf. Kiwi Pluss alene står for like over 1 milliard av kronene.

- Den store bidragsyteren er at vi i fjor innførte fiskebonus, som innebærer at du får femten prosent bonus på fersk fisk. I tillegg har det bidratt til at flere spiser mer fisk i hverdagen, og da blir det fort noen kroner, sier Kristine Aakvaag Arvin, kommunikasjonssjef i Kiwi. 
I gjennomsnitt sitter kundene igjen med 750 kroner hver på landsbasis, og omtrent 600 kroner i Nordland. I Nord-Norge er bonusen på totalt 100 millioner kroner, og 46 millioner kroner i Nordland.

Saken fortsetter under bildet.

Fornøyd:
Fornøyd:

Aakvaag Arvin tror alle parter er fornøyd med Trumfs resultat.
Sett pengene inn på konto!
Kiwi Pluss tilbyr også femten prosent av frukt og grønt. Aakvaag Arvin tror at bonuser på sunne varer gjør alle parter fornøyde.

- Vi tenker at det er kjempe bra. Kunden får bonus på alle varer, men at det er større bonuser på sunnere varer tror vi har slått positivt inn på kundene. Derfor tror jeg alle parter bare ser på det som veldig positivt, fortsetter hun. 

- Hva bør en gjøre med pengene?

- Noen synes det er greit å la de stå på kontoen, mens andre overfører pengene til personlig bankkonto. Sistnevnte er nok også smart, slik at man for eksempel kan bruke pengene på regninger etter julen, som for mange sikkert har vært dyr! Men jeg tenker at det er ikke er noe vits i å la de stå for lenge, da vi håper at folk får glede av de pengene de har spart opp, avslutter hun. 

Til sammenligning har hverken Coop Medlem eller Rema 1000s "Æ" kunngjort hvor stor utbetaling deres ble for 2019, og oppgir heller ikke hvor mye som medlemmene har utestående som følge av bonus fra deres programmer. Imidlertid offentliggjorde Coop Medlem i fjor at de hadde en utbetaling på til sammen én milliard kroner på landsbasis, like bak Trumfs resultat på 1,35 milliarder på samme tidspunkt.

Nettopp har prøvd å komme i kontakt med regionsjef for Kiwi i Nord-Norge, Stein Atle Falck, uten å lykkes.

Nedenfor finner du fylkeslisten over resultater for året 2019. Oppdatert 14 januar 2020. Tallene fra Nordland er uthevet.

 

Kilde: NorgesGruppen