1. Dette er dine rettigheter som arbeidstaker

Arbeidslivet i Norge har en rekke regler og plikter som gjelder både for arbeidsgiver og arbeidstaker. Det å være medlem i en fagforening kan gi fordeler, for eksempel får du juridisk bistand hvis du kommer ut for en situasjon der du trenger det, sier LOs distriktssekretær. Samtidig advarer LO mot useriøse aktører i arbeidslivet.

2. Bevæpning av politiet burde ikke være politisk bestemt

Norge er et trygt land med høy tillit blant folk. Vi liker å tro det beste om andre så langt det går. Andre land vil kanskje hevde nordmenn er naive og godtroende, og kanskje er det noe sannhet i det.

3. Forskere har funnet vaksine mot føflekkreft

Amerikanske forskere har utviklet en meget spennende vaksine mot føflekkreft på mus.

4. La seksåringene være barn

Det er 21 år siden seksårsreformen, ble innført i den norske skolen. Deretter fulgte Kunnskapsløftet i 2006. Hvilken pris betaler barna for at Norge skal flotte seg med gode PISA-resultater?

5. Hva skjedde egentlig i Kongo?

I 2009 ble Joshua French og Tjostolv Moland tatt til fangenskap i Kongo, og 8 år senere kom kun French hjem til Norge. I krimhjørnet snakker vi om våre tanker rundt det som skjedde i Kongo, og om vi tror de er skyldig eller ikke.

6. Bodømarka for alle

Bodø byr på mange turmuligheter. Ved universitetet er det over ti turmål i nærheten, og redaksjonen i Nettopp har besøkt Hunstadtoppen, Soløyvannet og Vanntårnet på Mørkved. Det er korte turer som passer for de aller fleste som har tursko som passer.

7. Sunnere liv eller flottere kropp?

Hvorfor trener stadig flere på treningssentrene?  Er det for bedre helse, eller en flottere kropp?

8. Kvinne tiltalt for vold mot politiet

En kvinne i 40-årene fra Salten-området møtte onsdag i Salten tingrett tiltalt for vold mot en offentlig tjenestemann.

9. "Svenske tilstander" eller "Sylvi-tilstander"?

Stortingsrepresentant Abid Raja mener Sylvi Listhaug advarer det norske folk om noe som ikke skjer i Norge, men i Sverige.

10. Lufta er for alle. Hold den ren!

Jeg tror ikke jeg er den eneste som nesten daglig opplever å ufrivillig puste inn luft med tobakksrøyk. Hvorfor aksepterer vi det?

11. Fire-årig prosjekt for å styrke teatermiljøet

Bodø ønsker å bli Europas kulturhovedstad, da er det viktig å styrke det kulturelle livet i byen mener politikerne. Andreas Tymi fra partiet Rødt kom med forslag om å styrke teatermiljøet i Bodø, torsdag 13. september ble forslaget vedtatt.

12. Mediene har en stor utfordring: Donald Trump

Donald Trump som person er mer interessant enn hans politikk. Konsekvensen er at vi blir mindre informert.

13. - Man lærer hvordan man unngår å bli voldtatt, ikke at man ikke skal voldta

Det sier Sofie Frøysa (29) som sammen med Ulrikke Falch (22) har skrevet boken «Jenteloven». Boken handler om utfordringer unge jenter møter i oppveksten.

14. KOMMENTAR: Eiendomsskatten er for høy

Et omdiskutert tema de siste dagene har vært om eiendomsskatten i Bodø kommune. Vi har kommet til det nivået at den må reduseres, men partiene er uenige i hvordan man skal kutte for å få det til.

15. Nord-Norge trenger journalistutdanningen i Bodø

I år var det bare 19 personer som hadde journalistikk ved Nord Universitet som førstevalg, viser søkertall fra Samordna opptak som ble offentliggjort i april.

16. Slik skal politikerne i Bodø gi ungdommen en god oppvekst

Tverrpolitisk enighet om Bodø-ungdommens oppvekstvilkår.

17. For mange velger bilen til universitetet

Ofte vanskelig å finne plass på en av Nord universitets 400 parkeringsplasser.

18. Tror Stefan Löfven må gå

Leder av Sverige sitt største ungdomsparti håper nå på en ny borgerlig regjering i Sverige, men nekter å samarbeide med Sverigedemokraterna.

19. Beltemangel gir bot, men du kan stå

Siden 2016 har alle busspassasjerer risikert en bot på 1.500 kr om de ikke bruker belte når det er mulig. Dette gjelder ikke de som velger å stå i bussen. Statens Vegvesen og Trygg Trafikk anbefaler på det sterkeste at alle som kan, bør sitte med setebelte. Allikevel er det ikke alle busser som har belte i det hele tatt, og flere personer har ikke har annet valg enn å stå når alle sitteplassene er opptatt.

20. Skeptiske til karakterkrav

Høsten 2016 innførte regjeringen karakterkrav for å bli lærer. Flere er fortsatt skeptiske til det omdiskuterte kravet.