1. En arena av glede?

  - Miljøet vi alle avhenger av skal være trygt, sier skoleelever.

 2. Mastergradsamfunnet

  I dag er det flere ungdommer og unge voksne som tenker at en mastergrad er nødvendig for å få seg en god jobb. Er det slik at man må ha en mastergrad for å bli noe? Har dette blitt vår nye samfunnsnorm? Og er det i så fall løsningen?

 3. Følte seg ensom, men takket nei om noen ville finne på noe

  Erik tilbyr hjelp til ensomme fordi han vet hvordan det føles. Før var han selv så ensom at han trakk seg unna sosiale sammenhenger.

 4. Vilde (20) er glad for at hun overlevde

  - Det er helt utrolig hvor fort livet kan snu. Det er veldig lett å ta livet for gitt, og det var noe jeg også gjorde før ulykken, forteller Vilde Vålbekken fra Flisa.

 5. Influencere og kjendiskvinner selger barna i sosiale medier

  Barn blir brukt i kommersielle settinger i de sosiale mediene til kjendiskvinner og influencere, men hvor går grensen? Har barnet egne valg og kan innleggene få konsekvenser for dem senere i livet?

 6. Din kropp, ditt valg

  Over halvparten av norske kvinner kjenner noen som har utført kosmetisk inngrep, likevel vet vi lite om hvem og hvor mange som kjøper slike inngrep. Vi vet lite om det fordi det ikke er krav om at inngrep pasienter betaler for selv, blir registrert i offentlige registre, i følge NHI.no

 7. Kan man kalle 53-åringer som ligger med 9-åringer pedofile?

  Nei, mener menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.

 8. Nytt design på snus og røyk – stygt eller stilfullt?

  Trenden i interiør og design har i flere år vært det minimalistiske og rene. Det nye designet på snusboksen er i tråd med denne trenden. Man kan spørre seg hvorfor et slikt moderne design skulle virke avskrekkende på ungdom. 

 9. Gøril har holdt på med pole fitness i fem år: - Gir en enorm glede

  Video: Den 23 år gamle Bodøjenta Gøril Synnøve Johansen begynte med pole fitness i 2013. I dag har det blitt en hobby hun dyrker, i tillegg til at hun jobber som pole fitness-instruktør.

 10. Interessen for urter ble til Urtehagen på Tofte

  På et lite småbruk i Misvær finner man Urtehagen på Tofte som drives av Hanna Støvset Tidslevold (62). Her har hun spisested og dyrker egne urter, hun kan by på både pizza, kanelsnurrer og selvlaget konfekt. 

 11. Klesmerke fra Gildeskål satser på bærekraftige produkter som fremmer den arktiske livsstilen

 12. Senterpartipolitiker advarer NRK mot å satse for mye på tekst

  Mediepolitisk talskvinne i SP, Åslaug Sem-Jacobsen mener NRKs satsing på tekst kan skade lokalavisene. Mener NRK gjorde klokt i å utvide distriktsendingene på TV. 

 13. Jula står i fare!

  Hver vinter rammes tusenvis av nordmenn av influensavirus, og nå er det duket for ny sesong. Folkehelseinstituttet anbefaler at så mange som 75% av befolkninga tar influensavaksine, slik at færre blir syke.  

 14. Hva skjedde med Det Plutselige Øvelokale?

  - Det å være bare en som jobber med dette er utfordrende. Bare en som både er kontaktperson for alle bandinteresserte ungdommer og som drifter alle øvelokalene i hele Bodø Kommune.

 15. Nettopp tester Keiservarden

  Hvilke fjell bør man oppsøke når man kommer til Bodø? Som relativt ny i Bodø, fant jeg ut at Keiservarden var på topp både på TripAdviser og blant folk flest i byen. Men hvorfor heter den egentlig Keiservarden? 

 16. Partners in Wine

 17. Terskelen for å melde inn til barnevernet bør bli høyere

  For ti år siden undersøkte barnevernet 4000 bekymringsmeldinger fra barnehager og skoler i Norge. I 2016 var det nesten 10.000 meldinger. Er noen av disse meldingene unødvendige og skadelige for barna?

 18. Journalistikkutdanninga i fritt fall

  Journalister har fortsatt en samfunnsoppgave som jeg mener er viktigere nå enn aldri. Med fake news, Twitter og andre sosiale medier og kanaler har det aldri vært enkelere å spy ut ting som er av lav kvalitet.

 19. Villa (i) vekst

  Psykisk helse er et tema som har kommet mer fram i lyset de siste åra. Det er kanskje lettere enn før å snakke ut og være åpen om dette. På Villa Vekst i Bodø er aktiviteter og samhold i søkelyset, hvor både brukerne og ansatte deltar sammen. 

 20. Fra Dublin til Fauske

   Ian Keegan kom til Norge fra Irland for to år siden. Allerede snakker han nesten flytende norsk, noe som kommer godt med i jobben som servitør/bartender på Café 33 ved Fauske Hotell. Det var ikke forhåndsbestemt at han skulle ende opp på Fauske.