1. Etter flere år med en strykprosent opp mot 50 prosent kan universitetet endelig begynne å se framover

  Nord universitet i Bodø har gjort drastiske tiltak for å holde på studentene, og med en reduksjon på 37 prosent kan de endelig se lys i tunnelen.

 2. Færrest trafikkdrepte på 62 år i Nordland

   I 2017 omkom 109 personer i trafikken på landsbasis ifølge SSBs ulykkesstatistikk. Dette er det laveste tallet på 70 år. I Nordland omkom åtte personer i trafikken som er det laveste tallet siden 1955 og er to færre enn 2016.

 3. Har du ADHD bør du vurdere å starte bedrift

  De fleste forbinder en ADHD-diagnose med hyperaktivitet og dårlig konsentrasjon. Men nå viser ny forskning at dette kan ha store fordeler dersom du er grunder eller har forretningsidé. 

 4. - God framdrift for ny by – ny flyplass

  Ordfører Ida Pinnerød mener at kommunen har god kontroll på planene om å bygge ny flyplass og lage en ny by på den eksisterende rullebanen. 

 5. Senterpartipolitiker advarer NRK mot å satse for mye på tekst

  Mediepolitisk talskvinne i SP, Åslaug Sem-Jacobsen mener NRKs satsing på tekst kan skade lokalavisene. Mener NRK gjorde klokt i å utvide distriktsendingene på TV. 

 6. Disse navnene var mest populære i Nordland

  Og det mest brukte guttenavnet i fylket skiller seg ut. 

 7. Samferdselministeren besøkte Bodø - Måtte svare om reinsdyr-tragediene på Nordlandsbanen

  Statsråd Ketil Solvik-Olsen (FrP) måtte svare på en rekke kritiske spørsmål om siste måneders reinpåkjøringer som har ført til over 400 drepte rein på Nordlandsbanen.  

 8. Økende satsning på nordlysturisme i Bodø

  I Bodø er det bare fire aktører som driver med nordlysturisme, noe som er lite i forhold til Tromsø hvor det finnes over 50 selskaper som driver med nordlysjakt. 

 9. NRK snur etter massiv kritikk

  Distriktssendingene blir forlenget. 

 10. Jula står i fare!

  Hver vinter rammes tusenvis av nordmenn av influensavirus, og nå er det duket for ny sesong. Folkehelseinstituttet anbefaler at så mange som 75% av befolkninga tar influensavaksine, slik at færre blir syke.  

 11. Blodprøven viste 1,89 i promille: - Det skjedde etter kjøring

  En bodømann i 50-årene er siktet for kjøring under påvirket tilstand. Dette skal ha skjedd i oktober.

  Onsdag møtte mannen i Salten tingrett.

 12. - Du kommer til å stortrives her!

  - Ikke hør på rykter som sier at gode gamle allmennfag er skikkelig vanskelig og kjedelig, det er bare skremsel. Du kommer hverken til å sovne i timene eller jobbe deg ihjel.

 13. Fant kjærligheten gjennom dopet

  Dette er historien om hvordan to narkomane fant kjærligheten. Både Ketil og Kjellaug Karlsen er enig om at de ville ha gjort alt på nytt - om det hadde vært nødvendig. 

 14. Politiets hundepatrulje,en kjempeviktig ressurs.

  Vi ble med på en treningsdag med tre politibjetenter og deres firbeinte makker.

  Det er svært viktig at hundene er trent ofte og godt. - I mange tilfeller er politiet helt avhengige av hjelpen de får fra hundene sine, forteller politibetjent Kjell Johansen. 

 15. Universitetet går fram som godt eksempel innen kildesortering, dette følger ikke studentbarnehagen: - For kostbart

  Nord Universitet har med en rekke tiltak gjort sitt for å være god på kildesortering. Men hvorfor kildesorteres det ikke i studentbarnehagen, som også ligger under universitetet?

 16. Fikk se havets monstre

  En søndag i september fylles Mørkvedbukta opp med spente tilskuere, både store og små. Fisk og sjødyr i alle farger er dratt opp fra havets bunn for å vises frem.

 17. Elev: – Det er lettere for meg å konsentrere meg her

  St. Eystein skole ble startet opp i 2004, og er byens eneste katolske skole. På St. Eystein er det å utvikle karakter minst like viktig som karakterer.

 18. Tre personer fremstilt for varetektsfengsling etter knivstikking

  Onsdag formiddag ble tre personer fremstilt for varetektsfengsling etter knivstikking. Flere ble skadd i hendelsen i Bjørndalslia sist mandag.

 19. Partners in Wine

 20. Terskelen for å melde inn til barnevernet bør bli høyere

  For ti år siden undersøkte barnevernet 4000 bekymringsmeldinger fra barnehager og skoler i Norge. I 2016 var det nesten 10.000 meldinger. Er noen av disse meldingene unødvendige og skadelige for barna?