1. Kvinne tiltalt for vold mot politiet

  En kvinne i 40-årene fra Salten-området møtte onsdag i Salten tingrett tiltalt for vold mot en offentlig tjenestemann.

 2. "Svenske tilstander" eller "Sylvi-tilstander"?

  Stortingsrepresentant Abid Raja mener Sylvi Listhaug advarer det norske folk om noe som ikke skjer i Norge, men i Sverige. 

 3. Lufta er for alle. Hold den ren!

  Jeg tror ikke jeg er den eneste som nesten daglig opplever å ufrivillig puste inn luft med tobakksrøyk. Hvorfor aksepterer vi det?

 4. Fire-årig prosjekt for å styrke teatermiljøet

  Bodø ønsker å bli Europas kulturhovedstad, da er det viktig å styrke det kulturelle livet i byen mener politikerne. Andreas Tymi fra partiet Rødt kom med forslag om å styrke teatermiljøet i Bodø, torsdag 13. september ble forslaget vedtatt.

 5. Mediene har en stor utfordring: Donald Trump

  Donald Trump som person er mer interessant enn hans politikk. Konsekvensen er at vi blir mindre informert.

 6. - Man lærer hvordan man unngår å bli voldtatt, ikke at man ikke skal voldta

  Det sier Sofie Frøysa (29) som sammen med Ulrikke Falch (22) har skrevet boken «Jenteloven». Boken handler om utfordringer unge jenter møter i oppveksten. 

 7. KOMMENTAR: Eiendomsskatten er for høy

  Et omdiskutert tema de siste dagene har vært om eiendomsskatten i Bodø kommune. Vi har kommet til det nivået at den må reduseres, men partiene er uenige i hvordan man skal kutte for å få det til.

 8. Nord-Norge trenger journalistutdanningen i Bodø

  I år var det bare 19 personer som hadde journalistikk ved Nord Universitet som førstevalg, viser søkertall fra Samordna opptak som ble offentliggjort i april. 

 9. Slik skal politikerne i Bodø gi ungdommen en god oppvekst

  Tverrpolitisk enighet om Bodø-ungdommens oppvekstvilkår.

 10. For mange velger bilen til universitetet

  Ofte vanskelig å finne plass på en av Nord universitets 400 parkeringsplasser.

 11. Tror Stefan Löfven må gå

  Leder av Sverige sitt største ungdomsparti håper nå på en ny borgerlig regjering i Sverige, men nekter å samarbeide med Sverigedemokraterna. 

 12. Beltemangel gir bot, men du kan stå

  Siden 2016 har alle busspassasjerer risikert en bot på 1.500 kr om de ikke bruker belte når det er mulig. Dette gjelder ikke de som velger å stå i bussen. Statens Vegvesen og Trygg Trafikk anbefaler på det sterkeste at alle som kan, bør sitte med setebelte. Allikevel er det ikke alle busser som har belte i det hele tatt, og flere personer har ikke har annet valg enn å stå når alle sitteplassene er opptatt. 

 13. Skeptiske til karakterkrav

  Høsten 2016 innførte regjeringen karakterkrav for å bli lærer. Flere er fortsatt skeptiske til det omdiskuterte kravet.

 14. - Jeg er verken rasist eller homofob, og det er ikke partiet mitt heller

  I dag er siste mulighet for svenskene å avgi sin stemme i Riksdagsvalget. På Medborgarplatsen i Stockholm står Inge Pihlstrøm og forsøker å dra inn de siste stemmene til Sverigedemokraterna.

 15. - Jeg håper ingen rasister kommer til makten

  Søndag 9. september skal svenskene velge hvem som skal styre landet de neste fire årene. Vi snakket med flere av ungdommene som skal være med på å bestemme hvem det blir.

 16. - Vi lever i et demokrati og da synes jeg det er viktig at vi bruker stemmeretten

  I seks år har Johanna Ragnarsson bodd i Bodø, og har for andre gang stemt i det svenske Riksdagsvalget. Forrige gang håpet hun at Moderaterna skulle gjøre et godt valg, men dette valget har hun et litt annet ønske.

 17. Bodø Pride er avhengige av frivillighet

  LHBT-miljøet i Bodø mangler frivillige og engasjement. Det finnes ingen tilbud for personer over 30 år, og økonomien må tas av egen lomme. Dette gjorde årets Pride leder Shana Emilie Lehn, da hun ville arrangere pride i Bodø.  

 18. I år arrangeres Pride i Bodø for første gang

  1.-8. september er det klart for tidenes første PRIDE-arrangement, et arrangement for skeive samfunn i Bodø. Det innebærer alt fra workshops, fester, turer og høytlesning for barn.

 19. PRIDE: - Felles ønske om målrettet handlingsplan

  Politikere fra alle leire innser at helsetilbudet til unge skeive er for dårlig.

 20. Ungdommen fikk gamle Ap til å snu

  AUF-leder Emelie Johansen ser målstreken i det fjerne etter at Bodø Ap skiftet standpunkt i oljepolitikken 30. august. Nå er ni av elleve lokallag i Nordland mot konsekvensutredninga i Lofoten, Vesterålen og Senja.