1. En engasjert politimann

Ronny Borge er både politimann og politiker i Fauske kommune.

2. Bassenget har stått tomt i nesten ett tiår - nå lover ordføreren endring

De er omringet av vann på alle kanter og fiske er primærnæringa, til tross for dette har befolkningen på Værøy vært uten svømmebasseng i nesten ti år, og flere barn har ikke fått den svømmeopplæringa som loven sier at de skal ha.

3. Lofoten Viking - Valgte hav foran NAV

Værøy har Nordlands største fiskerihavn, som tar inn flest tonn fisk. Her ligger Lofotens største fiskeprodusent og eksportør Lofoten Viking.

4. Kjendiskokk på Heimsjyen

Kjendiskokk på besøk hos Heimsjyen under kokkekurs, hvor fisk- og sjø-mat sto på menyen.

5. En rektor som bryr seg om lokalsamfunnet

Line Elisabeth Mortensen er rektor på Reipå skole. Før dette skoleåret tok de i mot 71 nye elever fra Spildra skole. Det er ingen tvil om at det skaper en liten utfordring, men det tenker ikke rektoren på.

6. Politi må være til stede i distriktet

Jim Kristiansen (50) er den lokale lensmannen i Meløy kommune. Han har ansvar for politikontoret som er lokalisert på Ørnes.

7. Kan ikke lengre tilby arbeidstrening i skjermet virksomhet

Attføringsbedrifter i hele landet ble tidligere i år rammet av omprioriteringer hos NAV. Gildeskål Vekst AS har hatt to tiltaksplasser av typen APS (Arbeidspraksis i Skjermet Virksomhet), men nå er tilbudet nedlagt.

8. Reparerer døgnet rundt

Henrik Halvorsen har drevet med lastebil siden han var 14 år gammel. I perioder reparerer han lastebiler døgnet rundt.

9. En viktig og miljøbevisst bedrift

Fauske er ikke kjent for et yrende næringsliv, men  bedrifter gjør det meget bra. SKS er en stor bedrift i en ikke altfor stor kommune og en viktig brikke i Fauskes næringsliv.

10. Kulturskatt gjemt i kirke: - Folk trodde ikke sine egne øyne

Fisken er ikke det eneste Værøy har å by på, her finner man nemlig også Lofotens eldste trekirke.

11. Det er aldri for sent å begynne på nytt

To tilflyttere og ganske nye personer i Kjøpsvik er Carin Olsson og Petter Rennemo. De forteller litt om sin nye tilværelse i Tysfjord.

12. Hjemme hos Anita Storvik

Møt Anita Storvik. Anita er innflytter til Kjøpsvik, og har mange meninger om stedet.

13. Streaming av læstadiansk samling

Streaming sørget for at storsamlingen i den læstadianske menigheten i Tysfjord, kunne nå ut til interesserte, uansett hvor de holder til. Denne gangen ble møtet holdt i Kjøpsvik kirke, og besøkende fra fjern og nær var til stede, også noen predikanter fra Ofoten og Lofoten.

14. Forsvaret legger ned alle kystbasene: - Ufattelig trist

Stasjonen på Værøy er én av åtte som legges ned. Men når er fortsatt uvisst.

15. - Værøy er en base jeg alltid kan komme hjem til

En allminnelig mann, som liker mye rart. Det er beskrivelsen Helge Michalsen (60) gir av seg selv.  Her er hans historie om livet på Værøy.

16. Kampen mot spiseforstyrrelsene

Barbara-Esther (49) har hatt spiseforstyrrelser siden hun var 13 år gammel. Hun ønsker ikke at andre skal slite med det samme, og derfor har hun begynt å skrive en bok om akkurat dette.

17. Jobber hver dag for å forbedre det samiske miljøet

Det lulesamiske språket har den siste tiden hatt en enorm utvikling, der det lulesamiske senteret, Arràn på Drag, har hatt en viktig rolle.

18. Opprettholder ro og orden på Røst

Arnt Fuglaas er politioverbetjent (POB) og opprettholder ro og orden på Røst.

19. Satser for fullt på politikken.

Hoda Imad (21) fra Kristiansund har nærmest alt en jente kan drømme om. Det er ingen tvil at denne jenta greier det hun vil. Hoda har møtt på noen utfordringer gjennom livet, og nå er hun for noe som er hennes store drømmer- en utdanning og politikken.

20. Tysfjord deles mot sin vilje

Imot politikerens vilje har Regjeringen bestemt at Tysfjord kommune skal deles i to. Drag skal sammen med Storjord gå til Hamarøy, mens Kjøpsvik blir slått sammen med Narvik og Ballangen.