1. Interessen for urter ble til Urtehagen på Tofte

  På et lite småbruk i Misvær finner man Urtehagen på Tofte som drives av Hanna Støvset Tidslevold (62). Her har hun spisested og dyrker egne urter, hun kan by på både pizza, kanelsnurrer og selvlaget konfekt. 

 2. Klesmerke fra Gildeskål satser på bærekraftige produkter som fremmer den arktiske livsstilen

 3. Senterpartipolitiker advarer NRK mot å satse for mye på tekst

  Mediepolitisk talskvinne i SP, Åslaug Sem-Jacobsen mener NRKs satsing på tekst kan skade lokalavisene. Mener NRK gjorde klokt i å utvide distriktsendingene på TV. 

 4. Jula står i fare!

  Hver vinter rammes tusenvis av nordmenn av influensavirus, og nå er det duket for ny sesong. Folkehelseinstituttet anbefaler at så mange som 75% av befolkninga tar influensavaksine, slik at færre blir syke.  

 5. Hva skjedde med Det Plutselige Øvelokale?

  - Det å være bare en som jobber med dette er utfordrende. Bare en som både er kontaktperson for alle bandinteresserte ungdommer og som drifter alle øvelokalene i hele Bodø Kommune.

 6. Nettopp tester Keiservarden

  Hvilke fjell bør man oppsøke når man kommer til Bodø? Som relativt ny i Bodø, fant jeg ut at Keiservarden var på topp både på TripAdviser og blant folk flest i byen. Men hvorfor heter den egentlig Keiservarden? 

 7. Partners in Wine

 8. Terskelen for å melde inn til barnevernet bør bli høyere

  For ti år siden undersøkte barnevernet 4000 bekymringsmeldinger fra barnehager og skoler i Norge. I 2016 var det nesten 10.000 meldinger. Er noen av disse meldingene unødvendige og skadelige for barna?

 9. Journalistikkutdanninga i fritt fall

  Journalister har fortsatt en samfunnsoppgave som jeg mener er viktigere nå enn aldri. Med fake news, Twitter og andre sosiale medier og kanaler har det aldri vært enkelere å spy ut ting som er av lav kvalitet.

 10. Villa (i) vekst

  Psykisk helse er et tema som har kommet mer fram i lyset de siste åra. Det er kanskje lettere enn før å snakke ut og være åpen om dette. På Villa Vekst i Bodø er aktiviteter og samhold i søkelyset, hvor både brukerne og ansatte deltar sammen. 

 11. Fra Dublin til Fauske

   Ian Keegan kom til Norge fra Irland for to år siden. Allerede snakker han nesten flytende norsk, noe som kommer godt med i jobben som servitør/bartender på Café 33 ved Fauske Hotell. Det var ikke forhåndsbestemt at han skulle ende opp på Fauske. 

 12. Radio Mørkved LIVE

  Onsdag 08.00-16.00

  RadioMørkved is on Mixlr

 13. Fuglelivet på Røst - ødelegger for tørrfisken?

  Ekstreme mengder med fugl, og flere hundre meter med gjeller - hvordan går dette så bra, hvorfor får fisken henge i fred?

 14. Tre som trives i Tysfjord

  Tysfjord er en liten kommune i Nordland Fylke, med rundt 1900 innbyggere. Her finner en det nordligste hummerfiske i Norge, noe som det sølvsorte kommunevåpenet gir uttrykk for.

 15. Å stoppe opp og puste

  For å koble av fra en stressende hverdag, for å komme seg tilbake etter utbrenthet, for å forhindre utmattelse. Medisinsk Yoga Nord har timer som passer for alle.

 16. - Fint å jobbe med dem som har peiling!

  - Nå skal de bare komme med det, jeg er klar for alt! Det sier Torbjørn Kosmo etter tre ukers intens Nettopp-jobbing under nyhetsledelse fra AN og NRK Nordland. 

 17. Yoga for helse og selvutvikling

  Yoga North på Mørkved tilbyr yoga i et flott og spennende lokale. Målet er å inspirere til bedre helse, livsglede og selvutvikling gjennom en sterk kropp, selvkontroll og fokus. 

 18. - Hva er perfekt?

  Desjoar Chooly (23) er bekymret for søstrene sine og den generasjonen de vokser opp i, som ofte er blitt omtalt som generasjon perfekt. Et enormt kroppspress og søken etter det perfekte kan ofte føre til psykiske sykdommer.

 19. Shirley: - Folk er blitt mye mer egoistiske

  Shirley Bottolfsen har lenge vært en hjelpende hånd for Bodøs trengende. Men hvordan blir det når Bodøs julenisse ikke lenger kan hjelpe til?

 20. Nettopp-redaksjonen inntar lokale medier

  Noen ble skjerpet av strengere krav til nyhetsvinkling. Andre fikk kjenne tennene til en topptrent schäfer i jakkeermet. Alle fikk en ny opplevelse av hvordan det redaksjonelle livet arter seg.