Langtransportsjåfør kan bli stående hele uken, avhengig av været

Publisert 28.01.2020 av Thale Kristensen.

Saltfjellet forblir stengt, og det kan se ut til at det fortsetter slik i lengre tid fremover. For øyeblikket står det minst 25 vogntog i kø. 

Kø på fjellet:
Vogntogene har stått i kø siden mandag ettermiddag.

Les også: Været skaper problemer i Nordland

Forsinkelser 
Uværet ser ut til å fortsette, og det skaper problemer for flere vogntog som står på Saltfjellet. Flere skulle vært fremme enten i dag eller i morgen. Langtransportsjåfør Alexander Reenberg (39) er en av de som står i kø. 

– Vi kommer oss ikke videre. Jeg sto på Krokstrand fra lørdag til søndag, og har stått på Saltfjellet siden i går klokken 16:30. Det ser ikke ut til at det blir åpnet i dag heller, og nå blåser det kraftig. Jeg ser så vidt bommen på grunn av uværet, forteller han. 

Resized_20200127_113614
Kraftig vind og mye snø:

Været ser ikke ut til å bli bedre med det første. 

Reenberg skulle egentlig vært fremme i Harstad i morgen tidlig.
– Jeg frakter isolasjon til Harstad, og det skulle egentlig vært levert til i morgen rundt klokken 07. Derfor kjørte jeg fra Trondheim på lørdag, og tenkte at jeg hadde god tid. Men jeg kunne likeså godt vært hjemme.

Vanlig i transportbransjen
Det er vanlig å oppleve slike situasjoner i transportbransjen. For mange ville dette vært frustrerende, men Reenberg virker avslappet.
– Nei, det er ikke frustrerende, og vi er vant med dette i bransjen. Det er ikke første gang det skjer. Jeg har mat i kjøleskapet, sitter i godstolen og tar meg en røyk mens jeg venter. I løpet av tiden har jeg tatt meg en tur ut, men det blåser kraftig, sier han.

For øyeblikket står det hele 25 vogntog i kø på Saltfjellet.
– Det kan jo være at jeg må bli stående her hele uken, det avhenger av været. Så jeg må bare ta det som det kommer. Jeg håper så klart at jeg kommer meg til Harstad så snart som mulig.