1. Fra Dublin til Fauske

   Ian Keegan kom til Norge fra Irland for to år siden. Allerede snakker han nesten flytende norsk, noe som kommer godt med i jobben som servitør/bartender på Café 33 ved Fauske Hotell. Det var ikke forhåndsbestemt at han skulle ende opp på Fauske. 

 2. Radio Mørkved LIVE

  Onsdag 08.00-16.00

  RadioMørkved is on Mixlr

 3. Fuglelivet på Røst - ødelegger for tørrfisken?

  Ekstreme mengder med fugl, og flere hundre meter med gjeller - hvordan går dette så bra, hvorfor får fisken henge i fred?

 4. Tre som trives i Tysfjord

  Tysfjord er en liten kommune i Nordland Fylke, med rundt 1900 innbyggere. Her finner en det nordligste hummerfiske i Norge, noe som det sølvsorte kommunevåpenet gir uttrykk for.

 5. Å stoppe opp og puste

  For å koble av fra en stressende hverdag, for å komme seg tilbake etter utbrenthet, for å forhindre utmattelse. Medisinsk Yoga Nord har timer som passer for alle.

 6. - Fint å jobbe med dem som har peiling!

  - Nå skal de bare komme med det, jeg er klar for alt! Det sier Torbjørn Kosmo etter tre ukers intens Nettopp-jobbing under nyhetsledelse fra AN og NRK Nordland. 

 7. Yoga for helse og selvutvikling

  Yoga North på Mørkved tilbyr yoga i et flott og spennende lokale. Målet er å inspirere til bedre helse, livsglede og selvutvikling gjennom en sterk kropp, selvkontroll og fokus. 

 8. - Hva er perfekt?

  Desjoar Chooly (23) er bekymret for søstrene sine og den generasjonen de vokser opp i, som ofte er blitt omtalt som generasjon perfekt. Et enormt kroppspress og søken etter det perfekte kan ofte føre til psykiske sykdommer.

 9. Shirley: - Folk er blitt mye mer egoistiske

  Shirley Bottolfsen har lenge vært en hjelpende hånd for Bodøs trengende. Men hvordan blir det når Bodøs julenisse ikke lenger kan hjelpe til?

 10. Nettopp-redaksjonen inntar lokale medier

  Noen ble skjerpet av strengere krav til nyhetsvinkling. Andre fikk kjenne tennene til en topptrent schäfer i jakkeermet. Alle fikk en ny opplevelse av hvordan det redaksjonelle livet arter seg.

 11. Moderne familier skaper stresslidelser hos norske barn

   - Norske foreldre må bli bedre til å sette grenser, ta lederrollen i familien og gi barnet nok oppmerksomhet. Familiesentrene i Bodø tilbyr foreldreveiledning på flere ulike måter for å hjelpe familier som sliter.

 12. Hendelsen som forandret livet hennes totalt

  Hun har en lang karriere bak seg som journalist og politiker, men en dag skjedde det noe som skulle prege henne for resten av livet

 13. Med bombefly i veggene

  –  Vi leide bøker om Max Manus når vi hadde fri. Vi leste mye om krigen i Oslo, men kunne ikke lese noe om krigen der vi var. Det preget meg senere. Læreren min fortalte aldri et ord om krigen, enda han hadde vært med i Altabataljonen og 50 dager i kamp.

 14. Forfatter, journalist og bestefar

  På trappa til et lyseblått og koselig lite hus, står en gammel mann og smiler - klar for å vise vei inn i sitt hjem. Verken utsiden eller innsiden av huset er på noen måte preget av alderdom, annet enn et flertall av bilder fra hans yngre dager som henger på veggene. Det er ennå dagslys ute, som til en viss grad lyser opp stua.

 15. En vanlig dag på jobben med menneskets beste venn

  Hjemme er Heron en familiehund, som er vant til barn og andre kjæledyr. Når han er på jobb, blir karakteren en helt annen. Han er trent til å være fokusert, rask og årvåken, klar for å fange forbrytere til enhver tid.

 16. Ønsket en mild dom

  En 25 år gammel mann er tiltalt for å gjentatte ganger ha brukt og oppbevart narkotika.

 17. Kommentar: Marihuana + Schizofreni

  Artikler om at marihuana forårsaker schizofreni dukker opp en gang i halvåret. Men finner forskerne ut noe nytt, eller er det bare for å skremme ungdommen?

 18. Send de eldre i fengsel

  Kommentar: Mens de innsatte i fengselet luker i urtehagen sin, sitter "Gunvor" og pirker mugg fra veggene på sykehjemmet.

 19. Tvangsinnleggelse kan skje for sent

  Kommentar

 20. Fullstendig undervurdert

  Mike del Ferro Quintet er ustrukturerte og smått forvirra, akkurat slik musikere skal være.