1. Interessen for urter ble til Urtehagen på Tofte

  På et lite småbruk i Misvær finner man Urtehagen på Tofte som drives av Hanna Støvset Tidslevold (62). Her har hun spisested og dyrker egne urter, hun kan by på både pizza, kanelsnurrer og selvlaget konfekt. 

 2. Gjermund og gjenferdene

  Mange forbinder presten med dåp, konfirmasjon, bryllup og begravelse. Mindre vanlig er det at Gjermund Gryt (66) gjør husbesøk for å fjerne spøkelser.

 3. Fikk dronningen på et overraskende besøk

  I 2007 sto stavkirka i Beiarn klar. Da hadde Magnus (85) bygd på den i 2 år. Inspirasjonen var et postkort.

 4. Uten nyskapende kunnskap står utviklingen stille

  Hvordan fungerer kultur, innovasjon, endring og utvikling for en professor ved Nord Universitet? Nettopp har tatt turen opp til avdelingen for lærerutdanningen og snakket med Anne Marit Valle, professor ved Nord Universitet, for å høre hvordan dette har hjulpet hennes utvikling.

 5. The girl next door. Ihvertfall nesten.

  Jeg møter Mari (22) en ung kvinne fra Bærum. Vi setter oss ned i en av kantinene på universitetet.
  Hun studerer første året sykepleier, og spesifiserer at hun er veldig fornøyd. 

 6. ANMELDELSE: Tar gjerne mer av Lukas, men han kan godt sutre litt!

  Den riktige bok er en havegrind
  til et land du får skjenket som gave

 7. ANMELDELSE: Absolutt ikke et regnvær

  Om de er et regnvær, må det være duskregn. Disse guttene leverer gull, og det er ikke mye å utsette her.

 8. Ikke bare en "jævla homo"

  I NRK's dokumentarserie tar vi turen innom en rekke homo-fordommer, vi får høre historier og møte andre mennesker som «faller utenfor normalen». Men er det virkelig så vanskelig å være homo i 2017?

 9. Jula står i fare!

  Hver vinter rammes tusenvis av nordmenn av influensavirus, og nå er det duket for ny sesong. Folkehelseinstituttet anbefaler at så mange som 75% av befolkninga tar influensavaksine, slik at færre blir syke.  

 10. Friluftsgal ungdom

  Disse jentene elsker naturen. Og spesielt naturen i nord. En svipptur til Oslo er nok til at jentene lengter tilbake til Nord-Norge.

 11. Bodøs skjulte skatter

  På flere av Bodøs bygninger finnes det vegger med urbane kunstverk. Kanskje du har lagt merke til noen av kunstverkene, men vet du historien bak? Du har kanskje sett et par av veggene, men visste du at det finnes mange av dem?

 12. Hva skjedde med Det Plutselige Øvelokale?

  - Det å være bare en som jobber med dette er utfordrende. Bare en som både er kontaktperson for alle bandinteresserte ungdommer og som drifter alle øvelokalene i hele Bodø Kommune.

 13. Tagging og graffiti er ikke bare griseri.

  I dagens urbane samfunn er det vanlig å møte på tekst, figurer og store malerier på vegger i bymiljøet. Dette er noe som sakte er blitt mer tolerert, men som kunstform fortsatt sliter med et negativt rykte.

 14. Universitetet går fram som godt eksempel innen kildesortering, dette følger ikke studentbarnehagen: - For kostbart

  Nord Universitet har med en rekke tiltak gjort sitt for å være god på kildesortering. Men hvorfor kildesorteres det ikke i studentbarnehagen, som også ligger under universitetet?

 15. Se opp for urban kunst!

  UpNorth har vært en vellykket festival som har laget gatekunst i Sulitjelma og Bodø. Nå har de tatt turen til Røst i Lofoten og satt sitt preg.

 16. Nettopp tester Keiservarden

  Hvilke fjell bør man oppsøke når man kommer til Bodø? Som relativt ny i Bodø, fant jeg ut at Keiservarden var på topp både på TripAdviser og blant folk flest i byen. Men hvorfor heter den egentlig Keiservarden? 

 17. Alle skulle hatt en Buddy

  Mørkved sykehjem er et ganske vanlig sykehjem, men en ting gjør dem helt spesielle: Dette er det eneste sykehjemmet i Bodø kommune som er sertifisert livsgledehjem. Med på laget har de besøkshunden Buddy.

 18. Elev: – Det er lettere for meg å konsentrere meg her

  St. Eystein skole ble startet opp i 2004, og er byens eneste katolske skole. På St. Eystein er det å utvikle karakter minst like viktig som karakterer.

 19. Partners in Wine

 20. Talentutviklingen må revolusjoneres

  Er det feil og lage et eget lag for de som er best i fotball? Island er et prakteksempel på at dersom man vil oppnå noe internasjonalt med landslaget sitt, så må det gjøres grep allerede når barna er i 5-6-årsalderen.