1. Nord-Norge trenger journalistutdanningen i Bodø

  I år var det bare 19 personer som hadde journalistikk ved Nord Universitet som førstevalg, viser søkertall fra Samordna opptak som ble offentliggjort i april. 

 2. Slik skal politikerne i Bodø gi ungdommen en god oppvekst

  Tverrpolitisk enighet om Bodø-ungdommens oppvekstvilkår.

 3. For mange velger bilen til universitetet

  Ofte vanskelig å finne plass på en av Nord universitets 400 parkeringsplasser.

 4. Tror Stefan Löfven må gå

  Leder av Sverige sitt største ungdomsparti håper nå på en ny borgerlig regjering i Sverige, men nekter å samarbeide med Sverigedemokraterna. 

 5. Beltemangel gir bot, men du kan stå

  Siden 2016 har alle busspassasjerer risikert en bot på 1.500 kr om de ikke bruker belte når det er mulig. Dette gjelder ikke de som velger å stå i bussen. Statens Vegvesen og Trygg Trafikk anbefaler på det sterkeste at alle som kan, bør sitte med setebelte. Allikevel er det ikke alle busser som har belte i det hele tatt, og flere personer har ikke har annet valg enn å stå når alle sitteplassene er opptatt. 

 6. Skeptiske til karakterkrav

  Høsten 2016 innførte regjeringen karakterkrav for å bli lærer. Flere er fortsatt skeptiske til det omdiskuterte kravet.

 7. - Jeg er verken rasist eller homofob, og det er ikke partiet mitt heller

  I dag er siste mulighet for svenskene å avgi sin stemme i Riksdagsvalget. På Medborgarplatsen i Stockholm står Inge Pihlstrøm og forsøker å dra inn de siste stemmene til Sverigedemokraterna.

 8. - Jeg håper ingen rasister kommer til makten

  Søndag 9. september skal svenskene velge hvem som skal styre landet de neste fire årene. Vi snakket med flere av ungdommene som skal være med på å bestemme hvem det blir.

 9. - Vi lever i et demokrati og da synes jeg det er viktig at vi bruker stemmeretten

  I seks år har Johanna Ragnarsson bodd i Bodø, og har for andre gang stemt i det svenske Riksdagsvalget. Forrige gang håpet hun at Moderaterna skulle gjøre et godt valg, men dette valget har hun et litt annet ønske.

 10. Bodø Pride er avhengige av frivillighet

  LHBT-miljøet i Bodø mangler frivillige og engasjement. Det finnes ingen tilbud for personer over 30 år, og økonomien må tas av egen lomme. Dette gjorde årets Pride leder Shana Emilie Lehn, da hun ville arrangere pride i Bodø.  

 11. I år arrangeres Pride i Bodø for første gang

  1.-8. september er det klart for tidenes første PRIDE-arrangement, et arrangement for skeive samfunn i Bodø. Det innebærer alt fra workshops, fester, turer og høytlesning for barn.

 12. PRIDE: - Felles ønske om målrettet handlingsplan

  Politikere fra alle leire innser at helsetilbudet til unge skeive er for dårlig.

 13. Ungdommen fikk gamle Ap til å snu

  AUF-leder Emelie Johansen ser målstreken i det fjerne etter at Bodø Ap skiftet standpunkt i oljepolitikken 30. august. Nå er ni av elleve lokallag i Nordland mot konsekvensutredninga i Lofoten, Vesterålen og Senja.

 14. Lakseoppdrett for fremtiden

  Salten Smolt har med sine syv ansatte økt produksjonen av babyfisk fra 2,5 millioner til hele 4 millioner de siste fem årene.

 15. - Det er ingen dans på roser å være kunstner

  Kurt Edvin Blix Hansen (65) er født og oppvokst i Beiarn, og etter mange år med reising og arbeid vendte han tilbake til hjembygda. 

 16. Rektor ved oppvekstsenteret på Skjerstad: - Elevene får tett oppfølgning

  Et oppvekstsenter samler alle barn og unge fra Skjerstad, Breivik og Kvikstad/Ljønes. Anne Margrete Brekkan (58) fra Sunnmøre er rektor ved oppvekstsenteret, hun selv er tilflytter og har etablert seg med hus og familie på Skjerstad.

 17. - Om målet er å bli integrert, så er det kanskje lettere på bygden

  Leder for flyktningtjenesten i Beiarn Kommune, Marit Moldjord, mener det er feil at små kommuner ikke lenger skal få motta flyktninger.

 18. – Selg gården din om du har planer om å legge den ned

  Helt siden Marita var ung har hun vært interessert i landbruk. Etter 20 år borte fra Steigen flyttet hun hjem igjen, og startet den første økologiske melkegården i kommunen.

 19. Fisk til folket

  I 2001 ble det vi i dag kaller Salten Smolt i Breivik til. Anlegget er en del av gruppen Salten Aqua, og er ett av seks produksjonsledd som gir deg laks på middagsbordet. 

 20. Lundal: - En lokal suksess

  Kjøttprodusenten Lundal er en av gamle Skjerstads stoltheter. Familiebedriften har eksistert siden starten av 80-tallet, og feirer i år 35-årsjubileum. Den lille bedriften har gjort seg stor på salg av kjøttprodukter i Nordland.