1. Masterstudium blir kritisert

Nord universitet lanserte nylig et nytt masterstudium i journalistikk og kommunikasjonsarbeid. Allerede før studieplanen ble offentliggjort var universitetet i hardt vær.  Mediekritiker Anki Gerhardsen er en av de som har kommentert. Hun mener det vil bli krevende å skille de to feltene fra hverandre.

2. Nettopp forklarer Brexit-kaoset

Den nye Brexit-avtalen ble stemt ned i parlamentet og et knusende nei med 432 stemmer mot 202 var et faktum.

3. Færre kommuner med svak økonomi: — Ikke utelukkende positivt

Røst er en av kommunene som har gått fra middels til god økonomi i Nordland. De er nå i samme pulje som de største kommunene i fylket Bodø, Narvik og Rana.

4. -Vi er her for studentene

Peer Support ønsker at flere studenter skal ta kontakt, og Emilie Nicholls jobber hardt for å markedsføre sitt prosjekt.

5. Færre tamreinpåkjørsler i 2018: – Svært godt fornøyd

Antall drepte tamrein i forbindelse med togpåkjørsler gikk ned fra 612 i 2017 til 298 i 2018. Det skriver Banenor på sine hjemmesider.

6. Dårlig befolkningsvekst i Nordland

I 2018 økte befolkningen i Nordland med beskjedne 144 personer, Nordland er nå blant fylkene i landet med lavest befolkningsvekst.

7. 80 år siden Norge annekterte Dronning Maud Land

14. januar 1939 ble Dronning Maud Land norsk eiendom. Foranledningen var rykter om tysk interesse for samme område.

8. Buss i grøfta ved Universitetet

En buss ble stående fast etter å ha kjørt av veien bak Nord Universitet i ettermiddag.

9. Tyver forsynte seg med verktøy i Bodøsjøen

I løpet av helga opplevde bygningsfirma innbrudd på en anleggsplass ved Bodøsjøen. Arbeiderne merket fort at det manglet verktøy da de kom på jobb mandag morgen.

10. Nabokrangel utenom det vanlige

- Det er ikke slik at Torfinn Andreassen setter opp en bom bare for moro skyld. Det har tvunget seg fram som eneste løsning

11. Bodø vgs gjør det bedre enn landsgjennomsnittet - flere elever fullfører

Biniam Tsgezab trosser statistikken og trives godt på Bodø VGS.

12. Jakter 40 millioner kroner - vil bygge et realistisk ulykkessted

Med potensielle 40 millioner kroner har prosjektleder i Bodø kommune, Leif Håkestad, store ambisjoner om å utvide MIND-senteret til nye høyder.

13. En arena av glede?

- Miljøet vi alle avhenger av skal være trygt, sier skoleelever.

14. Bli med journaliststudentene ut i samfunnet

Her får du et innblikk i en del av arbeidet studentene ved Nord universitet gjennomgår for å lære seg den praktiske siden av journalistfaget. Hvilke utfordringer møter de, og hva skal til for å finne gode historier, samt ta gode bilder?

15. Barnepikestaten - Hvem skal bestemme?

Skal barnepikestaten bestemme når du skal legge deg? FPU har startet en bestemselv-kampanje, og KrFU svarer.

16. Ett år siden skiltene ble endret, smeller det fortsatt i Bankgata

Krysset mellom Bankgata og Parkveien har vært et utsatt ulykkessted.
    Selv ett år etter de nye trafikkreglene kom, er det fremdeles vanskelig å tilpasse seg.

17. Følte seg ensom, men takket nei om noen ville finne på noe

Erik tilbyr hjelp til ensomme fordi han vet hvordan det føles. Før var han selv så ensom at han trakk seg unna sosiale sammenhenger.

18. Vilde (20) er glad for at hun overlevde

- Det er helt utrolig hvor fort livet kan snu. Det er veldig lett å ta livet for gitt, og det var noe jeg også gjorde før ulykken, forteller Vilde Vålbekken fra Flisa.

19. – Allerede fra barnehagealder kan man begynne å bli bekymret

Behovet for psykisk helsetilbud i Bodø er stort. Mange begynner å slite i tidlig alder, da er det viktig å vite hvor man skal henvende seg, sier leder i psykisk helsetjeneste.

20. – Folk sa jeg ikke kom til å klare det

Etter et veddemål med vennene ble Silje Marie Berg (26) elektriker. Folk sa hun ikke kom til å klare det, noe hun ønsket å motbevise. Vi har snakket med henne om hvordan det er å være en kvinne i et mannsdominert yrke.