1. 5 myter om influensa og influensavaksine

Kan man få influensa av å gå dårlig kledd ute i kulda, eller er du usikker på om alle bør vaksinere seg? Nettopp gir deg svaret.

2. Burde Nord bli høyskole?

Nord universitet får kritikk fra Kunnskapsdepartementet og NOKUT. I løpet av året skal universitetsstatusen opp til vurdering. Dersom Nord mister universitetsstatusen medfører det store ulemper for skolen, men kanskje også noen fordeler.

3. Omsatte for over fire millioner

Driverne av studenthuset jubler etter strålende første år.

4. Bjørn Olsen går av som rektor

Fredag ble det klart at Bjørn Olsen går av på dagen som rektor ved Nord universitet

5. Silje (21) er ny leder for Inter: – Klar for større utfordringer

For første gang er det en journalistikkstudent som er blitt valgt til å lede studentforeningen Inter.

6. Masterstudium blir kritisert

Nord universitet lanserte nylig et nytt masterstudium i journalistikk og kommunikasjonsarbeid. Allerede før studieplanen ble offentliggjort var universitetet i hardt vær.  Mediekritiker Anki Gerhardsen er en av de som har kommentert. Hun mener det vil bli krevende å skille de to feltene fra hverandre.

7. Nettopp forklarer Brexit-kaoset

Den nye Brexit-avtalen ble stemt ned i parlamentet og et knusende nei med 432 stemmer mot 202 var et faktum.

8. Færre kommuner med svak økonomi: — Ikke utelukkende positivt

Røst er en av kommunene som har gått fra middels til god økonomi i Nordland. De er nå i samme pulje som de største kommunene i fylket Bodø, Narvik og Rana.

9. -Vi er her for studentene

Peer Support ønsker at flere studenter skal ta kontakt, og Emilie Nicholls jobber hardt for å markedsføre sitt prosjekt.

10. Færre tamreinpåkjørsler i 2018: – Svært godt fornøyd

Antall drepte tamrein i forbindelse med togpåkjørsler gikk ned fra 612 i 2017 til 298 i 2018. Det skriver Banenor på sine hjemmesider.

11. Dårlig befolkningsvekst i Nordland

I 2018 økte befolkningen i Nordland med beskjedne 144 personer, Nordland er nå blant fylkene i landet med lavest befolkningsvekst.

12. 80 år siden Norge annekterte Dronning Maud Land

14. januar 1939 ble Dronning Maud Land norsk eiendom. Foranledningen var rykter om tysk interesse for samme område.

13. Buss i grøfta ved Universitetet

En buss ble stående fast etter å ha kjørt av veien bak Nord Universitet i ettermiddag.

14. Tyver forsynte seg med verktøy i Bodøsjøen

I løpet av helga opplevde bygningsfirma innbrudd på en anleggsplass ved Bodøsjøen. Arbeiderne merket fort at det manglet verktøy da de kom på jobb mandag morgen.

15. Nabokrangel utenom det vanlige

- Det er ikke slik at Torfinn Andreassen setter opp en bom bare for moro skyld. Det har tvunget seg fram som eneste løsning

16. Bodø vgs gjør det bedre enn landsgjennomsnittet - flere elever fullfører

Biniam Tsgezab trosser statistikken og trives godt på Bodø VGS.

17. Jakter 40 millioner kroner - vil bygge et realistisk ulykkessted

Med potensielle 40 millioner kroner har prosjektleder i Bodø kommune, Leif Håkestad, store ambisjoner om å utvide MIND-senteret til nye høyder.

18. En arena av glede?

- Miljøet vi alle avhenger av skal være trygt, sier skoleelever.

19. Bli med journaliststudentene ut i samfunnet

Her får du et innblikk i en del av arbeidet studentene ved Nord universitet gjennomgår for å lære seg den praktiske siden av journalistfaget. Hvilke utfordringer møter de, og hva skal til for å finne gode historier, samt ta gode bilder?

20. Barnepikestaten - Hvem skal bestemme?

Skal barnepikestaten bestemme når du skal legge deg? FPU har startet en bestemselv-kampanje, og KrFU svarer.