1. Skrekkfilmen som har det meste

  En herlig blanding av skrekk og humor.

 2. - Dagen jeg nesten døde

  En snarvei fra fjellet endte i et fall på 8 meter for den da seks år gamle gutten, Marcus Vikse Johnsen. - Det føltes ut som at tiden sto stille 

 3. Arkitekturpris til Fordypningsrommet

  Under en utdeling i Tromsø stakk Håvard Lunds prosjekt "Fordypningsrommet" av med Nordnorsk Arkitekturpris.

 4. Radio Mørkved LIVE

  Onsdag 08.00-16.00

  RadioMørkved is on Mixlr

 5. Reiser til Røst for å fiske

  Stadig flere velger å reise til Røst for å bli med på Lofotfisket. De fleste velger å bo i båtene sine – opptil flere måneder om gangen. 

 6. ”Jeg hadde jo ingen planer om å bli lærer!”

  Altmuligmann Hans Arne Hansen (70) kan betegnes som alt ifra tegner, kunstner, arkitekt og lærer – men først og fremst er han en historieforteller.

 7. Onsdagsfisken

   Hver onsdag samles innbyggerne på Røst på restauranten Querini for å spise ukas onsdagsfisk. Fiskeretten varierer fra uke til uke, og er aldri helt lik. 

 8. Den tøffeste dama på Røst

  Aktiv i kommunen, synger i kor, leder for Lundefestivalen og driver treningstilbudet på Røst - dette er Elisabeth Mikalsen, ei helt rå dame. 

 9. Dansk krigsskip i norsk middelalderkirke

  Kirkeskipet i Gildeskål gamle kirke er en modell av et dansk krigsskip. Skipet ble i 1782 gitt som en gave til kirken fra danskekongen, på initiativ fra prestens sønn.    

 10. - Vi merker at andelen elever går ned

  Meløy videregående skole har de siste årene merket at antall elever som går ut av ungdomsskolen blir stadig mindre. Dette er et tema som berører skolen og studierektor Kirsti Kvehaugen. 

 11. Tok utdanning i voksen alder

  Geir Inge Hanssen valgte å ta utdanning i voksen alder for å få jobbe med det han hadde mest lyst til.

 12. Produktet som bygde landet vårt

  Tørrfisk har vært en av Norges viktigste eksport varer siden vikingtiden. Italia importerer 90 prosent av tørrfiskproduksjonen på Røst.

 13. En dame med flere jern i ilden

  Eleonor Korneliussen er opprinnelig svensk, men har nå slått seg til ro i Fauske kommune sammen med familien sin. Ved siden av jobben som bibliotekar driver hun en bedrift, litt utenom det vanlige.

 14. Gamleruinene står fortsatt

  Selv om den gamle steinkirken på Røst ble revet for over 100 år siden, står ruinene fortsatt der den dag i dag.

 15. Mesdames med ny forestilling

  Det nærmer seg forestilling for damekoret Mesdames. Koret med Magne Hanssen i spissen bruker hver eneste uke på å øve. Vi har blitt med på kor-øving for å se hvordan alt foregår framfor en så stor forestilling. 

 16. En rektor som bryr seg om lokalsamfunnet

  Line Elisabeth Mortensen er rektor på Reipå skole. Før dette skoleåret tok de i mot 71 nye elever fra Spildra skole. Det er ingen tvil om at det skaper en liten utfordring, men det tenker ikke rektoren på. 

 17. Hjemme hos Anita Storvik

  Møt Anita Storvik. Anita er innflytter til Kjøpsvik, og har mange meninger om stedet.

 18. Den stille fjerding

  Torfinn Holmslett kom flyttende til Meløy som nyutdannet lærer og fikk jobb på videregående skolen. Lite visste han da, at dette skulle bli hjemplassen hans resten av livet.

 19. Fra lærer til journalist

  Anne Mette Meidelsen sluttet i jobben som lærer og tok utfordringen på strak arm da avisa Framtia ringte. Etter 20 år i læreryrket var det nok, hun var klar for å prøve noe nytt. 

 20. - Klar for nye utfordringer

  Danske Alex Berthelsen flyttet over 7.000 kilometer da han skulle starte i jobben på Norcem. Nå har dansken sagt opp denne jobben også, og er klar for nye utfordringer.