1. Svært få jenter søker seg til elektrolinja på Saltdal VGS

  På Saltdal videregående skole er det i år kun fire jenter på linja, mens antallet gutter ligger på rundt 34. Kun fem prosent av elevene ved elektrolinja i 2017 var jenter, viser tall fra Statistisk sentralbyrå.

 2. Tennene er også en del av kroppen, en viktig en!

  Hvem bør egentlig betale for tannhelsen, vi eller staten?

 3. Nytt tiltak på Bodin skal gjøre at færre faller fra

  Overgangsarbeid, fraværsoppfølgning og screening er tre av nøkkelordene som står i fokus for Bodins nye tiltak. 

 4. Studentene i Nord har mer eksamensangst enn resten av landet

  I årets SHoT-undersøkelse kommer det fram at studentene ved Nord universitet sliter mer med nervøsitet for kommende eksamener enn andre studenter i landet. Nettopp har tipsene som hjelper deg gjennom eksamenstiden.

 5. Mindre midler til domstolene, hva har skjedd med prioriteringene?

  Regjeringen skuffer i forslaget til det nye statsbudsjettet. Prioriteringen de satser på er å digitalisere domstolene fremfor å bevilge mer penger til ansettelse. Hvilken prioritering er det? 

 6. Ny migrenemedisin kan bli redningen for mange nordmenn- men det koster

  Migrenemedisinen Aimovig ble i sommer godkjent i Europa. For mange pasienter i Norge kan dette være svaret på en enklere hverdag, men det har sin pris. 

 7. Dette er dine rettigheter som arbeidstaker

  Arbeidslivet i Norge har en rekke regler og plikter som gjelder både for arbeidsgiver og arbeidstaker. Det å være medlem i en fagforening kan gi fordeler, for eksempel får du juridisk bistand hvis du kommer ut for en situasjon der du trenger det, sier LOs distriktssekretær. Samtidig advarer LO mot useriøse aktører i arbeidslivet.

 8. Bevæpning av politiet burde ikke være politisk bestemt

  Norge er et trygt land med høy tillit blant folk. Vi liker å tro det beste om andre så langt det går. Andre land vil kanskje hevde nordmenn er naive og godtroende, og kanskje er det noe sannhet i det. 

 9. Forskere har funnet vaksine mot føflekkreft

  Amerikanske forskere har utviklet en meget spennende vaksine mot føflekkreft på mus.

 10. La seksåringene være barn

  Det er 21 år siden seksårsreformen, ble innført i den norske skolen. Deretter fulgte Kunnskapsløftet i 2006. Hvilken pris betaler barna for at Norge skal flotte seg med gode PISA-resultater? 

 11. Hva skjedde egentlig i Kongo?

  I 2009 ble Joshua French og Tjostolv Moland tatt til fangenskap i Kongo, og 8 år senere kom kun French hjem til Norge. I krimhjørnet snakker vi om våre tanker rundt det som skjedde i Kongo, og om vi tror de er skyldig eller ikke.

 12. Bodømarka for alle

  Bodø byr på mange turmuligheter. Ved universitetet er det over ti turmål i nærheten, og redaksjonen i Nettopp har besøkt Hunstadtoppen, Soløyvannet og Vanntårnet på Mørkved. Det er korte turer som passer for de aller fleste som har tursko som passer.

 13. Sunnere liv eller flottere kropp?

  Hvorfor trener stadig flere på treningssentrene?  Er det for bedre helse, eller en flottere kropp?

 14. Kvinne tiltalt for vold mot politiet

  En kvinne i 40-årene fra Salten-området møtte onsdag i Salten tingrett tiltalt for vold mot en offentlig tjenestemann.

 15. "Svenske tilstander" eller "Sylvi-tilstander"?

  Stortingsrepresentant Abid Raja mener Sylvi Listhaug advarer det norske folk om noe som ikke skjer i Norge, men i Sverige. 

 16. Lufta er for alle. Hold den ren!

  Jeg tror ikke jeg er den eneste som nesten daglig opplever å ufrivillig puste inn luft med tobakksrøyk. Hvorfor aksepterer vi det?

 17. Fire-årig prosjekt for å styrke teatermiljøet

  Bodø ønsker å bli Europas kulturhovedstad, da er det viktig å styrke det kulturelle livet i byen mener politikerne. Andreas Tymi fra partiet Rødt kom med forslag om å styrke teatermiljøet i Bodø, torsdag 13. september ble forslaget vedtatt.

 18. Mediene har en stor utfordring: Donald Trump

  Donald Trump som person er mer interessant enn hans politikk. Konsekvensen er at vi blir mindre informert.

 19. - Man lærer hvordan man unngår å bli voldtatt, ikke at man ikke skal voldta

  Det sier Sofie Frøysa (29) som sammen med Ulrikke Falch (22) har skrevet boken «Jenteloven». Boken handler om utfordringer unge jenter møter i oppveksten. 

 20. KOMMENTAR: Eiendomsskatten er for høy

  Et omdiskutert tema de siste dagene har vært om eiendomsskatten i Bodø kommune. Vi har kommet til det nivået at den må reduseres, men partiene er uenige i hvordan man skal kutte for å få det til.