Vil tilby Bjørnbakk kontrakt

Publisert 08.03.2011 av Håvard Hansen.

Men Glimts økonomiske situasjon kan gjøre det vanskelig å hente midtstopperen.

Glimt-aktuell: Stålkameratene spiller Martin Bjørnbakk (18) er ønsket av Bodø/Glimt. 18-åringen er selv innstilt på å signere kontrakt med klubben.

Bodø/Glimt har fulgt Stålkameratene-spiller Martin Bjørnbakk (18) over flere måneder. Lørdag var midtstopperen på prøvespill da bodøklubben møtte Mjølner i Nordlandshallen.

Oppgjøret endte målløst, og Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen var fornøyd med Bjørnbakks figur i kampen.

- Vi har sett han over tid, og vet hva han er god for. Han spilte en god kamp i dag, sier treneren, som er innstilt på å tilby nordlendingen kontrakt med klubben.

- Hans kvaliteter vil kunne tilføre laget mye. Vi ønsker han i stallen, men med tanke på klubbens økonomiske situasjon må vi vurdere dette nøye, sier han.

Innstilt på å selge
Stålkameratene har ingen planer om å stikke kjepper i hjulene for en eventuell overgang.

- Vi har ikke hørt noe fra Glimt, men det skjer vel neppe noe før han har vært på turneringen, sier avtroppende fotball-leder i Stålkam, Ove Thørnquist til Rana blad.

- Når det er sagt vil vi at Martin skal få ønsket sitt oppfylt. Så får vi eventuelt sette oss ned og diskutere en overgang med Glimt om forespørselen skulle komme.

Klubben har i utgangspunktet krav på en utdanningskompensasjon på 80.000 kroner. I tillegg til dette vil klubben ha dekket en del utgifter de har hatt på han fra hans periode i Stålkameratene.

Drømmer om Glimt-kontrakt
Hovedpersonen selv har et stort ønske om å få spille for Glimt.

- Det hadde vært veldig stort å få tilbud om kontrakt. Jeg er svært innstilt på å flytte til Bodø, og på sikt kjempe meg inn på A-laget, sier 18-åringen, som også har spilt mye med Glimts juniorlag.

- Jeg er fornøyd med det jeg har levert i dag. Vi holdt jo tross alt nullen, og det er det viktigste for en forsvarsspiller, sier han.