- Storformen er et stykke unna

Publisert 15.03.2012 av Henrik Halvorsen Agledal. Endret 30.08.2012.

Runar Berg (41) skal i år spille 3. divisjonsfotball.

Comeback
Runar Berg gjør returnerer til norsk fotball.

Superveteranen slapp tirsdag kveld nyheten om at han gjør comeback i norsk fotball. Berg la opp som fotballspiller i 2010, etter mange sesonger i blant annet Bodø/Glimt og Rosenborg. Nå gjør han altså comeback, i 3. divisjonsklubben Junkeren IL. Berg har mye hardtrening foran seg før sesongstart, og håper å finne tilbake til noe av godformen.

- Jeg har trent veldig lite det siste året, og akkurat nå er ikke formen god nok til å spille i 3. divisjon. Heldigvis er det noen uker til seriestart, og jeg skal jobbe knallhardt for å komme i like god fysisk form som de andre på laget, sier 41-åringen.

Vil hjelpe Junkeren IL
Til tross for mangel på trening det siste året, håper Glimtikonet på å bidra når alvoret starter 21. april.

- Jeg skal prøve å spille så godt jeg kan, og håper på at formen kommer raskt. Så lenge jeg ikke kollpaser under trening skal jeg være fornøyd!

Runar Berg legger vekt på at hovedgrunnen til comebacket er todelt. For det første ble fotballsavnet for stort. I tillegg til dette ønsker han å hjelpe Junkeren IL til å bli Bodøs nest største fotballklubb.

- Junkeren er en klubb med stort utviklingspotensial. Om jeg kan hjelpe dem med å få frem et sterkt lag, som etterhvert kan satse på opprykk, blir jeg veldig glad. Bodø trenger et lag som ikke er milevis unna Bodø/Glimts kvaliteter, og Junkeren kan absolutt bli et slikt lag.

Sammarbeid med Tommy Hansen
Trener for Junkeren IL er den tidligere Bodø/Glimtspilleren Tommy Hansen. Han spilte blant annet sammen med Runar Berg under Glimts cupfinaletriumf i 1993. Tommy Hansen sier at han lenge har prøvd å overtale Berg til å prøve seg for Junkeren, og er veldig fornøyd med at han endelig fikk med seg kameraten.

Cupfinalehelter
Runar Berg (t.v.) og Tommy Hansen (t.h.) feirer cupfinaleseier i 1993. Nå skal de jobbe sammen i Junkeren IL.

- Runar har mye fotballkunnskap å bidra med, og kommer helt klart til å bli en viktig brikke i laget. Rent sportslig har han jo et stort talent, men vi håper også at han vil bli et forbilde og en leder for de yngre spillerne.

Junkeren har et langsiktig mål om å spille i 2. divisjon. Det jobbes hardt med å bygge et lag for fremtiden, og Hansen satser på at Runar Berg kan motivere de yngre spillerne til å jobbe litt ekstra for å nå dette målet.

- Profesjonaliteten til Runar vil forhåpentligvis sette standaren for de yngre på laget. Om vi skal nå 2. divisjon må vi virkelig jobbe for det, og jeg tror mange vil skjønne at vi mener alvor nå som vi har hentet et "glimtstjerne", avslutter Hansen.