1. Storfint besøk til Nord universitet: - Dette er spennende

 2. Har du nyhets-tips til redaksjonen?

  Om du har tips til redaksjonen når du oss hele dagen. 

  Tipstelefon: 75 51 78 25 / 75 51 78 26

  Ansvarlig redaktør: 47 67 88 83 

  Desksjef: 94 89 14 72

 3. ØVELSE - ØVELSE - ØVELSE

  Onsdag 26.04.2017 vil det gjennom hele dagen foregå en omfattende kriseøvelse ved Nord universitet, og området i og rundt Mørkved. Samtlige nødetater vil delta på øvelsen, og journalistiske produkter vil også bli produsert og publisert her på nettopp.nord.no gjennom hele dagen. 

 4. Radio Mørkved LIVE

  Onsdag 08.00-16.00

  RadioMørkved is on Mixlr

 5. ØVELSE - ØVELSE - ØVELSE

  Onsdag 26.04.2017 vil det gjennom hele dagen foregå en omfattende kriseøvelse ved Nord universitet, og området i og rundt Mørkved. Samtlige nødetater vil delta på øvelsen, og journalistiske produkter vil også bli produsert og publisert her på nettopp.nord.no gjennom hele dagen.

 6. Journalistveteranens siste år i Saltenposten

  Han er inne i sitt siste år i Saltenposten. I 40 år har han skrevet for avisen og fått tyn av lokalsamfunnet ved flere anledninger. Gravejournalisten og politisk redaktør Arild Bjørnbakk har en lang karriere å se tilbake på. 

 7. En uvanlig sammensetning

  Etter forrige kommunevalg endte Gildeskål kommune opp med en ordfører fra Arbeiderpartiet og en varaordfører fra Fremskrittspartiet. 

 8. - Det handler om å være første mann til mølla

  Skreisesongen er i gang, og ungdommene i Moskenes kommune strømmer til fiskekaia for å skjære torsketunger. - Konkurransen er stor, og det handler om å være første mann til mølla, sier 14 år gamle Alida Synnøve Benonisen. 

 9. Tok utdanning i voksen alder

  Geir Inge Hanssen valgte å ta utdanning i voksen alder for å få jobbe med det han hadde mest lyst til.

 10. Han er øyas yngste fisker. Nå har han også fått sin egen båt.

  Han er kun 17 år gammel. Martin Fagertun har allerede rukket å kjøpe egen båt solgt fisk. Til tross for dette, studerer han elektro - i Bodø.

 11. Produktet som bygde landet vårt

  Tørrfisk har vært en av Norges viktigste eksport varer siden vikingtiden. Italia importerer 90 prosent av tørrfiskproduksjonen på Røst.

 12. En engasjert politimann

  Ronny Borge er både politimann og politiker i Fauske kommune. 

 13. Bassenget har stått tomt i nesten ett tiår - nå lover ordføreren endring

  De er omringet av vann på alle kanter og fiske er primærnæringa, til tross for dette har befolkningen på Værøy vært uten svømmebasseng i nesten ti år, og flere barn har ikke fått den svømmeopplæringa som loven sier at de skal ha. 

 14. Lofoten Viking - Valgte hav foran NAV

  Værøy har Nordlands største fiskerihavn, som tar inn flest tonn fisk. Her ligger Lofotens største fiskeprodusent og eksportør Lofoten Viking. 

 15. Kjendiskokk på Heimsjyen

  Kjendiskokk på besøk hos Heimsjyen under kokkekurs, hvor fisk- og sjø-mat sto på menyen.

 16. En rektor som bryr seg om lokalsamfunnet

  Line Elisabeth Mortensen er rektor på Reipå skole. Før dette skoleåret tok de i mot 71 nye elever fra Spildra skole. Det er ingen tvil om at det skaper en liten utfordring, men det tenker ikke rektoren på. 

 17. Politi må være til stede i distriktet

  Jim Kristiansen (50) er den lokale lensmannen i Meløy kommune. Han har ansvar for politikontoret som er lokalisert på Ørnes.

 18. Kan ikke lengre tilby arbeidstrening i skjermet virksomhet

  Attføringsbedrifter i hele landet ble tidligere i år rammet av omprioriteringer hos NAV. Gildeskål Vekst AS har hatt to tiltaksplasser av typen APS (Arbeidspraksis i Skjermet Virksomhet), men nå er tilbudet nedlagt.

 19. Reparerer døgnet rundt

  Henrik Halvorsen har drevet med lastebil siden han var 14 år gammel. I perioder reparerer han lastebiler døgnet rundt.

 20. En viktig og miljøbevisst bedrift

  Fauske er ikke kjent for et yrende næringsliv, men  bedrifter gjør det meget bra. SKS er en stor bedrift i en ikke altfor stor kommune og en viktig brikke i Fauskes næringsliv.