Publiners tar kontroll

Publisert 09.03.2012 av Ina Sand Solli.

Publiners lanserer et nytt album fredag 9. mars. Albumet sprer om seg av nordnorsk spilleglede og god musikk.

Publiners Kontroll
Olav Nygaard(f.v), Morten R. Horn, Ronny Bertelsen, Bertil Bertelsen og Roy Bjørnli i Publiners. 

Det er dialekt, det er akustisk og det er bra. Publiners lanserer sitt femte album i Bodø fredag 9. mars, og det er bare å glede seg. Albumets elleve musikkspor opprettholder virkelig Publiners egenskapte "folk'n roll" sjanger.

Albumet heter "Kontroll", noe som er et veldig treffende navn til dette albumet. De har anlagt et roligere tempo enn tidligere, uten at det har hatt så mye å si på underholdningsverdien.

Noen av Publiners kjennetegn, bortsett fra brønnøysunddialekten, er de melodiøse sangene og innholdsrike tekstene. Mange av tekstene i dette albumet handler om sentrale sider av hverdagslivet, tanker som de fleste vil kjenne seg igjen i.

Sangene "Daniel" og "Kontroll" skiller seg litt ut fra de øvrige sangene på dette albumet. Sangene er litt raskere, og "Daniel" har et mer komisk preg, som visstnok skal handle om BarneTV- helter. I coverheftet er det også lagt opp til undring over hvem Daniel er.

Albumet er et skikkelig håndverk laget av gode musikere, som fortjener mer oppmerksomhet enn de får. Det er veldig forfriskende med et album som inneholder både joik, trekkspill og mandolin, i tillegg til mange andre instrumenter som er utenom de vanlige. Selv om at alle sangene er rolige, blir det ikke ensformig. Publiners har tatt kontroll og eksperimentert videre, med et veldig bra resultat.

Publiners har flere gjestende musikere med på denne platen, og en favoritt er trekkspilleren Andrej Stepanov i sangen om bygdedyret, "Blindspor". Trekkspillet og gitaren er med på å sette rette stemning for tekstinnholdet.

Dette var et veldig behagelig album med gode tema og moraler. "Kontroll" passer like godt i et filosofisk øyeblikk som til en romantisk roligdans i selskap.

Albumet ruller desverre ikke frem en sekser, men det er bare fordi at Publiners tidligere har produsert låter som er instinktivt fengende, og ønske om å bli bergtatt av stemningen bare gutta fra Sør- Helgeland kan komponere. Albumet er godt gjennomarbeidet, og det merkes. Står til en klar femmer.

 

Terningkast 5
Terningkast 5
Publiners femte album, "Kontroll", får terningkast 5.