1. Ofrer natur for penger og strøm

Det er mye snakk om å innføre flere vindmølleparker i Norge.
    - Skadene vindmøllene påfører dyrelivet og naturen er irreversibelt. Det vil bli utrolig triste landskap rundt omkring.

2. Klarer du å gjette hvor lenge en tyggis blir liggende i veikanten?

Regnskogen brenner, korallrev visner, havene koker, de unge gjør opprør.

Men hva hjelper det når verden flyter over av søppel? Er vi ikke villige til å ofre våre vaner for jordkloden?

3. Se pressekonferansen her!

Visepolitimester Heidi Kløkstad i Nordland og Anita Eriksen, ansvarlig for krisestaben ved Nord universitet under Øvelse Nord holder pressekonferanse med oppsummering av hendelsesforløpet.

4. Universitetsledelsen var sent ute med informasjon

Ledelsen ved Nord universitet innrømmer i en pressekonferanse at de var sent ute med informasjon etter ulykken utenfor Sandhornøy.

5. Hendelsesforløp - Fergekollisjon

Torsdag morgen mottok hovedredningssentralen melding om sammenstøt mellom to ferger like ved Sandhornøy. Her finner du hendelsesforløpet

6. Innsatsleder oppdaterer om situasjonen.

7. Lekkasje av tungolje: - Alt er under kontroll

Det oppstod oljesøl under kollisjonen utenfor Lekanger i Gildeskål torsdag formiddag.

8. Informasjon

Dette er nummerne du kan ringe hvis du savner noen

9. Flere studenter fra Nord Universitet involvert

Talsperson fra kommunikasjonsavdeling ved Nord Universitet forteller at 75 studenter fra Universitetet var involvert i fergeulykken som skjedde omtrent kl: 08:45 i dag,  i Gildeskål kommune.

10. Studenter ved Nord universitet i båtulykke

Det er bekreftet en sjøfartsulykke tidlig torsdagsmorgen utenfor Sandhornøy. Skadeomfanget er foreløpig ikke gjort rede for.

11. - Skadeomfanget ennå uklart

Torghatten Nord melder til Nettopp at situasjonen på M/F Værøy fortsatt er uavklart

12. NRK etterlyser informasjon fra universitetsledelsen ved Nord

Universitetsledelsen ved Nord gir ingen kommentar om ulykken i følge NRK. Det opplyses om at de ønsker å uttale seg ved et senere tidspunkt.

13. Båtbrann på Fauske

En person er bekreftet omkommet etter båtbrann på Fauske

14. Emil (20) og studentforeningen brygger 600 liter øl i året

–  Hvis ølet gjæres for raskt så kan hele beholderen med brygget sprenges. Det skjedde ved flere tilfeller i fjor, ler ambassadør Emil Nilsen i Bodø Studentbrygg.

15. Nordland dårligst på lønn i Nord-Norge

Lønnsforskjellen mellom kvinner og menn i Nordland er størst i Nord-Norge. Nordlendinger får også dårligst betalt.

16. Veien fra 140 til 70 kilo

Andreas Vestvann Johnsen (24) har hatt en hard kamp mot kiloene. Nå ser den endelig ut til å være ved veis ende.

17. Inviterer publikum inn bak lukkede dører

Fra og med tirsdags morgen strømmer NRK Nordland sine morgenmøter direkte. De ønsker at publikum fortløpende skal komme med innspill og idéer til hvilke saker som skal være på dagsorden.

18. Myter og fakta om veisalt

Statens Vegvesen kritiseres ofte for bruken av veisalt i Bodø. Dette er de mest brukte argumentene mot veisalt, og faktaene rundt disse.

19. Unge sjåfører betaler mest i bilforsikring

De som oftest er innblandet i alvorlige bilulykker er menn i aldersgruppen 45-64 år. Likevel er det fortsatt de yngste som betaler mest i forsikring.

20. Emma har Norges mest populære navn - det har også kjæresten hennes

Denne uka ble det klart hvilke navn som var de mest brukte i Norge i 2018.