Glimt tapte for Tromsø

Publisert 10.03.2013 av Niklas Aune Johnsen. Endret 14.03.2013.

Bodø/Glimt tapte søndagens kamp mot Tromsø IL på Alfheim Stadion 2-0. En kamp som glimttrener Jan Halvor Halvorsen mener det er mye posititv å ta med seg.

Illustrasjonsfoto: Ikke like målfarlige:
Ulrik Saltnes skårer mot Sarpsborg 08 i en Adeccoligakamp i 2012.

Bodø/Glimt reiste søndag i Tromsø og Alfheim Stadion for å møte Tromsø IL til «Slaget om Nord-Norge». En treningskamp som skulle vise at tromsøværingene er best i Nord-Norge, nok en gang.

- Startet greit

Glimt startet kampen greit, og første omgang var svært jevn. De helgules hovedtrener, Jan Halvor Halvorsen synes Glimt gjorde en okei figur de første 45 minuttene.

- Første omgang starter veldig jevnt, og vi har to store sjanser i innledningsfasen. Den ene skal vi også skåre på. I stedet slipper vi Tromsø inn i kampen, og de tar ledelsen, sier Halvorsen.

Etter 31 minutter på kunstgresset i Tromsø tar hjemmelaget ledelsen 1-0 med Magnus Andersen.Zdeněk Ondrášek kommer på skuddhold, men Glimts sisteskanse, Pavel Londak redder skuddet mesterlig, men må dessverre gi fra seg en retur som Andersen enkelt setter i nettmaskene.

Jevnere periode

Til tross for at «Gutan» leder kampen, kommer bodøværingene mer med i kampen mot slutten av omgangen, Ulrik Berglann finner nysigneringen Abdurahim «Ibba» Laajab inne i feltet, men sistnevnte får ikke kontroll på ballen, og dermed går TIL til pause med en 1-0-ledelse.

- Andre omgang starter relativt gjevnt, men vi gir bort et mål etter 69 minutter, og da blir det veldig vanskelig å komme tilbake i kampen, sier Halvorsen.

Det er nemlig Thomas Kind Bendiksen som øker ledelsen for Tromsø-laget i det 70. spilleminutt. Et skudd som går via et glimtben og i målet. Bodø/Glimt kommer aldri tilbake i kampen og dermed vinner Tromsø sin siste treningskamp før serien begynner 2-0


Tar med det positive fra kampen.

Selv om Glimt tapte «Slaget om Nord-Norge» mener Halvorsen det er mye å ta med videre.

- Det er mye positivt å ta med videre, men det viktigste er å jobbe med det vi ikke lykkes med i dag. Blant annet må vi fortsette å jobbe med det vi gjør i den siste tredjedelen av banen. Innleggene og avsluttningene er ikke gode nok i dag, påpeker glimttrenere.

- Tromsø er et av Tippeligaens beste lag, så det er ikke de vi skal måle oss opp mot, så i dag har vi mest fokus på vårt eget spill, legger han til.

Jan Halvor Halvorsen Glimt 2
Første utetrening:

Før Tromsøkampen prøvde Glimt seg i skikkelig nordnorsk vintervær.

I rute.

Bodø/Glimt har to tap på rad i årets treningskamper, men treneren mener likevel klubben er i rute før seriestarten som er om en måned.

- Vi skal begynne å jobbe litt med dødballer i uken som kommer, før vi har en frihelg på slutten av uken. Etter det kommer det en lang treningsuke før vi avslutter uken med en treningskamp mot Aalesund fredag 22. mars. Jeg mener vi er der vi skal, avslutter Jan Halvor Halvorsen.

Bodø/Glimt stilte med følgende lag mot Tromsø:

Pavel Londak

Thomas Jacobsen

Vieux Sane

Thomas Braaten

Ruben Imingen

Christian Berg (K)

Tommy Knarvik

Papa Alioune Ndiaye

Jim Johansen

Abdurahim Laajab

Ulrik Berglann