En, to, treskjæring

Publisert 11.03.2013 av Lena Erikke Hatland, Vilde Jensen. Endret 11.03.2013.

Tusenhjemmet er en viktig kulturinstitusjon i Bodø. Det fungerer som en møteplass for Bodøs pensjonister, og her arrangeres mange forskjellige aktiviteter hver uke. En av disse er treskjæring.

TRESKJÆRERKLUBBEN
Valter Hauglid er et av medlemmene i klubben.


Treskjærerklubben møtes hver mandag, onsdag og torsdag mellom 08.00 og 14.00. Da treffes mellom 10 og 18 treskjærere hver gang.

- Det kommer litt an på årstiden, men ofte er alle bordene fulle, forteller Valter Hauglid. Han er en av de flittige treskjærerne som møter opp tre ganger i uka.

- Vi har kaffeslabberas hver gang, og der løser vi verdensproblemer, ler han.

Godt håndtverk

Arbeidet er en god indikasjon på at pensjonistene er dyktige til det de gjør, og rundt omkring i rommet jobbes det med bilder, redskap, skilt og det som mer er. Valter jobber med ei klokke. Det er ingen tvil om at det finnes skjulte skatter inne på verkstedet.

SKILT

Dette skiltet er et av mange produkter som gjengen har laget.

- Det er jo fine gaver å gi bort. Ikke kan vi ha alt selv heller, sier han med et smil om munnen, da hadde det jo blitt helt fullt hjemme i stua.

En av de største grunnene til at pensjonistene driver med dette er fordi det er sosialt.

- Treskjæring kan man gjøre ved kjøkkenbordet, men det er mye morsommere å jobbe med det i fellesskap, forteller Valter.

Treskjærerne er i godt humør, og Valter forteller at det ofte blir fortalt vitser når gruppen møtes.

- Praten går og det ryr vitser ut av oss, sier han.

Større ansvar

KUNSTVERK

Det produseres mange flotte produkter.

Magnus Antonsen er også medlem av klubben. Han er snekker av yrke, og har derfor et litt større ansvar enn de andre. Han har kontroll over de største maskinene, og er den som legger til rette for at de andre kan lage produktene.

- Det er jeg som har ansvaret her inne, de andre karene får ikke komme inn hit, ler han mens han viser fram de største maskinene på verkstedet.

Alle i klubben virker til å trives godt i hverandres selskap, og praten inne på rommet går lett mens de finpusser på produktene sine. 


SE VIDEO: